Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 januari 2016

Heavenletter 5545 Wat Denk Je? / Vrijdag 29 januari 2016

Wat Denk Je?
Brief uit de Hemel
Vrijdag 29 januari 2016


God zei:

Je kunt denken dat het leven zwaar en wreed is. Je kunt vermoeden en ervaren dat het leven niet gemakkelijk is, dat het leven vol met valkuilen is en onvolledigheden, enzovoorts. Tegelijkertijd is het leven meer dan dat jij zegt dat het is. Je kunt duizend keer zweren dat het leven het meest moeilijke ding is dat jij kent. Je bent ervan overtuigd dat jouw leven bewezen heeft dat het moeilijk is. Je zweert dat je dat kunt bewijzen en je zou een lange lijst kunnen afleveren.

Dat is één manier om het te bekijken. Stel je open voor het feit dat er andere perspectieven zijn. Je hebt er weinig aan om te bevestigen dat het Leven op Aarde een moeilijke zaak is. Waarom zou je dat bevestigen? Waarom zou je ooit zoiets willen bevestigen?

Misschien wil je ook toegeven dat het leven ook een zegen is. Verplaats je gedachten naar die kanten van het leven die je nergens voor zou weigeren. Er zijn grote dingen en er zijn ook de grootse kleine dingen. Er is de geboorte van je baby, en er is de smaak van koffie-ijs. Er is het eerste woordje van je baby. Er is jouw eerste liefde, zelfs als het niks werd.

Een inzicht. Een jurk die je ooit hebt gehad. Die keer dat je een staande ovatie kreeg voor een toneelstuk op school. De zoete geur van bloemen. Zelfs de schoonheid van bloemen die geen geur hebben. Je eerste doelpunt. Toen je een 10 kreeg voor rekenen….

Kom op, richt je aandacht op de plezierige dingen die er zijn gebeurd en die blijven gebeuren, het plezier waar je op kunt rekenen en wat je graag opnieuw verwelkomt. Is deze lijst niet eindeloos? Blijf stilstaan bij deze lijst en niet bij een bij elkaar verzamelde lijst van gevaren. Geef jezelf blije signalen. Plant meer zaden van geluk in jouw leven. Gebruik je gezonde verstand. Geef het leven een goed recensie.

We komen terug op de rol van slachtoffer die jij speelt, alsof dit jou op de een of andere manier een held maakt. Kijk, iedereen kan een slachtoffer zijn. Alles wat je moet doen is daar gaan liggen en wachten tot er iemand op je stapt. Je kunt beter opstaan en rechtop gaan staan.

Geef liever wat aandacht aan je eigen houding dan aan alle fouten die volgens jou veroorzaakt worden door de wereld.

Je bent bewapend met angsten. Je hebt angst van tevoren uitgenodigd, zelfs als je dacht dat je slim was en angst aan het afweren was. Begin nu, focus op de schoonheid en beloningen van het leven. Bedank God.

Als het regentijd is, geniet er van. En als er zonneschijn is, geniet er van. Laat het hele denkbeeld los van klagen en verliezen. Je kunt niets verliezen. Je bent in leven op Aarde, en toch hangt jouw bestaan niet af van de Aarde. Het leven is kostbaar, en jouw leven is kostbaar geweest. Dat nauwkeurige, alsmaar veranderende voorbeeld dat jouw leven op Aarde is geweest, is anders dan alle anderen en zal niet terugkomen. Oneindige mogelijkheden. Dit specifieke leven van jou op Aarde is een kans die je maar eens in je leven krijgt. Jij hebt er om gevraagd, en het is aan jou gegeven.

Verandering is de naam van het spel op Aarde. Verandering in de betrekkelijke wereld is onvermijdelijk en toch bied je weerstand tegen verandering, steeds maar weer. Je vecht tegen een spel dat je niet kan winnen.

Kun je ontkennen dat het leven ook mooi is? Kun je ontkennen dat prachtige, briljante momenten hebt gehad? Denk eens terug aan de tijd dat je leerde fietsen en een heuvel af reed. Herinner je de prachtige lucht en hoe je die omarmde. Herinner je verbeeldingskracht en boeken die je dierbaar waren en dierbaar zijn. Waar kun je dit krijgen, behalve dan in het leven op Aarde?

Denk aan wat je hier hebt bereikt en vergeet wat je nog niet hebt bereikt.

Het leven op Aarde geeft je keuzes. Het is maar een gedachte van jou dat je verkeerde keuzes maakt. Het naleven van een keuze kan lastig zijn geweest, en toch, hoe kun je weten dat het de verkeerde keuze was? Op een of andere manier ga je echt vooruit. Je leeft het leven echt in al zijn kostbaarheid. Geef jezelf de juiste propaganda. Schrijf je eigen reclames. Let op wat je aan jezelf vertelt.

Als je het noodlot kunt aanmoedigen, kun je zeker ook vreugde aanmoedigen. Je kunt het bestaan van vreugde echt niet ontkennen, dus omarm het.

Vertaald door: Petra Simone