Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 4 maart 2016

Hoe zou het zijn? / 4 maart 2016 /Lilian & Joke


Hoe zou het zijn?
4 maart 2016 /Lilian & Joke    

Lieve mensen,

Hoe zou het zijn om vrij en onkwetsbaar door het leven te gaan? Hoe zou het zijn als je de waarheid zou omarmen dat je eeuwig en onsterfelijk bent? Hoe zou het zijn als je voorbij de fysieke beperking ontdekt dat er nog vele werelden zijn? Wat als jij weet dat je werkelijk totaal onschuldig bent? Wat als de verbinding met jouw Oorsprong volledig in ere zou zijn hersteld? Hoe zou het zijn als jij zonder eind liefde bent? Ja, hoe zou dat zijn?

Wie zich een lichaam waant kan zich broos voelen. Maar hoe zou het zijn als je weet dat het lichaam als een jas is? Na jaren van trouwe dienst bedank je het omdat het jou door alle ervaringen heeft gedragen. Het is neutraal. Niet meer of minder dan een communicatiemiddel waardoor het Licht zich kan uitbreiden. Je bewustzijn valt er niet langer mee samen, want je beseft dat jij niet dat lichaam bent. Je gaat niet dood, want je weet dat er geen dood is. Je maakt een reis. In het volgende moment ben je gewoon ergens anders en spoel je aan op nieuwe kusten. Wat wij als leven zien, wordt vaak vergeleken met een droom. Je maakt allerlei avonturen mee, terwijl jij gewoon in bed ligt. Wie jij werkelijk Bent schittert zonder onderbreking in de oneindige Bron van Licht en Liefde. Vanuit deze plaats, deze geborgenheid, kijk je vredig om je heen. Alles is één met jou. Liefde is de sleutel tot het creatieveld. Liefde doet niets, behalve in vrede schijnen en toe laten dat de stralen in stilte worden uitgebreid…, vanuit zichzelf tot in de oneindigheid. Ik ben het Licht van de wereld!


licht vrouw

Dat komen we leren, dat komen we ons herinneren, dat is wat we aan het oefenen zijn. We hoeven niet te wachten totdat we sterven om vrijheid van geest te ervaren. Het is ons al gegeven. Niemand die niet weet waar ik het over heb. Iedereen heeft op z’n minst glimpen opgevangen van wat mogelijk is. Toch zul je, zoals het Paul het zegt:, ‘Het hier en nu moeten doen’. En ook: ‘Je kan niet sneller dan snel, je kunt geen stappen overslaan’. ‘Rustig aan!’, is het motto. Onze tocht is lang, maar het is nu dat we de overgang maken naar het besef dat er meer moet zijn dan dat wij met onze zintuigen waarnemen. In dit stadium van ontwaken, waar je nog door je wimpers gluurt, ervaar je de roep om liefde sterker dan ooit. Het enige dat je hoeft te doen is de blik van buiten naar binnen te richten, om te weten dat het leven zich in jou afspeelt. Daar is het eeuwige licht te vinden. Daar kun je reizen, daar ben je onsterfelijk. Als het verlangen er is, komt heel het universum je toegesneld en val je van de ene verbazing in de andere. Al die dimensies van kleur, schoonheid, onvoorwaardelijke liefde, eenheid, vreugde. Al die Lichtwezens die je begeleiden. Het is meer werkelijkheid dan wat onze ogen ons vertellen. Paul kan dat heel mooi uitbeelden: ‘Wow, je hebt geen idee wat je te wachten staat. Het is gigantisch, fantastisch’. Hij kan het weten want hij is elke minuut in deze staat. Hij weet dat voorbij deze wereld een andere wereld is. Hij straalt pure liefde uit. Mensen zijn geraakt, barsten soms spontaan in tranen uit. Paul laat zich niet afleiden door wat wie ooit wel of niet heeft gedaan. Elke ontmoeting is nieuw, heilig. Hij ziet jou zoals je werkelijk bent, dat is al een bijzondere ervaring. Het kan, het is mogelijk, hij doet het voor. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou schrijven.

hart10

Er is zoveel meer dan wat wij menen te zien. De ons bekende wereld is gebaseerd op schaduwen van onze onbewuste overtuigingen over schuld. Dat zit diep ingebakken. Schuld heeft altijd te maken met tijd, met het verleden. Het verleden bestaat niet, behalve in je hoofd. Het enige dat er toe doet is het heden. Je bent onkwetsbaar omdat je schuldeloos bent. Je bent onsterfelijk omdat je eeuwig bent en ‘altijd’ kan niets anders zijn dan ‘nu’. Alleen in het nu vindt de verlossing, de wedergeboorte, het ontwaken, de genezing, plaats. Liefde kent geen tijd en ook geen afscheiding. Het is altijd. Als jij met liefde in het heden kijkt ben je vrij. Liefde oordeel niet. Liefde leidt altijd tot liefde. Het is liefde die geneest. In ieder van ons straalt het eeuwige licht. Alle macht komt van God. God die liefde is. Het zijn de blokkades, de verduisteringen, die jou ervan weerhouden om je te herinneren dat je verbonden bent met de Bron van liefde. Dat zijn de dwalingen, weg van jouw Thuis. Hoe zou het zijn om vrij te zijn? Vrij om in vol vertrouwen jezelf te laten meenemen naar het volgende moment? Hoe zou het zijn om alles en iedereen te omarmen, in te ademen? Wat als je kunt glimlachen om de drama’s, wetende dat jij, jouw Wezen, ieders Wezen, onaantastbaar is? Paul maakt het zo vaak duidelijk: ‘Ben op één lijn met de Bron, je Ware Zelf.’ Dit is het allerbelangrijkste. Soms, met één handgebaar herstelt hij de verbinding bij iemand die erom vraagt. Ongelukkig zijn is niet de reden waarom je hier bent. Elke ervaring is bedoeld om je dichter bij de waarheid van vreugde te brengen. Of zoals Koos Janson het in het laatste interview uitlegde: ‘Elke beproeving is een nieuwe kans om de les van liefde en vergeving te leren’. Alle zien begint bij de waarnemer, bij jou. Kijk met liefde en liefde zal terugkijken. Hoe zou het zijn om de wereld van liefde binnen te gaan?

licht17

Dat is het doel van ‘Galactisch Licht & Liefde Symposium.’ Dat is waarom Joke en ik dit organiseren. Nu de datum nadert is er een stijgende interesse in wat Paul doet. Asma Toet-Achkroune zal met een Lichtactivatie beginnen. Het openen van het hart zal iedereen in een ontvankelijke staat van zachte afstemming brengen. Haggai Katz laat je kennismaken met dimensies die je nog niet eerder hebt gekend of ervaren. Martijn van Staveren gaat ons meenemen door de vele galactische werelden en ons losweken uit de hypnose van tijd en ruimte. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Het is liefde dat ons mensen bekrachtigt en terug brengt naar het besef van eenheid. Liefde vanuit het Christusbewustzijn is de Weg die we lopen. Maar wat doet Paul? Ik kan er veel woorden aan geven, toch gaat het louter om de ervaring. Wel kan ik zeggen dat Paul zijn ‘Vrienden’ uitnodigt. Ze komen van ver voorbij dit sterrenstelsel. Paul nodigt diegene uit die zich geroepen voelt om jou bij te staan. 

Ongeacht het aantal mensen in de zaal is deze healing individueel. Toch is het ook zo dat meerdere mensen gelijktijdig hetzelfde kunnen meemaken. Sommigen ervaren hitte rondom het hart waardoor emoties vrij komen. Er kan druk rondom je hoofd ontstaan. Je kunt inwendig gaan trillen, of visioenen krijgen, of merken dat Wezens naar je toekomen die jou van informatie voorzien. Ook kan het zijn dat je gouden platen ziet met geometrische vormen en getallen, of dat je letterlijk in een spiraal wordt meenomen. Soms is er een soort van stilte waarin je in een aangename leegte verblijft. Lichamelijke genezing is niet de focus. Het gaat om het opheffen van blokkades, waardoor licht je bewustzijn in kan stromen. Een diepe innerlijke vrede en het besef dat jij inderdaad liefde bent, is het gevolg. Het is dit licht dat geneest, het lichaam volgt vanzelf mocht dat nodig zijn. Op deze middag zul je het een en ander met jezelf meemaken, maar pas achteraf ga je de werkelijke impact zien.

kleuren vrouw2

Tijdens het ‘Galactisch Licht & Liefde Symposium’ word je teruggebracht naar het huidige moment. In het nu begint het besef van de eeuwigheid. Het gaat om jou als autonoom, soeverein, en eeuwig wezen. Alle macht is jou gegeven, dat is wat jou in herinnering wordt gebracht. Genezing is het licht in jezelf toestaan om zich via jou uit te breiden. Hoe krachtiger dit licht in jou resoneert, hoe sterker het besef dat jij vrij bent van tijd. We kunnen reizen waarheen we maar willen. Vele Lichtwezens, die wij buitenaardsen noemen, staan te popelen. Laten we niet vergeten om te vragen. Je hoeft niet supergevoelig te zijn om hun aanwezigheid te voelen. Let gewoon op de fysieke sensaties en de veranderingen binnen je bewustzijn. Laat je meenemen, laat je verrassen . Elk onderdeel van het programma is zodanig samengesteld dat het jou dichter bij jezelf brengt.

We hebben ons vergist. We hebben onszelf verkeerd beoordeeld en klein gemaakt. Laten we niemand, inclusief onszelf, nog langer het verleden aanrekenen. Laten we in plaats daarvan blij zijn met deze volgende stap op onze reis. Hoe zou het zijn om vrij te zijn? Je wacht alleen maar op jezelf. Op jouw totale keuze voor liefde en niets anders.

Tot ziens op het ‘Galactisch Licht & Liefde Symposium’, zondag 20 maart in Voerendaal,

Liefs en welkom,

Lilian & Joke