Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 19 januari 2016

ASCENSIE-UPDATE 19 JANUARI /19 januari 2016 /door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE 19 JANUARI
19 januari 2016 /door Fran Tielemans

We bevinden ons momenteel in week 3 van dit splinternieuwe 2016, én de laatste week van de Mercurius retrograde. Dit gelinkt aan de sterke 10/1-vibratie van deze maand, kan het zijn dat het vuur van de  inspiratie, die in december in overvloed binnenstroomde, wat gedimd is. We kregen toen volop glimpen te zien van de volgende stappen op onze weg, hier en daar in ons bewustzijn werden bepaalde dingen opgelicht die voordien nog niet zichtbaar waren, en werd er zeer veel herschikt en opgeschud, net om ons in de juiste setting te plaatsen om aan het nieuwe jaar te beginnen.

De trilling van januari – en zeker die van de huidige week, versterkt door de integratie van alle energie die vorige week is binnengekomen -  zet ons nu aan om al die nieuwe inspiratie en bevlogenheid opnieuw te gaan her-evalueren, te herzien en te laten bezinken, om zeker te zijn dat we – wanneer de stroom weer volop op gang komt – de juiste beslissingen nemen en de voor ons juiste weg gaan. Het is dus normaal om je deze week afgeremd of gedwarsboomd te voelen, of om te moeten dealen met stroeve communicatie.

Wanneer we sterk verbonden zijn met bepaalde mensen, kunnen we op een bepaald moment – zeker deze maand – plots tot de constatatie komen dat we eigenlijk al een hele tijd de weg aan het lopen zijn van iemand anders, van diegene met wie we ons op dat moment sterk verbonden voelen. Op dat moment begint onze beschermengel – onze innerlijke coach, spiritueel leraar en helper -  ons bepaalde impulsen en signalen te sturen, waardoor we ons plots gaan afvragen of we dit zélf wel écht willen, of dit nu wel écht deel uitmaakt van onze weg. Wanneer we zeer empathisch en open zijn, kunnen we immers ongemerkt helemaal vanuit de energie van iemand anders of van ‘de groep’ gaan denken en leven. Wanneer dit niet oké is voor ons, - hoe mooi die weg van de andere ook is - en we onze eigen unieke weg dienen terug te vinden, dan zullen we dat aan alles beginnen voelen. We gaan ons ongemakkelijk voelen bij bepaalde dingen, we gaan steeds meer weerstand ontwikkelen, tot we op een of andere manier gedwongen worden om helemaal terug bij onszelf te komen, afstand te nemen, en een en ander diep in onszelf te gaan checken.

Het is dan gezond om even afstand te nemen, tot rust te komen, en helemaal opnieuw in de eigen energie te gaan staan, om dan eigen keuzes te maken. Dat kan echter vaak wrijvingen met anderen met zich meebrengen. Want jouw terugplooien op jezelf dwingt anderen onbewust om hun eigen weg en keuzes zelf ook te gaan herbekijken, en dat kan mensen die daar nog niet aan toe zijn een groot gevoel van angst en onveiligheid geven. Het is immers veel makkelijker om, zonder veel nadenken of steeds aftoetsen bij zichzelf, de groeps-stroom of de leider te volgen, en het kan danig confronterend zijn om via anderen te leren dat de groeps-stroom niet noodzakelijk ook de eigen unieke stroom is. Het hele gegeven blijft een hoofdthema in dit 9-jaar.

Dit is ook de uitgelezen week om te gaan kijken naar de weerstanden die de vorige dagen of weken misschien naar boven zijn gekomen. En intussen weten we: hoe groter de weerstand, hoe groter ook de spirituele groeikans. Weerstand voelen is altijd een uitnodiging om even afstand te nemen, in stilte te gaan en de situatie eens aandachtiger te gaan bekijken. Welke angsten en twijfels liggen aan de basis van deze weerstand? Waar en hoe hou ik mezelf weg van vooruitgang, van verdere ontwikkeling? Op welke manier kan ik de dingen anders, meer afgelijnd, vanuit liefde bekijken? Welke oude overtuigingen, die me eigenlijk al lang beperken, zijn misschien aan loslaten toe? We dienen op dit moment heel bewust de keuze te maken of we in het oude spoor, dat we zo goed kennen en dat zo veilig aanvoelt, willen blijven lopen, ( maar waarvan we weten dat we er ons vroeg of laat opnieuw in vastrijden) of dat we kiezen voor verruiming, vooruitgang en groei, door toch de drempel over te gaan  en onszelf daardoor naar een nieuwe, meer afgelijnde manier van zijn te loodsen.

Dit is de maand om net dat ietsje meer doorzettingsvermogen te verzamelen, om net dat ietsje meer vastberadenheid te voelen in het hart, om de eigen unieke weg verder te gaan en de sprong te wagen naar het onbekende. Dit is de maand om toch ons hoofd boven het maaiveld uit te durven steken ( waarrond velen onder ons nog restanten van een zeer diep ingeworteld trauma uit vele vorige levens kunnen voelen) om ons ware zelf en onze hoogste waarheid en liefde te leven en te uiten. En door zelf je meest authentieke zelf neer te zetten, nodig je onbewust ook anderen om je heen uit om hetzelfde te doen. En ja, wegen lopen dan soms uiteen, en dat kan ons soms naar adem doen happen, maar evenzeer verschijnen er overal om ons heen verbindingen die veel meer afgelijnd zijn op onze ‘nieuwe’, meer authentieke versie, of al aanwezige verbindingen die dezelfde aflijningen hebben gemaakt, en met wie je zoveel kan delen.

Het loont dus de moeite om deze week nog wat rustig aan te doen, de dingen op een rijtje te zetten, weerstanden te checken, overtuigingen te veranderen, intenties te plaatsen, zodat we volgende week opnieuw verder kunnen, helder en rustig, zeer bewust en vastberaden. En wetend dat achter elke drempel de zone ligt waarin we volop opluchting, zelfbevestiging, vreugde, verruiming, vooruitgang, vervulling en innerlijke rust voelen.

Keep the Faith

Fran