Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 januari 2016

Steve Beckow: Een Uur Met Een Engel: Transcriptie ~De Arcturiërs op: Het Meester Worden van Wat Jezus Wist,/ 24 december 2015. / geplaatst 13 januari 2016

Steve Beckow: Een Uur Met Een Engel: 
Transcriptie ~De Arcturiërs op:
Het Meester Worden van Wat Jezus Wist,
24 december 2015. / geplaatst 13 januari 2016

Dr. Suzanne Lie  = Gast Kanaal   Steve Beckow: Gastheer van InLight Radio

Steve Beckow: Linda Dillon is nog weg om te herstellen van haar schouder operatie. Normaal hebben wij Jezus voor Kerstmis maar vandaag is Sue Lie er die voor ons weer de Arcturiërs channelt. Sue en ik hebben een sterke verbinding met Arcturus, dus dit is een oude-thuis week. Hoe gaat het met je vandaag, Sue?

Sue: Het gaat me geweldig!

Steve: En hoe is het met de Arcturiërs  vandaag? Voelen zij zich universeel en voortdurend prachtig, of is er voor een Arcturiër ook wel zoiets als een slechte dag?

Sue: Lachen. Dat is een goede vraag! Ik zal het ze gaan vragen!

Steve: Okay.

Arcturiërs: Gegroet Steve, we zijn heel blij om weer met jou te communiceren. En ja, wij hebben een serie frequenties, waarbij we veel van onze energie patronen gebruiken die de derde dimensie doorkruisen, we hebben vaak een pauze nodig zoals jullie zouden zeggen; want het is hier beneden moeilijk. En we accepteren dat.

Steve: Moeilijk hier en dichtbij de vierde en de derde dimensies? Wat is het probleem? Kunnen jullie beschrijven hoe het voor jullie is als je die dimensies nadert?

Arc: Nou, we gebruiken het woord moeilijk omdat we merken dat het een woord is dat vaak in het menselijk bewustzijn wordt gevonden door de problemen te beschrijven in het drie-dimensionale leven. Voor ons, wij wonen in de energiepatronen die in eenheid stromen en in onvoorwaardelijke liefde. En als we dat doorkruisen met de derde dimensie, beleven we ook dat er energiepatronen zijn die nog stromen in het duister van de controle over anderen, macht over anderen.

Steve: Right. Hoe ervaren jullie dat? Wat is de ervaring?

Arc: We beleven het niet zo zeer dan dat we het opmerken. We kunnen de stroom van energie patronen merken in jullie drie dimensionale werkelijkheid. En als er een situatie is of een mens, of plek die in harmonie is, stromen alle verschillende frequenties van energiepatronen als een kalme rivier of een stille oceaan.

Maar als we energie patronen zien waar een poging is tot overname, of om ‘macht over’ te hebben, of controle, of waar aan de andere kant wezens zijn die bang zijn of zich onder controle voelen, is daar het energieveld bijna alsof de golven van de oceaan tegen elkaar aan botsen. Dus energiepatronen, in plaats van dat die allemaal rustig in dezelfde richting stromen, gaan in verschillende richtingen en botsen tegen elkaar om nog meer dissonantie te creëren.

Steve: Zien jullie dit, of beleven jullie dit, of wat?

Arc: We merken het op. We willen het niet beleven. Maar we leven in empathie voor onze gegronde mensen die een aardevoertuig dragen die dit bij gelegenheid moeten ervaren.

Steve: Dus is er dan een onderdeel van je eigen beleven die misschien in dissonantie wordt gerammeld of gestort?

Arc: Wat wij willen zeggen is dat we voldoende geëvolueerd zijn om te weten of we die aanhechting moeten loslaten en om terug te keren naar onze eigen innerlijke hogere frequenties. Dus, dan zeggen we ja, er zijn keren waarop we kiezen, zoals jullie zouden zeggen, om een pauze te nemen.

Steve: En als je pauze neemt, wat doe je dan? (grinnikt) Sue ging drie weken op vakantie, wat doen jullie?

Arc: Als wij pauze nemen, we… ahhh… we baden ons dan in onvoorwaardelijke liefde en multidimensionaal licht in eenheid met alles dat is. We wensen dat jullie voelen wat wij voelen. We wensen dat we dat dit naar buiten konden projecteren. Maar, we moeten gewoon een woord vinden voor iets dat maar een gevoel is dat niet door woorden kan worden beleefd met woorden, behalve als iemand dat al op zichzelf heeft beleefd.

Steve: Ik weet helemaal waar je over spreekt. Hetzelfde is zo met verrukking of ecstasy. Hoe beschrijven jullie dat? Dat is niet mogelijk.

Arc: Het is moeilijk om een drie dimensionaal woord te gebruiken om dat te beschrijven. Maar gewoon een projectie van het gesprek is voldoende om jullie te helpen voelen.

Steve: Ja, inderdaad. Daar ik liefde, verrukking en ecstasy heb genoemd, kan ik ons gesprek beginnen door je te vragen of elk van die zaken, - natuurlijk transcendeert liefde alles, dus is het wat moeilijk om over liefde te praten – maar horen al die staten van zijn bij dimensies, of zijn ze allemaal beschikbaar voor ons op, zeg maar, de vierde dimensie? Zeker in de vijfde?

Arc: Ja, ze zijn beschikbaar in de vijfde dimensie. En het derde en vierde dimensionale kunnen zij beleven als ze hun bewustzijn naar die frequentie kunnen uitbreiden. En, dan zal die uitbreiding van bewustzijn, als die een “tijdje” wordt gehandhaafd, nieuwe neuronen beginnen te scheppen in de stoffelijke hersenen en zelfs voor ons in het multi dimensionale denken, wat de vijfde dimensionale is, wat wij noemen “afgescheiden hard drive”.

Dan, telkens als een van onze gegronde mensen die ervaring heeft, is het gemakkelijker om die belevenis weer te krijgen.

Steve: Dat is heel interessant, ik merk dat we de woorden die jullie gebruiken gewoon accepteren, maar ik weet niet of we nou echt weten wat je bedoelt. Bijvoorbeeld, je zegt ‘je breidt je bewustzijn uit’. Wat betekent het dat iemand zijn bewustzijn uitbreidt? Waar wijst dat op?

Arc: Wat het betekent om je bewustzijn uit te breiden is om een bewuste weg te scheppen, een pad van je drie dimensionale bewustzijn van je dagelijkse leven naar je vier dimensionale bewustzijn van je hoger dagelijkse leven, en dan naar je vijf dimensionale bewustzijn. En als je dan eenmaal in staat bent om dat eerste portaal te scheppen van je stoffelijke zelf naar het portaal in je vijf dimensionale bewustzijn, dan krijg je een veel gemakkelijker rit naar hogere en hogere frequenties van werkelijkheid.

Steve: Wow. Ik had ook een korte ervaring van een staat van zijn die ik exaltatie noem. Daar ga ik niet veel over praten, maar kun je ons iets meer vertellen waar die dimensionaal wordt gevonden of wat dat is?

Arc: Ja. Opnieuw, exaltatie is een woord die jij koos voor je belevenis. Anderen kunnen misschien een ander woord kiezen voor die ervaring: verrukking, vreugde, overgave, eenheid, onvoorwaardelijke liefde, vervulling. Maar het is een frequentie, net zo waar we net over spraken van dat vijf dimensionale wezen, de poort naar hogere dimensies. En als die poort zich wijd opent, dan is je zin van exaltatie meer als een voorvertoning van komende bekoringen.

Eerst kan iemand die verloren is in de derde dimensie misschien creatieve activiteiten vinden die hem openen naar een hogere frequentie van werkelijkheid. Als ze doorgaan en naar een staat van een graad van mind controle gaan, zodat ze kunnen kiezen om geen angstige gedachten te volgen naar hun bewustzijn… gekozen tijd van meditatie, dromen, creativiteit, hoe ze dat ook willen noemen, daarna is er een meesterschap over het denken.

En dan begint die meesterschap over het denken zich te vermengen met meesterschap over het lichaam. En begin je daarom op die tijd je lichaamscommunicatie te begrijpen over wat je eet, wat je doet, wat je niet doet, wat je niet eet. En dus begin je je instrument van resonantie te verbeteren.

Je lichaam is jullie instrument van resonantie, dat je in het lichaam van Gaia inplugt zodat je portaal volledig is gegrond en je kunt dat delen met wat je gekregen hebt op je inter-dimensionale reizen.

Steve: Als ik energie krijg, zeg maar, en ik grond die in Gaia, is dat deel van het plan? We worden verondersteld dit te doen, ja? En kun je het circuit dan beschrijven dat resulteert in dat Gaia dat weer naar buiten zendt?

Arc: Ja, we zijn heel blij om dit voor iedereen te beschrijven, want het is zoiets blij’s. Een van de eerste dingen die gebeurt, als een mens zich herinnert om hun hogere dimensionale en inter-dimensionale ervaringen te gronden in de eigenlijke kern van de planeet, dan worden die een component van de planeet. Het persoonlijke menselijke bewustzijn begint zich meer en meer uit te breiden in hun planetaire bewustzijn.

Nu, terwijl jullie in de kern van Gaia gaan, zie je dat je absoluut niet alleen bent, omdat er veel opgestegen meesters zijn en planetaire logos en engelachtigen en galactici en de miljoenen die hier wonen en hun werkelijkheid hier hebben. En er is die vijf dimensionale ervaring. Het lijkt een voorvertoning van komende attracties.

Dus als je terug gaat naar je dagelijkse werkelijkheid, krijg je het gevoel van iets dat je kunt herhalen. Wat het ook is, of het leren dansen is, of zingen of mediteren, de eerste tijd dat je dat doet is het ’t meest moeilijk omdat je een nieuwe act doet. Dus, als je je ervaringen in de kern van Gaia grondt, wordt je omgeven door al die liefdevolle mensen die hun ervaring met je delen. Ook, als je dat feitelijk met de kern kristal van Gaia deelt, dan word je je kristallijnen zelf. Want, je geeft dan je levens essentie in het kristal en Gaia is een oorzaak en gevolg planeet, dus wat je naar buiten brengt, dat krijg je terug. Dus, als jij je levensessentie geeft aan het kristal, dan zal het kristal zijn levensessentie met jou delen.

Steve: Je zegt dat Gaia een oorzaak en gevolg planeet is, zijn alle planeten geen oorzaak en gevolg planeten in de lagere dimensies?

Arc: Nee. Er zijn planeten die geen oorzaak en gevolg planeten zijn.

Steve: Hoe ziet dat eruit om op een planeet te zijn die geen oorzaak en gevolg heeft?

Arc: Nou, dat hangt er van af hoe de rest van het programma is. Zoals op Venus: Venus is een planeet die resoneert met de frequentie van liefde. En omdat zij resoneert op de frequentie van liefde, hoeft zij geen ervaring te hebben van oorzaak en gevolg. De ervaring van oorzaak en gevolg is om mensen te leren hoe zij moeten liefhebben. Omdat, als je haat naar buiten brengt, wat dan terug komt is haat. Maar, als je liefde naar buiten brengt, wat dan terug komt, is liefde.

Dus de theorie is dat je zult leren om liefde uit te zenden omdat het zo goed voelt als die terugkomt en je zult leren om geen haat uit te zenden, omdat het niet goed voelt als die terug komt. Maar op Venus, is er alleen maar liefde. En vele mensen gaan naar Venus om over liefde te leren, zodat als ze terugkomen naar de Aarde, ze kunnen leren om liefde uit te zenden zodat ze weer liefde terug krijgen.

Steve: Zijn er meer planeten die niet op oorzaak en gevolg gericht zijn in deze lagere dimensies?

Arc; Die zijn er. Nu heeft Gaia een heel moeilijk pad gekozen want niet alleen heeft zij oorzaak en gevolg, ze heeft ook de vrije wil. Dus, als je de vrije wil hebt, dan kun je iets naar buiten brengen dat beschadigend/nadelig is. Maar andere planeten die kunnen geen vrije wil hebben. Andere planeten kunnen hebben dat er oorzaak en gevolg is, maar om op die planeet te lopen/komen, moet je een resonantie hebben geschapen van een bepaalde frequentie waardoor je die in liefde bezoekt.

Steve: Weet je, ik heb nu zo’n verontrustend denken over een planeet die geen vrije wil heeft. Hoe gaat dat als die geen vrije wil heeft.

Arc: Nou, dat is geen lerende planeet. Gaia is een lerende planeet (anderen leren), Op Gaia komen mensen om te leren. Ze leren dat de energie die ze naar buiten brengen, de energie is die ze terugkrijgen, en ze leren dat ze de vrije wil hebben om te besluiten om duisternis naar buiten te brengen. En, dat werd bijna Gaia’s vernietiging, bij myriaden gelegenheden. Dus veel andere planeten hebben dat niet gekozen omdat het heel gevaarlijk is. Want zij die de vrije wil hebben kozen om iets negatiefs te doen en om dat naar buiten te sturen, en toen kwam dit terug naar die persoon, uiteindelijk.

Maar, ongelukkig genoeg, als iemand een heel lage frequentie heeft van bewustzijn, wat zij naar buiten brengen heeft een langere tijd nodig om terug te komen. Dus dan leren zij niet. Ze realiseren zich niet dat dit slechte hen overkwam omdat ze het zelf naar buiten brachten. Maar terwijl de frequentie van het bewustzijn zich verbreedt, wat dan naar buiten gaat, komt snel terug. Dus als ze iets naar buiten brengen dat niet heel liefdevol is, en het komt terug, dan zeggen ze zoiets van: “Oh, okay. Dat ga ik transmuteren. Sorry, sorry, dat bedoelde ik niet te doen.” En dus laten ze het dan door het proces van ascentie
gaan.

Maar er zijn planeten die geen specifieke leer planeten en ascentie planeten zijn. er zijn planeten die door en door (hubs) intergalactische uitwisselingen zijn. En dus, door de problemen die omhoog komen uit de vrije wil en uit wat naar buiten gaat en weer terugkomt, dat kon enorm afleidend zijn.

Steve: Ik denk dat het Sanat Kumara was die een tijdje geleden zei dat de Aarde een van de weinige planeten was die niet wist dat er andere beschavingen in de kosmos waren. En hoe kon dat zijn dat wij de enige planeet waren die dat niet wisten? Wat was Gaia’s oorspronkelijke opdracht? Ik heb gehoord dat het was om in een speelgrond voor engelen te voorzien. En misschien is dat het antwoord.

Arc: Nou, wat er met Gaia gebeurde is dat Gaia een heel liefdevolle, liefhebbende planeet is en sommige planeten zijn niet zo liefhebbend. Haar lieve zuster Venus is wel heel liefdevol. Andere planeten zijn niet zo liefdevol. Dus andere planeten zijn daar meer los van, of grappig of hebben wat boosheid.

Maar, omdat Gaia zo’n liefdevolle planeet was, liet zij overblijvers binnen van andere planeten, omdat de andere planeten gingen opstijgen en deze wezens konden niet opstijgen omdat ze hun frequentie niet konden omhoog brengen. Dus vroegen zij of ze naar Gaia konden komen en zij accepteerde hen liefdevol. En toen deden ze Gaia precies hetzelfde aan wat ze aan andere planeten deden die zij verwoestten.

En dus is dat waarom zij een oproep moest doen voor hulp en veel wezens moest binnenbrengen om dat tegen te gaan. Zij bekwaamt zich. Sommige van haar wezens bekwamen zich met haar terwijl andere van haar wezens naar een andere school zullen gaan.

Steve: Ja. Het schijnt in deze (Kerst)tijd waarop we normaal Jezus eren of de kwaliteiten die hij ten voorbeeld gaf. Ik vraag me af of jullie een beetje met ons konden spreken over hoe we zelf zoals Jezus kunnen worden, en de goddelijke kwaliteiten weerspiegelen wat Hij deed. Hoe doet die oproep voor ons dat?

Arc: Nou, dat moet beginnen met onvoorwaardelijke liefde en onvoorwaardelijke vergeving en onvoorwaardelijke acceptatie. En heel vaak, begint het voor mensen met onvoorwaardelijke acceptatie. En die acceptatie is dat jullie de schepper van je leven zijn en jullie kozen wat jullie schiepen. En als je dit accepteert, dan zullen jullie er geen slachtoffer van worden. Want als mensen eenmaal slachtoffer worden van hun leven, dan halen ze de kracht van hun schepping weg. Zij zijn het slachtoffer als tegengesteld aan de schepper.

En dan, het andere dat Jezus leerde is onvoorwaardelijke liefde. Hij zou van een lepra zieke net zo veel houden als van een healer. Hij hield van iedereen onvoorwaardelijk. En dan, natuurlijk, zijn Zijn laatste woorden voordat hij opsteeg: “Vergeef hem Heer (Vader), want ze weten niet wat ze doen.” Dus de onvoorwaardelijke vergeving is zeer belangrijk.

En dat moet natuurlijk bij iemand zelf beginnen. Men moet zichzelf onvoorwaardelijk vergeven en zichzelf onvoorwaardelijk accepteren, zodat ze van zichzelf onvoorwaardelijk houden… en onvoorwaardelijk zichzelf liefhebben zodat ze kunnen accepteren en vergeven [anderen?](dit laatste is van Steve). Dit is een driehoek die verbonden is. Dus, waar je ook begint, je gaat langs al die ’stations van het kruis’, zeg maar, om alle drie ervan te beleven omdat ze feitelijk een zijn. Dat zijn vergeving en eenheid.

Steve: En natuurlijk dient dat weer een ander doel ook en dat is om ons vrij te maken van onze hechting aan de derde dimensie, die voor ons een complicatie is geworden, een toevalligheid en om onszelf uit een steeds dieper conflict te graven die plaats vindt met andere mensen.

Arc: Absoluut en de beste manier om door dat proces heen te gaan is ten eerste, onvoorwaardelijk jezelf lief te hebben, Want het onvoorwaardelijk liefhebben van zichzelf brengt moed voort. En als je moed hebt kun je enkele dingen doen die beangstigend lijken te zijn, zoals het liefhebben van iemand die je schijnt nadeel te berokkenen en onvoorwaardelijk vergeven van iemand die je nadeel schijnt te hebben berokkend. Maar als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, geeft dat jou de moed om verder te gaan in een nieuwe werkelijkheid.

Steve: Ik kan het fout hebben wat ik ga zeggen, maar ik denk dat de meeste mensen denken dat als je zegt onvoorwaardelijk jezelf liefhebben, dat we hier niet over een houding spreken. Je praat echt over een stroom van liefde vanuit je hart door ons lichaam heen. Je praat hier over iets tastbaars, niet?

Arc: Absoluut tastbaar. Het is iets dat soms water op een rots is voordat mensen dit kunnen beleven, omdat onvoorwaardelijke liefde zo’n uniek concept is voor Gaia. En het is een concept waar veel wezens over moesten mediteren, soms tientallen jaren, voordat ze de frequentie patronen konden omhoog brengen in hun hersenen om in die staat van bewustzijn te komen zodat ze er een feitelijke, stoffelijk ervaring van konden krijgen. En je weet uit jouw meditatie, (1) dat die heel stoffelijk is.

Steve: Ja, heel stoffelijk. Ik stopte met het gebruik van ‘onvoorwaardelijk’ omdat ik niet voelde dat ik iets overbracht aan de lezers en sedert die tijd ging ik over naar de term om transformatie-liefde te gebruiken, omdat anders dan gewone liefde, deze voert naar gevoelens zoals boosheid, en haat, en jaloersheid, die gevoelens gewoon worden weggeveegd door transformatie liefde.

Ze kunnen dan geen steunpunt vinden en ik praat opnieuw over een tastbare ervaring van transformatie liefde. Niet pratend over een idee of een houding of een toestand of iets zoals dat. Maar de eigenlijke ervaring van dit soort liefde duwt gewoon die andere gevoelens weg die op gewone liefde beslag zouden hebben gelegd. Nu, is wat ik beschrijf hetzelfde als wat jullie bedoelen met onvoorwaardelijke liefde?

Arc: Ja. En het verschil is dat Suzille een andere geschiedenis heeft gehad. Ze had cliënten en zij leerde hypnose en zij heeft webinars waarin ze feitelijk haar stem kan gebruiken. Want heel veel [meer] kan worden overgebracht op de stem dan met de pen kan worden gedaan, maar niet zo gemakkelijk als met de stem. En die onvoorwaardelijke kwaliteit kan worden overgebracht op die manier.

Steve: Wow. Okay. Ik heb verschillen gemerkt tussen liefde en verrukking en ecstasy. Liefde is bijvoorbeeld heel inclusief. Het wil gewoon van zichzelf geven en worden ontvangen en terug gegeven is leuk maar niet absoluut essentieel. Terwijl verrukking, als ik verrukking voel, wil ik gewoon alleen zitten en ervan genieten. En ik heb dan niet veel aandacht voor de wereld buiten me. En als ecstasy langs komt, kan het iedere weg gaan. Die kan van zichzelf genieten met andere mensen of die kan van zichzelf genieten op een solitaire manier.

Arc: Nou, het lijkt veel op een proces. Ten eerste is het een verbinding met de buitenste wereld wat heel belangrijk is voor het grondende proces van jullie stoffelijke lichaam zodat als je in hogere frequenties trekt je niet letterlijk je zenuw stelsel opbrandt. En dus, daarom, als je in die houding gaat in jezelf want je hebt je voldoende jezelf gegrond zodanig alsof als je een strijkijzer had, zou je twee prongs(strijkijzerhouders) hebben, maar als je een enorme kachel had, zou je die derde prong moeten hebben.

Jullie moeten dat energieveld gronden. En dat is ook een geschenk voor Gaia maar ook een steun; een noodzakelijkheid voor jullie mensen… want het menselijke lichaam is eigenlijk best fragiel. En daarom dan, nadat je die grondingservaring hebt gehad, dan moet je die delen omdat je hem gegrond hebt in de planeet. En als je dat eenmaal gedeeld hebt, heb je een wens om hem verder te delen omdat je voelt dat alle energie eruit gaat en tweevoudig terug komt. En dat gaat naar buiten, het komt drievoudig terug. Het gaat naar buiten en komt viervoudig terug. Het neemt steeds meer toe.

Steve: Wij, de situaties voor ons lichtwerkers, is soms bijna alsof we een gespleten persoonlijkheid hebben. Want aan de ene kant gaan we door de Ascentie, samen met ieder andere en aan de andere kant zijn we hier voor ieder ander. En dus, lijkt dat op de onderscheiding tussen deelnemende waarnemers. 

We nemen deel aan ascentie, we bekijken ook ieder ander en proberen hun noden te verhelpen. Hoe, wat kunnen jullie ons vertellen over die specifieke soort taak die lichtwerkers hebben om door ascentie te gaan en om toch tegelijkertijd anderen er doorheen te halen en hun noden te verhelpen?

Arc: Dat is een hele goede vraag en een zeer belangrijk iets voor al onze prachtige leiders om zich dat te herinneren. Het is dat jullie het spoor moeten bijhouden van je eigen vermogens. Jullie dragen een fragiel drie-dimensionaal voertuig. En, als je geen adequate zorg voor je drie-dimensionale voertuig hebt, als je niet absoluut zeker bent om jezelf voldoende te gronden, luister naar je voertuig voordat je dat naar hoger licht brengt. En als je dat niet kent, luister dan naar je voertuig en als je voertuig zegt: “Ik ben vermoeid, ik moet slapen,” dan slaap je. Als je voertuig zegt: Ik heb honger, ik moet eten,” dan eet je. Als je voertuig zegt: “Ik moet oefeningen doen”, dan geef je het oefening.

Het is alsof je een station hebt, een sterrenschip, een aardeschip. En als je, net als je auto, als je er niet voor zorgt, als je er geen benzine in doet, als je hem niet naar de garage brengt, als je geen voorzorg maakt, als je er op een keer geen paar nieuwe banden erop legt, en hem olie geeft, dan zal deze uiteen vallen.

Steve: Ik ben wat dat betreft wat lui. Ik blijf zeggen: “Ascentie zal alles maken.” Maar jij zegt, nou je komt er misschien niet, als je niet voor je lichaam zorgt.

Arc: (Gelach). Nou, je bewustzijn zal er komen. Maar je zal dan misschien op dat moment geen stoffelijk lichaam meer dragen. En denk er ook aan, dat het gewoon een klein percentage van jullie multi-dimensionale zelf is die feitelijk dat stoffelijke lichaam draagt. En jullie multi-dimensionale zelf draagt tegelijkertijd myriaden andere stoffelijke lichamen.

Steve: Excuse me? (WAT zeg je?)Je bedoelt toch niet tegelijkertijd, wel?

Arc: Ja. Sommigen werken in Aarde tijd en sommigen werken in andere tijdslijnen.

Steve: Wijs je nu op het feit dat er andere ‘ikken’ zijn rond de planeet?

Arc: Ja! Toen Suzille haar 50ste verjaardag had, werd bepaald dat ze haar andere ‘haar’s’ moest vinden. Natuurlijk alleen in haarzelf, omdat, weet je, zij reist niet over de wereld.
Dat is de werkelijkheid niet die zij voor zichzelf heeft neergezet. Nu, ook al hebben die andere versies van jezelf een stoffelijk lichaam, ze zitten niet noodzakelijk en heel vaak niet in dezelfde tijdslijn. En ze kunnen ook in een parallelle werkelijkheid zitten.

Steve: Maar dat heeft geen invloed op Ascentie, wel, als ze in een parallelle werkelijkheid zijn?

Arc: Oh, alles daarvan heeft invloed, wat Ascentie betekent is dat je alles van jou oppakt. Dat je zegt: “Dank je wel, Gaia voor de mogelijkheid en ik ga nu verder opstijgen dan jouw planeet. Ik neem elke kleine vonk van mezelf met me mee, al mijn levens, al mijn dromen, al mijn hoop, al mijn beloftes. En elke duisternis die ik heb achtergelaten ergens op geliefde Gaia in elk van mijn levens, daarvoor ben ik verantwoordelijk om die met me mee te nemen.”

Steve: Dus zeg je nu dat de parallelle werkelijkheden van Gaia ook opstijgen?

Arc: Wij hebben parallelle werkelijkheden. Wat betekent dat wij, de wezens, de hoger dimensionale wezens die een stoffelijk lichaam aannemen, parallelle werkelijkheden hebben. Ja, er zijn… er zijn parallelle werkelijkheden geweest. Of die nou wel of niet parallel of alternatief zijn, ze zullen allemaal ineen storten in het ascenderende,  Gaia heeft nog niet besloten in het nu.

Steve: Hmmm. Zeg je nu dat er nog wat elementen zijn van Ascentie die nog niet bepaald zijn? Dat sommige aspecten van het Ascentie plan nog niet vaster zijn geworden?

Arc: Oh, ja, want Acentie gebeurt in het nu. De beste manier om dit te beschrijven is alsof je dit energieveld ziet van al die verschillende energie patronen en  dan verander je de energie patronen: dan zijn alle energie patronen anders. [Volgend commentaar is niet te verstaan].

Zie je, als je in termen van de derde dimensie denkt en je hebt een slordig huis, dan ruim je eerst de keuken op, en dan de slaapkamers, dan doe je de badkamer, dan de woonkamer. Okay. Nu, als dat iets in het nu is, als je de keuken schoonmaakt, dan heeft dat invloed op het gehele huis. Als je de badkamer doet, heeft dat invloed op het gehele huis. Want als alles in het nu is, is er geen scheiding. Dus iets wat je doet met een deel, dat apart schijnt te zijn… dan heeft dat invloed in het nu met alles.

Steve: Waarom heb ik een probleem om het nu vast te pakken? Wat is de moeilijkheid, wat houdt me tegen om het te pakken?

Arc: Nou, er zit een vertroosting in het vervolg: Als ik dit doe, dan zal dat gebeuren. En dan, als ik dit doe, dan zal dat gebeuren. En dan, als ik dit doe, dan zal dit gebeuren. En het is net het opkruipen van een trap: Okay, ik deed het op die trede, okay, nu deed ik het op die trede. En dus zit daar een troost in en de drie dimensionale hersenen zijn daar totaal op gebaseerd op dat soort scheiding en vervolg.

Maar het multi-dimensionale denken, het vijf dimensionale denken, heeft geen afscheiding. Dus, heeft het geen vervolg. Dus, zit er geen vervolg in het nu omdat er geen scheiding zit in de Ene.

Steve: Hmmm. Nou, kun je een minuutje praten over de sluier? We komen uit hogere dimensies, dus is er geen reden waarom we al die dingen die je ons brengt, niet kunnen begrijpen. Maar een sluier is op ons gelegd, zeg maar, en we accepteren die als deel van ons contract. Wat is die sluier? Wat is er dat me heeft laten vergeten?

Arc: De sluier is feitelijk een bescherming. Als men op Gaia wordt geboren, specifiek in de tijd waarop jullie werden geboren… zou je waarschijnlijk gek/waanzinnig worden. Dat zou te veel worden.

Steve: Waarom zou ik waanzinnig worden?

Arc: Nou, neem bijvoorbeeld dit als voorbeeld, wat als iedereen van de Tweede Wereldoorlog zou weten. Dit is direct na de tweede wereld oorlog en de Verenigde Staten… er zijn de goede mensen en de slechte mensen zijn dood, de slechte mensen zijn verloren en de goede mensen wonnen dit. Wat als iemand wist dat de goede mensen alle slechte mensen in hun huis lieten wonen en om bommen te maken? Wat als de mensen dit zouden weten? Hoe zouden mensen daarover gevoeld hebben?

Steve: Nou, dat weet ik niet. Ga door. Ik wil horen wat mensen zouden doen.

Arc: Nou, ze zouden freak out/er gek van worden. Als collectief kozen ze “nee”. en, zoals je weet, de krachten van het duister hebben al deze oorlogen geschapen, en zijn druk bezig om dit op te blazen en dat op te blazen en ze bang te maken en ze maken die anderen bang omdat de macht over anderen eigenlijk de oorlog heeft verloren. Maar ze geven het niet gemakkelijk op en ze proberen om angst te verspreiden.

Steve: We waren gewend om van SaLuSa te horen dat het licht wist wat het duister aan het doen was, ze waren een stap op hen voor en zouden hun plannen verijdelen. We hoorden ook van Matthew Ward dat er geen onheil op grotere schaal dan de 9/11 gebeurtenissen zouden worden getolereerd en dan hebben we Parijs. Waarom werd Parijs niet voorkomen?

Arc: Er zijn keuzes die mensen maken. Wij van de vijfde dimensie en verder, we sturen onze onvoorwaardelijke liefde. En we zien dat het moeilijk is voor de mensheid om te geloven dat zij die kracht hebben. De indoctrinatie is zo extreem. En dus daarom, worden ze bang en de macht komt als die vrees wordt beheerst. En angstige gebeurtenissen vinden plaats omdat de duistere kracht in de nu-heid in beheersing is, en dat duisternis in beheersing is in die nu-heid omdat zij(de mensen) nog niet gezien hebben dat het een volledige planeet is van onvoorwaardelijke liefde.

En met die onvoorwaardelijke liefde… zie je, dus gebeurt er dan, het duister weet dat als zij iets slechts doen en mensen bang maken, dat mensen boos gaan worden en dan gaan ze hen beginnen te haten omdat ze dat doen en dan hebben ze hun bewustzijn uit de unity, uit de eenheid, uit de onvoorwaardelijke liefde, laten vallen. Dus weten zij wel dat ze niet kunnen winnen, maar ze willen het spel spelen zo lang als het kan.

Dus gaan ze verder met die ‘op goed geluk af’ acties van geweld om vrees te verspreiden en dan verlaagt het bewustzijn van mensen zich omdat ze in de angst gaan en ze gaan in boosheid. En daarom is het waarom we tegen onze opstijgende mensen zeggen: ‘Stuur je onvoorwaardelijke liefde naar het duister.’

Sue: Eens vertelden de Arcturiërs me om erin te gaan, daarin te gaan, over die lijn heen te gaan, om in het duister te gaan. En ik was… whoa, whoa, wacht. Maar zij zeiden, wij zijn bij je, ga erin. Dus ik ging erin en ik begon te zeggen: Okay, ik ga onvoorwaardelijke liefde sturen. Maar zo gauw ik erin ging begon ik te snikken, zo hard, omdat ik zag dat al die mensen vreselijke inwijdingen hadden waar ze doorheen gingen. Vreselijke dingen werden hen aangedaan.

En alles wat ik maar kon doen was hen vergeven, van hen houden: “ze weten niet wat ze doen.” Maar ik was het niet die hen kon vergeven, omdat ik iets zag. Ik zag dat het slachtoffers waren, ook zij. Slachtoffer-makers zijn waarschijnlijk de grootste slachtoffers, omdat ze er niet uit kunnen.

Steve: Ik heb een paar mensen gekend die ritueel seksueel werden misbruikt door hun ouders, hun eigen ouders. Als deel hiervan, en oh, mijn God, het werk dat ze moeten doen om er doorheen te komen om maar een klein beetje daglicht hieruit te krijgen!

Sue: Precies. Dus er is heel veel duisternis geweest op deze planeet en zoveel levens, en zoveel mensen willen de waarheid niet kennen.

Steve: Right. Nu waarom, als ons is verteld dat er geen grote zwarte ‘ops’ (werkzaamheden) zullen zijn, en als wij weten dat er een tijd komt waarop het duister zal worden tegengehouden om deze dingen te doen, waar wachten we dan nog op? Waarom gaat dit door? Waarom kwamen de galactics niet binnen en zeggen: “Sorry, dat gaan we niet toestaan.”

Arc: Omdat dit een planeet van de vrije wil is en de mensen op de planeet moeten de verandering maken. En de galactics hebben al gekozen. Velen hebben gekozen om Aarde voertuigen te dragen om in deze tijd te helpen. Want het is een planeet van de vrije wil. Als Gaia niet opstijgt, zullen niet allen van haar gaan. Er zijn delen van haar die niet zullen gaan. Er zijn delen van haar die ze zal moeten loslaten. En delen van haar zullen doorgaan in een of andere duistere wereld. Zij wil al die mensen niet loslaten, maar ze zal het misschien moeten doen.

Steve: En hoe zou dat er dan uitzien?

Arc: Wat er zal gebeuren is dat, je kunt alleen maar deelnemen in een werkelijkheid die je kunt waarnemen. Dus zij die in staat zijn geweest om de vijfde dimensie waar te nemen, kunnen aan de vijfde dimensie deelnemen. Ze kunnen naar de vijfde dimensie gaan, om de veiligheid. Zij die niet in staat zijn geweest om hun bewustzijn zelfs in de vierde dimensie uit te breiden, en hun bewustzijn zit alleen maar in de derde dimensie… als er iets gebeurt in de derde dimensionale wereld, dan is dat alles dat er is. Ze kunnen hun bewustzijn niet uitbreiden.

En dus, hoe ziet dat er daarom uit? Okay. Dus hoe dat er uit ziet als iemand dat vijfde dimensionaal bewustzijn heeft waar ze niet voor kozen om in te zijn. Ze zijn in verbinding met hun eigen hoger zelf. Ze volgen voortdurend de orders van hun hoger zelf. Ze weten dat hun gegrondheid belangrijk is en dat ze een vorm hebben voor de dienst van planetaire ascentie, niet voor henzelf, zelfs niet voor mensen, maar voor de planeet. Er zijn anderen die misschien voor mensen zijn gekomen, of misschien voor planten, maar er zijn er die voor de planeet zijn gekomen.

Nu, het feit dat de gehele wereld in staat was om waar te nemen wat er gebeurde en het feit dat een groot percentage van de wereld opstond en zei: ”Nee, we zullen dit niet doen,” en denk eraan, als ze er tegenin wilden marcheren en ze zeiden, nee, dat is te gevaarlijk, dus zetten ze allemaal schoenen in de straat. De Parijzenaars… ze gingen niet naar beneden in de angst… ze zeiden: “Nee. Nee. We weigeren om in die werkelijkheid mee te gaan.” En dat is wat de mensheid heeft te doen. “Nee.” Weigeren om deel te nemen aan die werkelijkheid.

En weet gewoon dat de mensen die nadeel kregen, die zijn vrijwillig in de werkelijkheid gekomen om zichzelf op te offeren. Die zijn naar een veel grotere wereld gegaan.

Steve: Die zijn geascendeerd? Is dat juist?

Arc: Als dat hun keuze is. We kunnen niet zeggen dat het ieders keuze is, maar ze zijn naar de werkelijkheid van hun keuze gegaan. Sommigen hebben gewild naar Venus door te gaan, sommigen kozen om terug naar hun thuisland te gaan, sommigen kozen om terug te gaan naar actieve plicht op hun Sterrenschip. Sommigen hebben gekozen om naar hogere frequenties te gaan.

Steve: Ik denk dat een zorg die sommige mensen hebben is, dat ze niet in staat zullen zijn om naar hun eigen wereld terug te gaan. Ze zullen daar vast komen te zitten. Vergeef me Gaia dat ik dat zeg. Ze kunnen niet. Ze kunnen aan hun eind komen terwijl ze karmisch verwikkeld zijn. Maar ik neem aan dat ascentie welke karmisch geregistreerd is die verwikkeling wegveegt, is dat juist?

Arc: Nou, het ding is, als ze die zorgen hebben, dan hebben ze vergeten dat de reden waarom ze een Aarde voertuig namen was, om Gaia te assisteren. Dus hebben ze eerst zorg over zichzelf en ten tweede over Gaia. En, dus, dat dit hun bewustzijn verlaagt, wat angst in hun denken laat komen, wat hen weer angstig laat denken over hun toekomst.

Als ze in constante verbinding blijven met hun hoger dimensionale frequentie van het zelf, weten zij dat als hun Aarde voertuig sterft, dat dit in orde is. Ze dragen dat gewoon. Zij zijn het niet. Ze weten dat zij hun Aarde voertuig niet zijn, ze dragen dat. Karma is een drie dimensionale constructie.

Steve: Waarom? Geen andere dimensie heeft karma?

Arc: Nou… het karma… waar wij over spreken van de Aarde in dit Nu. Er is een drie-vier dimensionale constructie omdat mensen in de vierde dimensie gaan en ze houden het geloof in stand dat ze in de lagere astrale lagen blijven omdat ze het geloof vasthouden dat ze telkens weer terug moeten komen en ook al hebben ze de gelegenheid om met hun hogere gidsen te spreken en dat ze dat soort geloof kunnen loslaten, ze kiezen ervoor om dat geloof niet los te laten en ze gaan terug.

Steve: Right. Nou, we komen bij het eind van het programma, dus ik wil graag wat tijd gebruiken om te vragen waar jullie op hopen om te zien als een resultaat van dit feest seizoen waar we in zitten, deze tijd van goede stemming, voor minstens de mensen die zich bewust zijn van Kerstmis. Duidelijk is er een grote portie van de wereld die geen Kerstmis viert, en ik wijs niet op hen. Maar, bij degenen die het wel doen, wat willen jullie in deze tijd zien opkomen?

Arc: Nou, als wij in termen spreken van hen die Christen zijn, en diegenen… wat zij
moeten doen is om Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes lezen en zien wat Jezus erover zei. Met andere woorden, ze gaan naar de kerk wat veel te vaak een afwijking is van wat Jezus leerde.

Lees precies wat Jezus leerde. En zelfs dat heeft zeker afwijkingen want veel ervan wat Hij zei is verloren, is ergens begraven, en nog niet terug gevonden. Maar zelfs die kleine hoeveelheid is voldoende. En als je maar een ding kunt doen, denk dan aan de laatste woorden die Jezus zei: “Vergeef hen Heer, want ze weten niet wat ze doen.”

Onvoorwaardelijke vergeving. En dat betekent onvoorwaardelijke vergeving van jezelf. Want jullie moeten ten eerste jezelf vergeven voordat je dat aan iemand anders kunt geven.

Vergeef jezelf met onvoorwaardelijke liefde. Met andere woorden. Ja, jullie konden, zouden, maar ik houd onvoorwaardelijk van mijzelf. Ja, ik maakte die fout, en ja, ik heb niet genoeg geld om mijn kind een lading mooi speelgoed te geven. Maar dan, ik houd onvoorwaardelijk van mijzelf. Want ik houd onvoorwaardelijk van mijzelf en ik kan mijn kinderen geven wat zij het meest van alles willen, en dat is mijn onvoorwaardelijke liefde.

Kerstmis gaat niet over wat je koopt in een winkel of welk maal je op tafel hebt. Kerstmis, Kerst opeenhoping wordt verondersteld om de viering te zijn van onvoorwaardelijke liefde voor alle leven.

Steve: Is dit wat je net zei hetzelfde als het Christus bewustzijn, of is er een verschil.

Arc: Christus bewustzijn is een heel misbruikt woord.

Steve: Praat dan gewoon over onvoorwaardelijke liefde.

Arc: Onvoorwaardelijke liefde is Christus bewustzijn. Als Christus bewustzijn geen onvoorwaardelijke liefde inhoudt, onvoorwaardelijke vergeving inhoudt -  “Vergeef hen Heer, ze weten niet wat zij doen.” – en onvoorwaardelijke acceptatie dat jullie de schepper van je leven zijn, dan is dat een ander soort van Christus bewustzijn, dan doorkwam met wat verondersteld wordt om gevierd te worden. Het wordt verondersteld om in deze tijd te worden gevierd.

Steve: (gelach)  Dat is geen Christus bewustzijn.

Sue: Nou, ik moet zeggen, ik herinner me een keer toen ik een teenager was en ik was altijd heel verbonden met Jezus, altijd. En ik was nooit erg gevend, maar we hadden wat we noemden de grote bonanza, ik bedoel er waren zo veel cadeautjes en ik zei, deze Kerstmis, zal ik bij elk presentje dat ik krijg, gelukkige verjaardag wensen. Ik kreeg misschien twee presentjes en ik was het al vergeten. Ik was bij het openen van de pakjes de beste van hen. (Gelach)

Steve: (gelach) Uh, huh. Zo veel voor vrede op aarde.

Sue: ( Gelach) Hiervoor kunnen wij onszelf onvoorwaardelijk vergeven.

Steve: Nou, dank je Sue. En dank je ook voor de Arcturiërs voor een heerlijk uur en veel om te overdenken.

Sue: En, wacht, de Arcturiërs willen nog iets zeggen. Er is een beetje angst daar en we willen dat transmuteren voordat we weggaan.
Arc: En nu, geliefde mensen, we willen dat jullie onvoorwaardelijke liefde sturen naar

alle geweld, alle vrees, alle bedreigingen, alle problemen. En laai, laai, laai het violette vuur die alle schaduwen in licht, licht, licht transmuteert. Houdt dat violette licht in jullie wezen en laat dat jullie voorgaan; laat het de beschermer zijn van de onvoorwaardelijke liefde die jullie naar iedereen zenden. En wij wensen jullie allen onvoorwaardelijke liefde en violet vuur.

Steve: Dank jullie zeer en accepteer onze onvoorwaardelijke liefde. Dank jullie om vandaag hier te komen. Goedendag.

Sue: Zegeningen.

Steve: Vaarwel.

Voetnoten

(1) Ik gebruik een ademhaling meditatie waarbij ik liefde uit mijn hart trek bij de inademing en die uitzendt in de wereld bij de uitademing. En ja, liefde is heel tastbaar.