Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 18 november 2015

Raphael en de groep Channeling nr. 14. /7-9 november 2015 / Margreet de Carpentier

Raphael en de groep
Channeling nr. 14.
7-9 november 2015 / Margreet de Carpentier

Het komen van die vele vluchtelingen brengt onrust. Veel van wat er momenteel gebeurd geeft onrust. Zelfs dat kinderfeest wat u op vijf december viert geeft onrust, waarom mag zwarte piet niet zwart zijn, voor de kinderen heet hij zwarte piet. Op de wereld zijn er meer getinte of zwarte mensen dan blanken.

Discriminatie wordt door de vele meningen van mensen zelf veroorzaakt. Ieder mens denkt er weer anders over.

Accepteren, elkaar accepteren, dat is belangrijk. Ongeacht geloof of de huiskleur die men heeft.  Accepteer iemand zo als hij is.

Het maakt niets uit of men groot, klein, dik, dun, bruin, zwart of geel is. Van binnen zien de mensen er allemaal hetzelfde uit. Accepteer elkaar en probeer een beetje van elkaar te houden. U hóéft niet van iedereen te houden maar probeer elkaar te respecteren. Probeer te zien waarom mensen zijn zoals ze zijn. Als u dat kunt begrijpen is er minder onrust.
De onrust neemt in deze jaren toe. Vanuit de chaos wordt er ruimte gecreëerd, vanuit de chaos komt er rust omdat men langzaam zal gaan zien dat chaos tot niets leidt.

Daarna komt er meer rust, maar zorg eerst voor rust in uzelf, begin bij u zelf. Wij kunnen het niet genoeg zeggen: innerlijke rust en genoeg rust nemen, de rust die ieder mens nodig heeft. Men kan niet altijd blijven rennen. U hóéft geen excuses te hebben om rust te nemen, u mag uw eigen ruimte innemen. Dit is een recht wat iedereen heeft, een eigen ruimte en eigen rustpunten in de chaos. Zonder die rust en ruimte redt u het niet, dan raakt u overspannen en daardoor gaat u nog harder rennen.

U hoeft geen excuses te hebben om rust te nemen. Als iemand een afspraak met u heeft gemaakt en hij zegt het lukt mij niet, ik heb even mijn rust nodig, accepteert u dat, dus waarom zal een ander het niet van u accepteren. Als u iets afzegt, hoeft u geen reden te geven. U voelt uw lichaam, u voelt uw geest, u voelt wanneer u rust nodig heeft. Durf dat te voelen en ren niet aan u zelf voorbij. Is er rust in u zelf dan creëert u ook rust om u heen.

Wees een voorbeeld voor uw omgeving, niet door maar door te rennen maar door vanuit uw rust echte aandacht aan een ander te gevent. U mag een rustpunt zijn voor anderen. U straalt innerlijke rust uit als u innerlijk rustig bent en lichamelijk uitgerust en daar reageren mensen op. Als zij vol onrust bij u binnen komen zullen zij dat onbewust voelen en ook rustiger worden. Geef niet uw eigen energie aan hen, zij mogen genieten van uw rustige omgeving, maar geef niet uw energie weg zodat als zij weg zijn, u uitgeput bent.

Blijf in uw kracht! Als er iemand bij u komt die hulp nodig heeft, vraag ons dan om hulp voor die persoon en vraag ons of die persoon dan via u de energie mag ontvangen. Via u, geef nooit uw eigen energie weg. Wij hebben voldoende energie, de kosmos zit vol met energie.

Het mag via u gebeuren zodat diegene die bij u is rustiger naar huis kan gaan. Het is de bedoeling dat er wat van de door ons via u gestuurde energie achterblijft in uw eigen lichaam zodat u er zelf ook beter van wordt.

Dit was één van de redenen waarom de magnetiseurs van vroeger op een gegeven moment uitgeput raakten. Zij gaven vanuit hun liefde, hun eigen energie weg. Zij wisten nog niet dat zij de energie dóór moesten geven, er was nog te weinig over bekend, er was nog te weinig over geschreven. Er werd niet over gepraat. Veel mensen gingen stiekem naar een magnetiseur of een strijker zoals dat genoemd werd, zij durfden het niet te vertellen. Het is nu allemaal veel opener, dat is goed.

Het is goed dat er steeds meer mensen bewust worden van het feit dat, zoals u het noemt, er meer is tussen hemel en aarde. Het is om u heen, wij zijn om u heen.

Vraag, vraag ons om hulp, laat ons niet werkeloos toekijken naar uw geworstel. Wij dienen respect te hebben voor u, wij herhalen deze woorden vaak, wij kunnen ze niet genoeg uitspreken. Iedereen dient respect voor elkaar te hebben, ongeacht het land waar men vandaan komt of de huidskleur die men heeft.

Wij hebben het al eerder gezegd, het maakt niets uit of men dik is of dun. Het zijn allemaal mensen met een hart, het zijn mensen met een ziel, het zijn mensen die in verschillende omstandigheden leven.

Probeer niet af te gaan op verhalen die u via via hoort. Er wordt iets verteld maar tien gesprekken later is het een heel ander verhaal. Oordeel niet, veroordeel niet. Kijk zelf en schouw, ga niet mee in geroddel. Heb mededogen. Als er een verkeerd verhaal verteld wordt komt dat onbewust over bij de persoon waar het over gaat en die wordt daar onrustig door.

Zorg voor elkaar, maar zorg eerst voor u zelf. Wees positief egoïstisch, dit is anders dan egoïstisch zijn. Als u positief egoïstisch bent dan komt u beter in uw vel te zitten, nog beter, steeds beter. U komt dan in uw eigen kracht te staan zodat als het nodig is, u nog beter voor die ander kunt zorgen. De anderen die in nood zijn, of hun verhaal aan u kwijt willen. U hoeft weinig te doen, u hoeft ze alleen maar een beetje aandacht te geven zonder veroordeling, door alleen maar te luisteren brengt u al veel rust.

Als u voelt dat u iets mag zeggen, vertel dan iets wat toevoegt aan hen, waar ze wat aan hebben. Als uw woorden niet aankomen, als zij u niet begrijpen omdat het bij hun niet binnen komt, laat het dan. Neem het niet op uw schouders want het is hun probleem en niet het uwe.

Daar is hij weer dat makkelijke woord maar wat zo moeilijk toe te passen is. Laat het los, u wordt er niet beter van en zij ook niet. Nogmaals, laat het los. Zij mochten even tot rust komen bij u. Zij mochten hun verhaal vertellen. Dat is al heel bijzonder in deze drukke tijd. Niemand heeft nog tijd, men neemt geen tijd meer voor elkaar. Als iemand even zijn verhaal kan vertellen geeft dat een enorme opluchting, dan heeft u al heel veel gedaan. Meer dan dat u vermoedt.

De liefde, de aandacht is eerst voor u zelf en als u in uw kracht staat deel dan de liefde en de aandacht uit met gulle hand, deel het uit met gulle gedachten, naar mensen waarvan u weet dat zij het moeilijk hebben en laat het dan weer los.

U mag alles doen met uw eigen woorden, met uw eigen gedachten. U hoeft ons voor hulp niet aan te roepen via gebeden. Praat gewoon in gedachten tegen ons. U hoeft niet op uw knieën, wij zijn gelijk aan u, u bent gelijk aan ons. Wij vanuit het licht hebben u nodig. Wij proberen u aan te sturen, maar u bent de uitvoerder voor ons. Wij zijn gelijk, wij hebben elkaar nodig, iedereen heeft elkaar nodig. Niemand is hoger of lager, ook niet iemand die gestudeerd heeft.

U hoeft tegen niemand op te kijken. Iedereen in deze wereld heeft zijn eigen taak en als ieder zijn taak naar behoren uitvoert bent u allen een schakel in één ketting. U hebt elkaar nodig, of het nu een professor is of degene die het vuil komt ophalen.

De vuilnisman is ook belangrijk. Laat hem maar een paar weken niet komen dan merkt u hóé belangrijk.

Iedereen is op zijn manier een stukje van een schakel, een schakel in een ketting, en niemand is meer of minder dan een ander.
U bent allemaal mensen die er onder hun velletje het zelfde uit zien met een hart, een maag en darmen. De ingewanden hebben allemaal dezelfde kleur alleen is het velletje aan de buitenkant anders van kleur of men heeft een ander uiterlijk.
U hebt allen een ziel en het is de bedoeling dat als u sterft u weer samen bij ons in het licht komt zonder aardse beslommeringen.  

Iedereen is kostbaar en probeer daarnaar te handelen. Als iets onbegonnen werk is, als iemand voor u niet goed bereikbaar is mag u het laten. Die persoon is er dan nog niet aan toe om hulp te ontvangen. Heb geen medelijden maar mededogen. Zend ze vanuit uw gedachten liefde en licht, meer kunt u niet doen. Vraag of wij voor ze zorgen en als het mogelijk is of we ze kunnen beschermen, wij doen dat als wij ze kunnen bereiken.

Houd van elkaar, neem rust voor u zelf en zorg dat u in uw kracht staat en blijft. Leer nee te zeggen en uw eigen ruimte in te nemen. Begin bij u zelf, het zal afstralen op een ander. Probeer ieder uw eigen ruimte in te nemen, dan komt het goed.

Langzaam maar zeker zal de kring met mensen die in hun kracht staan om u heen groter groeien. Die mensen kunnen allen een stukje bijdragen aan de vrede in uw wereld. Het komt maar het heeft tijd nodig.

RAPHAEL en de GROEP