Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 februari 2016

Janosh Blog: Ziektes versus Bewustzijn / 5 februari 2016

Janosh Blog:
Ziektes versus Bewustzijn
5 februari 2016


Als dit de eerste blog is die je van mij leest, dan geef ik je graag wat meer context: wat ik maak zijn hologrammen. Die hologrammen zijn gebaseerd op geometrie. Ik zie ze voor me als gekleurde beelden en wanneer ik voel dat de tijd rijp is, maak ik ze na op mijn computer. Het ontwerpen ervaar ik als een channeling. Het is dan net alsof ik een kijkje achter de werkelijkheid mag nemen. Vaak krijg ik tijdens of daarna informatie over wat ze betekenen. Elk hologram heeft namelijk een unieke frequentie. Zo noem ik ze ook: ‘frequenties’ (alsof je een radio afstemt op een frequentie). Zowel online als in workshops en presentaties deel ik meer over wat je kunt bereiken als je met deze frequenties leert werken. Het zijn unieke sleutels tot passie, creatie en bewustzijn. 

Waar sta ik?
De laatste tijd denk ik veel na over waar ik sta. Ik geef workshops waarin ik mensen laat ervaren wat geometrie is en wat het met je doet. Het is mooi, het is mijn passie, maar het voelt nog niet compleet. Ik mis iets, maar wat? Alsof ik nog niet alle ingrediënten heb om het project waar ik al ruim 12 jaar aan werk naar een hoger plan te tillen. Er is iets in mij dat zegt: nog één sleutel en dan is het rond. Dan klopt alles en kun je los. 

Regelmatig krijg ik informatie door over hoe wij evolueren als mensheid en ik voel dat we nu op een cruciaal punt gekomen zijn. Ik krijg steeds meer bevestigingen dat de volgende stap in onze groei te maken heeft met zelfgenezing – waarom weet ik niet, maar dit is wat ik constant oppik. Er is een kracht die ons drijft om de grenzen van de geneeskunde te verleggen. Ik ben niet verbaasd, want mijn gedachten werden al een tijdje naar dit thema getrokken. De vraag is: wat moet ik ermee?

Bewustzijn bepaalt of je gezond bent of niet
Belangrijke inzichten die ik kreeg in 2015 gingen over familiekarma en hoe dit ons beïnvloedt in hoe we ons voelen, ontwikkelen en gedragen. Karma zit diepgeworteld in het DNA en is bepalend voor de kwaliteit van je leven. Maar daarin heb je altijd een keuze, want niets staat vast. Niemand is een geboren pechvogel omdat ie iets van vorige generaties heeft meegekregen. In het nieuws zul je er de komende jaren steeds meer over horen, want ook de wetenschap durft langzaam de conclusie te trekken dat ons DNA niet vastligt. Het is niet onveranderlijk, zoals men altijd heeft aangenomen. 

Daarnaast is het ook bekend – steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst dit uit – dat we via ons DNA bewust invloed hebben op ons lichaam en daarmee ook op ziektes en onze geestelijke toestand. Ziektes en ongemakken zijn dus geen gevolg van verkeerde genen; ze zijn de uitkomst van ons eigen proces. Laat ik het anders formuleren: wij programmeren ons DNA door hoe we ons voelen, handelen en gedragen. De conclusie die hieraan verbonden is, is hard en eerlijk, namelijk dat je bewustzijn bepaalt of je gezond bent of niet.

Ben je van nature een spiritueel persoon, dan sta je vast niet te kijken van dit verhaal. In de spirituele wereld worden er al langere tijd verbanden gelegd tussen ziektes en bewustzijn. Maar de sleutel die nog altijd ontbreekt, is hoe je het oplost. Er bestaat immers geen handleiding over hoe je het DNA herschrijft. Totdat we die sleutel vinden, zijn we aangewezen op de medische wereld, want wat kun je anders doen als je ernstige kwalen krijgt? Al jarenlang heb ik het gevoel dat ik ergens dichtbij zit, zeker als ik zie wat een activatie met mensen doet. Ik voel de kracht van de geometrie, die doorwerkt tot op het diepste niveau. Maar zoals ik deze blog begon: ik mis nog iets. Het plaatje is nog niet compleet.

De angst om ziek te worden
Wat ik eerder in columns en ook vaak tijdens workshops zeg: ik wil geen aspirientje zijn. Wat ik daarmee bedoel, is dat ik dit werk niet doe om iemand tijdelijk z’n pijn en zorgen te laten vergeten. Wat ik wil creëren, is bewustzijn. Ik wil niet vertellen hoe het zit, maar zorgen dat mensen zelf bij de kern van hun proces komen. Wat daar voor nodig is, is een stukje eigen verantwoordelijkheid en daar ligt ook het probleem. Wat ik regelmatig zie gebeuren, is dat mensen die bij mij een workshop komen doen, zich gelijk geïnspireerd voelen en vol optimisme beginnen aan hun veranderingsproces. Helaas zie ik velen na niet al te lange tijd weer iets terugvallen in oude gewoontes, tot het punt waarop ze weer een nieuwe workshop nodig hebben om de boel te ‘resetten’.

Zo’n terugval is heel normaal. Een psycholoog geeft er medicijnen voor. Ook ik bereid mensen voor op een kleine terugval, alleen in plaats van ze ergens van afhankelijk te maken, wil ik dat ze herhaaldelijk hun eigen kracht activeren. Daarom geef ik allerlei tips mee over hoe je de energie gaande kunt houden en altijd vertel ik erbij: herhaling is de kracht. Programma’s in ons DNA worden niet in één dag aangemaakt, dus kun je ze ook niet in één dag afbreken. Faalangst of angst voor afwijzing zijn vaak heftige emoties, ontstaan vanuit herhalende omstandigheden, wat al begint tijdens de opvoeding en de ontwikkeling van ons leven. Je moet de ui laag voor laag afpellen en dat vereist inzet, doorzettingsvermogen en discipline. 

Daarnaast hebben we een blauwdruk in ons DNA die we meekrijgen uit onze familielijn. Dit noemen we familiekarma. Hoe vaker dit wordt doorgegeven, hoe krachtiger de overtuigingen en gewoontes worden. Als je hier niet bewust van bent en niks mee doet, is er een kans dat je op een bepaalde leeftijd zonder duidelijke reden zomaar ergens last van krijgt. Ziekte hoort daar bij. Ons DNA activeert reacties in ons lichaam om signalen te geven dat er iets geheeld of veranderd moet worden om met onze zielsmissie in contact te blijven. Met andere woorden: het prikkelt ons om te ontdekken waarom we hier op aarde zijn. Zijn we met onze zielsmissie verbonden, dan gaat alles makkelijk, kunnen we wonderen verrichten en zullen we niet ziek worden. Dan hebben we geen ziektes meer nodig om ons de weg te wijzen. Misschien ligt hier wel de grootste angst van ons allemaal: de angst om ziek te worden.

Een snelle oplossing
Ziek worden betekent niet het einde van de wereld. Vaak is het puur een lichamelijk signaal dat je iets in je leven moet veranderen. Toch zijn veel mensen bang om ernstig ziek te worden en het is de angst die creëert dat er naar een snelle oplossing wordt gezocht. Vaak komt men dan uit op voeding. Als het om gezondheid gaat, is dat het eerste waarin men een stap zet. Ik zie veel mensen obsessief een nieuw dieet volgen, met een waslijst van wat ze allemaal moeten eten en een nog veel langere lijst met wat ze niet mogen. Begrijp me niet verkeerd hoor: ik ben voor het idee om bewust om te gaan met wat je eet, maar doe het omdat je voelt dat je er behoefte aan hebt. Doe het niet vanwege een nieuwe hype of iets dat je in een tijdschrift hebt gelezen. Als ik dan mensen uitgebreid reclame hoor maken over hun fantastische dieet alsof al het andere niet deugt, krijg ik maar één gedachte: ‘Lieve schat, wat zie je er bleek en beroerd uit. Dat kan toch niet de uitkomst van je voedingspatroon zijn?’ 

Een andere oplossing, zijn vitaminepillen. We slikken van alles, omdat we denken dat we daarmee gezond blijven, maar voelen we ook echt wat ons lichaam nodig heeft… en wat niet? Maken we bewust contact met ons lichaam en met wie we werkelijk zijn? Misschien heb je wel helemaal geen vitaminepillen nodig, maar heb je je gek laten maken door iemand in je omgeving of een spotje op tv. Er wordt zoveel geroepen en reclame gemaakt voor al die pillen die we zonder nadenken in ons lichaam stoppen, terwijl dat in mijn beleving helemaal niet de bedoeling is. Ben je down of ziek, dan is dat omdat je niet in je element bent. Je leeft je leven niet zoals ‘t de bedoeling is.

We zijn geprogrammeerd
Ondanks de voedsel en vitamine rage worden we toch ziek, voelen we ons vermoeid en zitten we bij tijd en wijle niet lekker in ons vel. Alles wat we van buiten naar binnen halen, kan helpen om ons even een beter gevoel te geven, maar is het ook daadwerkelijk de oplossing? Door de vele sessies die ik met de jaren gegeven heb, ben ik veel patronen gaan herkennen. Gedragspatronen als gevolg van emotionele blokkades, waaruit vervolgens ziektebeelden ontstaan. Sommige angsten en patronen zitten zó diep, dat we er niet meer bij kunnen en ons ook niet meer afvragen waarom we ziek worden of in bepaalde situaties terechtkomen. We halen er de boodschap niet meer uit. Bovendien worden we in het dagelijks leven totaal niet gestimuleerd om te ontdekken wat de boodschap is. Zijn we down of ziek, dan vliegen de meesten onder ons gelijk naar een arts of specialist. We vertrouwen volledig op zijn raadgeving en stellen geen vragen als we een kuur met bijwerkingen krijgen voorgeschreven. Alles om beter te worden, toch? 

Altijd als ik hier op afstand naar keek, dacht ik: er klopt iets niet. Wat leren we hier nou van? Maar als ik me dan afvroeg wat er dan wèl zou werken, kon ik niets bedenken wat makkelijker zou zijn dan af en toe een pilletje innemen. Het past bij hoe we zijn geprogrammeerd om naar de quick fix op zoek te gaan. Geen moeite doen, gewoon een pilletje nemen. Simpel toch? 

De wil om in kwetsbaarheid naar de kern te gaan, ontbreekt in ons systeem. Dat is waarom ik veel van mijn cliënten constant moet inspireren om bij te les te blijven. Wat ik vaak bespeur is een soort laksheid, wat voort komt uit de neiging om je eigen kracht weg te geven. Ze leggen liever de verantwoordelijkheid bij een ander neer (ook bij mij) dan dat ze de moeite nemen om zelf met toewijding het proces aan te gaan. Zo ontnemen veel mensen zich de kans om zichzelf op een dieper niveau te helen en erger nog: om zichzelf écht te leren kennen. 

Frequentie is de genezing
Waarom zo’n focus op ziektes en pillen? Omdat het iets vertegenwoordigt, een zeker ongeloof. Als het om onze gezondheid gaat, denken we heel beperkt over onze mogelijkheden. Ik voel het als mijn missie om hier iets aan te doen, maar zoals ik begon aan deze blog: ik mis een sleutel. Aan de ene kant weet ik wat geometrie met ons doet. Ik voel de kracht van de sessies die ik doe en wat voor invloed ze hebben op ons DNA (hoe de codering ongefilterd binnenkomt en ons helpt om nieuwe informatie aan het onderbewustzijn te geven). Dit geeft in de eerste instantie een energie boost, maar je moet het herhalen. Je kunt het niet eenmalig doen en verwachten dat alles is opgelost. Zo gauw je terugvalt in aanpassend gedrag, komen oude angsten en onzekerheden weer boven en zakt de energie. Dan is het effect van de sessie weg. 

De kunst is dus om het regelmatig te doen, maar dan nog… je kunt niet de hele dag activaties bekijken. Toch voel ik al een tijdje: de sleutel ligt in het vasthouden van de energie. Dan gaat het systeem reageren en zal de programmering in je DNA – laat ik zeggen de tijdsklok in jou die bepaalt hoe en wanneer je ziek wordt – worden overschreven. 

De doorbraak vond ik uiteindelijk in een bijzondere ontmoeting die ik had in oktober 2015. In het vliegtuig onderweg naar Barcelona ontmoette ik een wetenschapper. Die ontmoeting was alles behalve toevallig, want ik had ’s ochtends mijn vlucht gemist, iets dat me nog nooit gebeurd was. Al snel werd duidelijk waarom ik naast deze man moest zitten. Hij is patholoog-anatoom en wist werkelijk alles over ziektes en de oorzaken en effecten ervan. Ook hij maakte een directe koppeling met bewustzijn en het DNA, wat in zijn werkveld op z’n zachtst gezegd ‘gedurfd’ is. Ik sprak dus met een echte voorloper, eigenwijs genoeg om de algemene aannames aan de kaak te stellen – een man naar mijn hart. Zijn verhaal intrigeerde mij enorm en zo kregen we een interessant gesprek. We raakten niet uitgesproken over de heersende dogma’s over geneeskunde en met een van zijn uitspraken bevestigde hij dat ik ‘t in de juiste richting had gezocht. Hij zei me: ‘Combineer verschillende zintuigen op verschillende momenten om de frequenties stabiel te houden, want frequentie is de genezing.’ 

Op het moment dat de wetenschapper het woord ‘frequentie’ gebruikte, voelde ik iets in mij gebeuren. De man wist nog niet eens wat ik deed, maar met dat ene woord pakte hij precies de kern van alles wat ik met de wereld wil delen. Hij noemde ons gedrag, onze emoties en hoe we in het leven staan een frequentie. Een frequentie die ons lichaam beïnvloedt. Zijn visie is als wij onze frequentie veranderen, dan veranderen we de programmering in ons DNA. Nadat ik hem vertelde wat ik precies deed, verraste hij me met de vraag: ‘Weet jij wel wat je doet en wat je naar de wereld brengt?’ Zijn confronterende opmerking kon ik niet direct plaatsen, maar in de weken na onze ontmoeting begon langzaam het kwartje te vallen.

In de communicatie met de wetenschapper gaf ik aan dat ik zocht naar iets om mensen gedurende langere periodes in dezelfde frequentie te houden, maar dan wel op een manier die past bij hun levenswijze. Ik wilde iets ontwikkelen dat niet te complex is en dat ondersteunend is. Ik ben hem ontzettend dankbaar voor zijn antwoord, want met zijn advies reikte de wetenschapper mij precies aan wat ik miste. Hij zei: ‘Maak een homeopathische remedie met de frequenties die je maakt en je hebt het rond.’ 

De Energy Kit
In één zin werd de vraag die ik mezelf al jaren stel beantwoord, namelijk: hoe houd je de energie gaande? Ik heb zo veel geprobeerd en regelmatig mijn nek uitgestoken om mensen na een workshop op de rit te houden, maar het ging te langzaam voor mijn gevoel. Steeds liep ik tegen hetzelfde probleem aan en dat is dat mensen in hun eigen omgeving moeite hebben om zich van oude patronen los te maken. Blijven ze er te lang in hangen, dan worden ze ziek, depressief en soms zelfs levensmoe. Dan mag de impact van een activatie nog zo groot zijn, het levert op de lange termijn niets op als je thuis in dezelfde energie blijft zitten. 

Hoewel ik het leuk vind om mensen een positieve ervaring te geven, wil ik meer dan een aspirientje zijn, want ik kick niet op een compliment of applaus. Daarvoor doe ik dit werk niet. Wat ik wil voor de mensen die ik in hun kracht zet, is dat het blijvend is. Dat ze niet meer terugvallen, maar voor altijd iets omzetten. 

Een remedie, hoe simpel het ook lijkt, is de sleutel die dit mogelijk maakt. Toen ik daarmee aan de slag ging, begon alles te stromen en je weet wanneer iets klopt als het voor je gevoel makkelijk gaat. Op het juiste moment waren de juiste mensen daar om me te helpen en zo had ik in een paar weken de eerste sample binnen: een remedie gebaseerd op frequenties. Pure frequenties in kleine korrels. Helend en 100% natuurlijk. De sleutel om wakker te blijven en van binnenuit je kern te laten ontwaken! 

Het was lang zoeken en aftasten, maar ik ben blij dat ik dankzij de hulp van een deskundige de sleutel heb gevonden. Wij kunnen onszelf genezen, of het nu gaat om ziekte, angst, onzekerheid of iets anders. De kracht om te genezen hebben we allemaal. Het zit in ons, alleen moet je het eerst activeren. Wat ik je aanreik om dit te bereiken, is de nieuwe Energy Kit. Een bundel van alle tools in één pakket, met een combinatie van energetische hulpmiddelen om nieuwe frequenties in je DNA te activeren. Ik heb de eerste exemplaren net binnen en ik kan niet wachten om ze te presenteren! Volgend weekend is de lancering, dus wil je de Energy Kitproberen, bestel ‘m dan vast via de webshop.

In mijn opleiding Energetische Therapie wijd ik een speciaal gedeelte aan de nieuwe remedie en hoe je hiermee het proces van cliënten gaande houdt. Kijk voor data in de agenda.

Van hart tot hart,
Janosh

Wil je meer weten over zelfgenezing en de kracht van frequenties? Bezoek dan het ET Symposium van 14 februari in het Janosh Energy Lab! Doe je zelf energetisch werk of heb je de ambitie om dat te doen, laat je dan inspireren door verschillende sprekers en deskundigen. De toegang is gratis; inschrijven is niet nodig.