Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 22 januari 2016

Heavenletter 5538 Terug naar Gratie / Vrijdag 22 januari 2016

Terug naar Gratie
Brief uit de Hemel
Vrijdag 22 januari 2016


God zei:

Wat als het woord lijden nooit bedacht was, zou jij dan, als sterveling, het leven op dezelfde manier identificeren zoals je dat nu doet? Als er geen woorden zouden zijn voor pijn en alle vertakkingen daarvan, zou je dan zeggen dat je leven vol van lijden is? Is vrijheid misschien afwezigheid van angst of pijn? Is angst de schuldige?

Er is één positief woord dat alles goedmaakt, en dat is liefde. Het woord liefde is als een spandoek in de lucht in een heldere nacht gevuld met sterren.

Als ze erg jong zijn, begrijpen kinderen de betekenis van God en zien ze God als een natuurlijk verschijnsel. Bedenk je eens dat erg jonge kinderen niet alleen de betekenis van God begrijpen, ze staan ook op vertrouwde voet met Mij, die verder gaat dan de bekende mogelijkheden op Aarde. Toen je een jong kind was, vergat je niet waar je vandaan kwam. Je leefde Onze Eenheid en zag Mij als vanzelfsprekend.

Welke trillingen duwt het woord God in jonge harten en gedachten? Je kunt geloven dat je er nu, als ouder, bent voor je kinderen en natuurlijk ben je dat, en toch zijn jouw kinderen er ook voor jou om lief te hebben en van te leren. Jouw kinderen kunnen te echte leraren zijn. Dat je maar mag luisteren naar al hun signalen.


Als je het idee dat het leven gevaarlijk is niet geaccepteerd hebt, als je het idee dat jouw tijd hier op aarde niet gemakkelijk is niet geaccepteerd hebt, hoe zou je leven er dan uitzien? Ga je gang. Neem sprongen met je hart. Heb de erkenning dat Ik in het binnenste van jou ben, ik ben in volle gang binnenin jou. Binnenin is een perfect woord om je tanden in te zetten.

Er is een enorme hoeveelheid aandacht voor woorden als zonder en buiten, en dus ben je overspoeld door de wereld en wat anderen kunnen denken of niet denken over jou. Maak van Mij jouw innerlijke gids en hoor wat Ik je te zeggen heb.

De wereld als geheel lijkt jouw gedachten en hart over te nemen, en dit is Uit de Gratie Raken. De Terugkeer naar Gratie is bij jou ingebouwd. Bij jou is het Opnieuw Toenemen van Gratie, wat jouw geboorterecht is, ingebouwd. Ja, je valt met als doel op te staan. Je stijgt naar je natuurlijke staat, wat de Gratie van God is en jouw werkelijke beroep. Alleen in illusie heb je de Staat van Gratie verlaten. Het is onmogelijk om van Gratie te vervagen, het maakt niet uit hoe goed je jezelf ervan hebt overtuigd dat het niet zo is.

Als je het vraagt, zou Ik je zeggen dat het oppervlakte van het leven alleen maar oppervlakkige kennis is van ervaring en zeker niet de Waarheid. We kunnen zeggen dat alle vormen van lijden jou misleiden. Je hebt jezelf opgelicht. Het leven is veel meer dan de afwezigheid van Gratie.

Voor wat betreft de illusies op Aarde die jij gelooft, is jouw aandacht gericht op levensmoeheid. Je verliest je focus en dwaalt af in het onbegrijpelijke en gaat via een weg met allerlei bochten naar beneden, die je uiteindelijk alleen maar terug kan leiden naar de Eenheid die We al delen.

Je zoekt de Persoonlijkheid die allang van jou is. We kunnen het niet echt een dwaas en hopeloos streven naar iets onbereikbaars noemen. Het hart van jou is Liefde. Ik wacht tot je het Hart van God herkent waar jij vol van bent en wat dus precies het Licht en de Energie van God is. We delen dezelfde Essentie.

Geloof niet langer in een Vals Imago. Jouw hart kan spijtig beladen zijn met kruimels van wat jij het verleden noemt, datgene wat jij ook aan je toekomst toebedeelt. Toch reik je naar de Hemel, en de Hemel trekt je op naar je natuurlijke staat. Je bent geen eenzame zwerver in de wildernis. Je kan goed jezelf vergeten zijn, toch ben je nooit vergeten geweest.

Al dit zogenaamde lijden waar je doorheen bent gegaan is onjuiste identificatie. Ga voorbij de slavernij. Kijk op Hogere Plaatsen. Je zult je Laaiende Licht zien en de vrijheid kennen van het jezelf herkennen als een door God Gegeven Helder Licht op Aarde, wat je in werkelijkheid bent. Accepteer Wie je bent. Weet het, en wees het.

Vertaald door: Petra Simone