Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 28 maart 2016

Alles wat je ooit wilde weten over een Rudraksha Mala /28 maart 2016 / Mala Spirit

Mala SpiritAlles wat je ooit wilde weten over een Rudraksha Mala
28 maart 2016 / Mala Spirit

 Vaak wordt mij gevraagd: ‘Wat zijn Rudraksha’s en waarom zijn ze zo bijzonder?’ ‘Waarom zitten er 108 kralen aan de mala?’ En eenmaal in het bezit van de mala: ‘Hoe gebruik je deze dan.'

Rudraksha’s
Het woord is afkomstig uit het Sanskrit en is samengesteld uit twee woorden, ‘Rudra' en ‘Aksha’. Rudra betekent Shiva en Aksha betekent, tranen. Rudraksha’s zijn dus de tranen van Shiva.

In de Veda’s is beschreven hoe Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid. Toen hij tranen liet uit mededogen voor de mensheid kirstaliseerden deze en bij het raken van de grond veranderden ze in een boom waaraan de Rudraksha’s groeien (Eleacarpus boom). De Rudraksha’s worden als heilig beschouwd in de Hindu religie en in de Veda’s worden vele verwijzingen gemaakt naar de energetische en helende krachten, alsmede de relatie met het planetaire stelsel, van Rudraksha’s. In India worden de bomen zelfs geplant om bij te dragen aan de energetische balans in diverse gebieden.