Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 31 januari 2016

Heavenletter 5547 Wees Goed voor Jezelf / Zondag 31 januari 2016

Wees Goed voor Jezelf
Brief uit de hemel
Zondag 31 januari 2016


God zei: 

Hoe zou het leven zijn als je goed wordt voor jezelf? Het is geen zelf-gerichtheid waar we over spreken. Het is als je vriendelijk en gastvrij bent voor jezelf, wetende dat je hier bent om aardig te zijn, zelfs voor jezelf. Niet jezelf vergeven, niets van dat. Accepteren.

Accepteren dat je leert terwijl je onderweg bent. Accepteren dat je niet alles weet wat er te weten valt over het leven en over jezelf en zeker ook accepteren dat je niet alles weet over de routes die anderen nemen of waar ze vanaf wijken. Jij bent niet degene die beslist over een andere ziel.

Je weet niet alles. Bij lange na begin je niet alles te weten. Nu ontdek je dat je het veroordelen verliest en de bravoure en dat je dichterbij de Waarheid komt.

Misschien leek het er op dat jij het recht hebt om jezelf te laten gelden tegenover anderen. Een grote les om te leren is dat je jezelf niet hoeft te laten gelden en er als beste uit te komen. Wat betekent dat eigenlijk, er als beste uitkomen? Betekent er als beste uitkomen dat je jezelf als winnaar kunt verklaren? Wat is daar het nut van? Een aanval is geen prestatie. Waarom zou je een ander mens aanvallen om welk niveau van leven dan ook? Je maakt jezelf niet groot. Je maakt jezelf klein.

Ik begrijp dat je moe bent van het op je tong bijten. Je bent er moe van dat iedereen lijkt te weten dat ze meer en beter weten dan jij, en dat ze zichzelf en hun staat van bewustzijn over jou laten gelden. Geliefden, het leven was nooit bedoeld als een wedstrijd. Er is een gemeenschappelijke basis. Het is aan niemand om in de spiegel kijken en zichzelf te verklaren als al-wijs en al-wetend en de slimste en de mooiste van allemaal. Een dergelijke afscheiding is niet meer dan onzin.

Het is niet alleen de arme man die kan leren van de rijke man.

Accepteer in ieder geval jezelf, en accepteer anderen ook. Het is gezegd dat je anderen moet accepteren als jezelf. Je vraagt je af of je dit kunt doen zonder je integriteit te verwijderen. 

Hartelijke integriteit betekent niet op iemand neerkijken en het betekent ook niet iemand verheerlijken, inclusief jezelf.

Wat betekent het dat je “hoeder van je broeder” bent? Wat betekent dat in jouw leven? Hoe pas je op je medemens?

Je neemt in ieder geval niet de keuzes van een andere ziel over alsof het jouw keuzes zijn om te maken. Je trekt niet te snel conclusies. De oppasser van je medemens zijn heeft meer te maken met jouw door God-gegeven zelf dan met wie er ook voor jou staat. Begin je het te zien? Er is iets in jou waar je voor moet gaan zorgen dat gevoed wordt en dat het gaat groeien. Jouw medemens is net zo gunstig verbonden met Mij als jij.

Er ligt onbenutte Grootheid in jou. De Grote Spirituelen waren niet hoog en machtig. Naar mijn beste weten waren ze bescheiden en beslist niet onderdanig. Helemaal niet. Ze maakten zichzelf niet Groot. Ze streefden niet naar Grootheid in de bestaande wereld. Ze streefden er naar om dichterbij Mij te komen en Mij te dienen, wat betekent dat ze Mijn Wil dienden. Ze kwamen om Mijn Wil te kennen. Ze kwamen dichter naar Mij toe, net zoals jij dichter naar Mij toekomt. De door jou waargenomen situatie en moeilijkheden weerhouden je er niet van dat je naar Mij opstijgt om Mij te groeten, want je bent wel degelijk aan het stijgen. Leer om het veroordelen van jezelf los te laten.

De uitdrukking “allemachtig!” krijgt een nieuwe betekenis. Zoon van God krijgt een nieuwe betekenis. Gods Wil krijgt een nieuwe betekenis. De mensheid dienen krijgt een nieuwe betekenis. Jij bent niet in dwangarbeid. Jij bent in vrijheid. Jij bent verder dan je eigen bereik.

Wat betekent jouw individualiteit nu? Wat is daar het belang van of wat niet? Het ego komt niet langer binnen en neemt ook geen plaats meer in in jouw leven.

Waar ben jij gebleven? Ergens en nergens. Je weet niet eens zeker of wie je dacht dat je was nog langer bestaat of dat diegene ooit heeft bestaan.

Dus, waar ben je nu? Je bent bij Mij waar je altijd bent geweest. Wij zijn niet twee, maar Eén.

Vertaald door: Petra Simone