Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 17 december 2015

Heavenletter 5502 De Innerlijke Ster Die Jij Volgt / Donderdag 17 december 2015

De Innerlijke Ster Die Jij Volgt
Brief uit de Hemel
Donderdag 17 december 2015

God zei:

Laat jezelf een beetje met rust. Ik vraag jou om te stoppen met af te geven op jezelf voor elk klein dingetje dat je doet of elk klein dingetje dat je niet doet of niet zo perfect doet.

Accepteer de alledaagsheid van onvolmaaktheid in de wereld. Je bent niet afgescheiden van ieder ander. Iedereen heeft meer dan eens geknoeid. Jij bent goed en laat je goedheid de ster zijn die jij volgt. Je hoeft geen perfectie volgens de wereld te zijn, dat hoeft niet.

In de Hemel heb je fouten achter je gelaten. Fouten vinden geen toevluchtsoord in de Hemel. Je bent niet in de Hemel om je fouten opnieuw te bekijken, en je bent ook niet op Aarde om over een lange lijst van fouten te gaan alsof je er een collectie van maakt.

Fouten zijn geen Waarheid. Oh, de wereld kan zeggen van wel. In eerste instantie kan de wereld maar één kant van de munt zien. De kant van de munt die de wereld doorgaans ziet wordt feiten genoemd.

De materiële en fysieke wereld is gemaakt van begrensdheid terwijl jij gemaakt bent van onbegrensdheid.

Luister, leven in een begrensde wereld gaat je sterker maken. Als je in een put zit, heb je geen andere keuze dan er uit te klimmen.

Jij bent niet bedoeld om jezelf te geselen, alsof zweepslagen je sterk zullen maken en je iets zullen leren. Jullie zijn geen schurken, geliefden. Je hoeft jezelf niet vrij te spreken, omdat je in jouw leven het beste doet wat je kan op een bepaald moment. Je maakt ongetwijfeld een paar fouten. Dat was toen en dit is nu. Nu kijk je niet meer terug.

Je groeit iedere minuut. Je groeit om hoog te vliegen. Je kan en zal jezelf verbazen met al de verborgen schatten die jij bent. Je moet onderhand weten dat alle schatten in jou liggen.

Ga niet graven in fouten. Ik heb je gevraagd om het verleden los te laten. Loslaten betekent het tegenovergestelde van met een lasso vangen. Ga je eigen handen en voeten niet vastbinden in een poging jezelf een stempel te geven. Fixeer je niet op jezelf. Je bent niet de Koning van de Fouten. Dat ben je echt niet.

Kijk naar je sterke punten en je zal ze vermeerderen. Kijk naar jouw veronderstelde zwaktes en je zal ze op dezelfde manier vermeerderen. De wereld heeft een directe objectiviteit waar ze nogal trots op is. Voor wat jezelf betreft ben je of “in” of “uit” in termen van de wereld. Je bent altijd “in” bij Mij.

Draai de wijzerplaat een heel klein beetje. Neem een kijkje vanuit een andere hoek. Je bent nog niet klaar.

Ik heb al eerder het verhaal van de kreupele jongen genoemd. Hij kon niet rennen en spelen zoals de andere jongens. Omdat hij niet weg kon rennen, moest hij zijn mannetje staan. Het kreupel zijn bleek een enorme zegen voor hem te zijn. Zijn veronderstelde zwakte maakte hem sterk.

Iedereen heeft lessen om te leren en jij zal leren. Je bent nu aan het leren. Vroeg of laat zal je aanslaan. Je zal het “juist” doen, zelfs als jouw “juist” doen er niet uit ziet als het “juist” doen van ieder ander.

Dat is één reden waarom je niet wilt oordelen. Je kunt denken dat je het weet, maar je weet het niet. Je weet niet genoeg. Je kan in alle eerlijkheid geloven dat je gelijk hebt, maar je kan er evenzogoed naast zitten.

Aha, ernaast zitten is ook een manier om te leren. Nederigheid is een manier waarop jij leert.

Er zijn een groot aantal manieren waarop jij leert. Een onderdeel van leren is ook afleren. Je groeit naar nieuwe dimensies in jouw waarneming. In ieder geval blijf je niet dezelfde die je altijd was of dacht dat je was, want je groeit altijd opnieuw.

Vertaald: Petra Simone