Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 3 februari 2016

Heavenletter 5550 De Zenuwen van je Hart / 3 februari 2016

De Zenuwen van je Hart
Brief uit de Hemel
Woensdag 3 februari 2016

God zei:

Wat is angstig en maakt dat je de zenuwen van je hart nog harder spant? In de taal wordt spannen ook wel omschreven als het opwinden van een klok of een speeltje. Spanning is het samentrekken van je hart. Het is jouw hart dat je spant, alsof je hart een boog of een pijl is die er klaar voor is om losgelaten te worden, en toch laat je nooit los. Je blijft je hart aandraaien, alsof het leven gespannen en beladen moet worden gemaakt zonder dat er een einde aankomt of dat het wordt vrijgelaten.

De taal vertelt je ook om te ontspannen.

Jouw hart is als de snaar van een viool.

Je trekt je hart te ver terug en bind je hart vast met knopen.

Jouw hart is opgekropt met angst. Wat voor vreselijks zou er gebeuren als je al je opgebouwde spanning zou vrijlaten en alle spanning in jouw kloppende hart zou loswikkelen?

Vrijheid zou er gebeuren.

Je hebt teveel lucht in je hart geademd, alsof je hart een ballon was. Laat er wat lucht uit, zodat je hart een goed functionerend hart kan zijn en niet een hart wat samengeperst wordt.

Je weet niet eens waar je bang voor bent. Jouw angst is grenzeloos gegeneraliseerd. Het is een onbekende, overweldigende angst die jou verbrijzelt. Snijdende angst drukt op jou, onderdrukt jou, bedwingt jou. Angst is als een knelverband dat je te strak hebt aangebracht.

Je bent als een hardloper die niet lijkt te kunnen stoppen met lopen. Zelfs in je slaap zijn je benen aan het rennen.

Je kunt bang zijn dat je bezwijkt als je niet strak wordt aangedraaid. Je kunt bang zijn dat je in zou storten, terug zou vallen als je de spanning even loslaat. Natuurlijk is deze ontspanning precies wat er nodig is.

Wat doet spanning als jouw langdurige metgezel?

Giet koel water over je overvolle angstigheid. Geef jezelf een pauze.

Je kunt het gevoel hebben dat je het leven met opgeheven hoofd tegemoet treedt, terwijl je er in werkelijkheid voor vlucht. Als jouw leven een pakketje was, zouden We kunnen zeggen dat je het te strak hebt dichtgebonden.

Adem, geliefden, adem. Adem vrede in en adem spanning uit, net zoals je twee bewegingen hebt als je zwemt. Plaats jezelf in onbegrensde vrijheid. Je bent niet beperkt tot gespannenheid. Je bent vrij om in vrede te zijn. Dompel de roeispanen van je hart in het meer en trek de roeispanen er dan weer lichtjes uit.

Hou je adem in, en adem uit.

We komen terug op: “Laat los, laat los.” Geliefden, jullie kunnen vasthouden aan wat je niet wilt. Is dit niet wat je doet als je zo ontzettend gespannen bent? Wie zegt jou dat je dit moet doen? Ik zeg jou om achterover te liggen en te drijven. Stop met worstelen. Vissen worstelen alleen als ze gevangen worden. In welk net zit jij gevangen? En jij bent ook geen vogel in een kooi.

Jij hoort op je gemak te zijn. Laat het kolkende water over je heen rollen. Laat deze berg van weerstand los, deze berg van weerstand die je met je meedraagt, alsof weerstand jouw verdediging is. Laat de aanval in je leven tot rust komen, de aanval die je vooraf tegen jezelf bedacht hebt. Je hoeft niet overeind gehouden te worden, en vastgebonden, en overspannen. 

Bevrijd jezelf van angst. Laat angst los. Angst is niet jouw meester. Naamloze angst dient jou niet. Het dient niemand. Bevrijd jezelf van de slavernij van anonieme angst. Angst is beangstigend. Laat het los. Laat angst los, eens en voor altijd.

Je hebt genoeg van angst. Je hebt het maar al te goed begrepen. Wees klaar met angst. 

Maak de knopen die je gemaakt hebt los. Maak ze los. Stel jezelf voor dat je al deze nutteloze knopen losmaakt. Voel hoe je de greep die angst op jou heeft losser maakt. Wees niet langer angstig.

Bevrijd jezelf. Zeg vaarwel tegen angst. Verban het uit jouw koninkrijk. Dit is jouw leven. Jouw leven is met recht van jou – niet met angst. Je bepaalt het zelf. Je bent niet gebonden aan de gewoonte van angst. Laat angst varen. Angst beschermt je niet. Het ondermijnt je. 

Angst is in jouw nadeel. Verbind je niet langer met angst. Daar, daar, nu, buig niet langer voor angst. Verdrijf angst, je hebt angst niet nodig. Je hebt Mij.

Vertaald door: Petra Simone