Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 november 2015

Saul Te Ontwaken is Jezelf te Kennen / 14 November 2015 / John Smallman

Saul
Te Ontwaken is Jezelf te Kennen
14 November 2015 / John Smallman
Oordeel is een ingewortelde gewoonte geweest binnen de mensheid gedurende eonen, hetgeen een intense behoefte gegenereerd heeft om gelijk te hebben en om anderen als ongelijk te oordelen. Echter, gedurende de laatste paar decennia, is er een besef gegroeid dat oordeel niet werkt, en velen trachten om zichzelf los te maken van het maken van oordelen. Overduidelijk is onderscheidingsvermogen in jullie levens nodig als jullie omgaan met de kwesties waarmee jullie menselijke staat jullie onophoudelijk presenteert, maar jullie moeten het verschil onderscheiden tussen de twee. Oordeel is iemand, inclusief jezelf, goed of verkeerd maken, terwijl het onderscheidingsvermogen naar de kwestie kijkt om te zien of meer informatie gevonden kan worden, of om een alternatieve benadering te vinden wat het kan verduidelijken.
Jullie zijn allen Eén, en dus is jullie werkelijke natuur om harmonieus samen te werken, creatief en spontaan, zodat wat jullie doen iets fris en nieuws produceert om jullie allemaal te verrukken, en daarom, natuurlijk God, jullie liefhebbende Vader. Liefde is creatief, altijd, en dus is jullie natuur, zijnde Liefde, creatief.
Echter, met het ogenschijnlijk jullie zelf af te scheiden van elkaar en van God, riepen jullie angst op en een zeer sterk gevoel van onzekerheid dat leidde naar jullie gevoelige behoefte voor wedijverende ideeën en acties waardoor jullie elkaar zouden kunnen overtroeven en daardoor je ietwat zeker in jullie afgescheidenheid voelen. Een staat van volledige veiligheid en zekerheid is onmogelijk om te bereiken binnenin de illusie omdat, door je afgescheiden, anders, geïsoleerd van elkaar te voelen, voelen jullie je bedreigd omdat jullie elkaar niet begrijpen - jullie gedachten en gevoelens blijven grotendeels privé en verborgen - en dus is echt vertrouwen onmogelijk. Toen jullie een ander vertrouwden werd dat vertrouwen vaak beschaamd, daarmee bevestigend dat een ander te vertrouwen hoogst onverstandig is, en in het slechtste geval tamelijk waanzinnig.
Desalniettemin, is vertrouwen een essentieel aspect van de spirituele groei. Als je niet vertrouwt dan kan je niet liefhebben, en in plaats daarvan sluiten jullie jezelf af uit angst, denkende dat dat jullie zal beschermen van verraden te worden. Als je niet vertrouwt, als jij jezelf niet deelt, schijnt het dat je niet verraden kunt worden. En, als mensen, lijkt het welzeker dat om discreet te zijn met wat jullie over jullie zelf delen essentieel is voor jullie eigen veiligheid. Verder lezen jullie dagelijks in het reguliere nieuws over identiteit diefstal en het lijden waartoe het kan leiden wanneer iemand diens identiteit gestolen en gebruikt is voor criminele doeleinden, en dit soort van informatie versterkt alleen maar jullie gevoel van afscheiding en kwetsbaarheid.
Maar om te ontwaken, aangezien het de onomkeerbare intentie is van het menselijke collectief, moeten jullie je maskers verwijderen, jullie egoïstische persoonlijkheden, en onechte identiteiten die jullie naar de wereld presenteren. Velen van jullie voelen dat om de echte jij te laten zien is om een aanval uit te nodigen op de onwaardige en onacceptabele zelven die jullie achter jullie maskers verborgen hebben en jullie alleen maar minachting en geringschatting zullen brengen. Sommigen van jullie mogen proberen om die valse voorzijde te verbeteren en te versterken, die egoïstische persoonlijkheid, door het gebruik van zelfhulp boeken of door het bijwonen van workshops en seminars die claimen jullie te kunnen laten zien hoe machtig en charismatisch te worden. Maar het zal altijd vals zijn, hoewel het tijdelijk mag versterken en jullie in staat mag stellen om anderen van jullie waarde te overtuigen, terwijl onder die indrukwekkende voorzijde, die jullie opgebouwd hebben, jullie altijd in angst zullen leven dat jullie voorvoelde gevoel van bedrog en tekortkoming ontdekt zal worden.
De valse jij is extreem kwetsbaar en angstig, en te proberen het te versterken in plaats van het weg te laten vallen voegt alleen maar toe aan die angst en het gevoel van kwetsbaarheid, dat bij jullie grote stress veroorzaakt. Op het één of andere punt zullen jullie moeten beginnen de echte jij te accepteren, de Jij waar jullie je voor verbergen of jullie zullen effectief ofwel stagneren of jullie zelf vernietigen door permanent uit te lijnen met jullie door angst aangestuurde ego’s, aldus jullie zelf tegenwerkend van het maken van verdere spirituele groei, en aldus jullie ontwaking vertragend.
Te ontwaken is jezelf te kennen, en zelfkennis gebeurt als jullie beginnen om jullie beschermende maskers los te laten en beginnen om de zelven te accepteren die jullie voor zo lang geoordeeld hebben als onwaardig en onacceptabel. God creëerde jullie, daarom zijn jullie volmaakt! Het onacceptabele en onwaardige karakter waar jullie je voor zolang mee geïdentificeerd en zo intiem mee geleefd hebben, is illusionair, en al diegenen die ogenschijnlijk waardiger zijn, waarvan jullie vrezen dat die jullie echte jij zullen minachten, zijn gewoon anderen, die ook angstig zijn van hun echte zelven, die zich verbergen achter hun eigen egoïstische maskers.  
Wanneer jullie de keuze maken om jezelf te accepteren en beginnen dat aldus te doen, na de eerste onrust die naar boven komt als het je openstellen vergemakkelijkt, zullen jullie bij jezelf gewaarworden meer ontspannen en minder gestrest te zijn omdat mensen in plaats van jullie af te wijzen, zoals jullie waarschijnlijk vreesden, jullie op zullen zoeken. Waarom? Omdat, door jezelf te zijn, jullie je energiegebied, wat Liefde is, toestaan om uit te breiden en diegenen te omhelzen met wie jullie omgaan. Jullie acceptatie van anderen trekt hen naar jullie aan zoals motten naar een kaars! Alleen raken zij niet verbrand en verward, zij komen gewoon tot bloei in de liefdevolle warmte van jullie aanwezigheid.
Jullie  incarneerden op dit moment in de tijd om Liefde in actie te zijn, en om dat aldus te doen moeten jullie deze beangstigende maskers en vermommingen laten vallen en jullie zelf laten zien zoals jullie werkelijk zijn, wezens van Liefde. Dat is jullie heilige taak, en er zijn miljoenen van jullie dwars over de wereld heen en doen jullie individuele delen en brengen de mensheid immer dichterbij naar het moment van ontwaking.
Het maken van een dagelijkse reis binnenin, naar jullie heilige en spirituele heiligdom, is essentieel, en het helpt jullie om deze valse egoïstische zelfoordelen los te laten die jullie zelfvertrouwen en zelfacceptatie ondermijnen als jullie je harten openen om de Liefde te accepteren die jullie in ieder moment omringt. Dat goddelijke gebied van Liefde is Werkelijkheid, en Het is waar jullie je eeuwige en ononderbroken bestaan hebben. Terwijl jullie in die heilige plaats rusten, zal de illusie kortdurend vervagen uit jullie bewuste besef, jullie toestaand te weten dat jullie eeuwig geliefd zijn door God en om de illusie te herkennen voor wat het is, slechts een doorschijnende sluier waardoorheen het Licht van Gods Liefde altijd straalt, jullie naar Huis roepend.
Met heel veel liefde, Saul.
Vertaling: Cobie de Haanhttp://www.denkmetjehart.blogspot.nl/