Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 22 januari 2016

Meester Morya Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 24 januari 2016 22 januari 2016

Meester Morya
Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 24 januari 2016
22 januari 2016

Wanneer de verwachting ten opzichte van het leven steeds groter wordt, dat je dus een groter leven wil leiden en dat je naar waarden in jezelf wil streven van: ‘ik moet dit en dat proberen, maar dan wel in de waardenwereld’, dan zal je leven in kracht toenemen en zal je ook steeds verder kunnen gaan. Je laat je grenzen varen en je komt op voor jezelf. Je doet dingen die belangrijk zijn in je bestaan en je weet dan ook dat er steeds een vernieuwing kan komen.

Dat je dat durft te zien in jezelf is belangrijk. Maak geen haast met vernieuwingen. Als je iets niet kan, wees dan niet kwaad op jezelf. Ga nooit met jezelf in het gevecht door te zeggen: “Kijk, dat kan ik niet maar ik moet het absoluut bereiken.” Nee, heb geduld met jezelf. Dit is heel belangrijk. Als je dit kan, dan ga je mee met de stroom. Je moet niet tegen jezelf tekeer gaan zoals je ook niet tekeer moet gaan tegen andere mensen. Heb geduld met mensen.