Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 14 november 2015

KORTE UPDATE / 14 november 2015 /door Fran Tielemans

KORTE UPDATE
14 november 2015 /door Fran Tielemans

Velen onder ons zullen de afgelopen nacht iets hebben opgevangen van de grote onrust en de donkere energieën die in het collectief bewustzijn circuleerden, en velen hadden dan ook een heel onrustige slaap. Het groeiende eenheidsbewustzijn maakt immers dat we steeds gevoeliger worden aan wat er in het ‘eenheids-lichaam’ gebeurt. De enorme instroom van Licht de afgelopen jaren, maanden, weken en dagen  maakt dat er bij onszelf heel wat naar boven is gekomen de voorbije tijd, en zo stoten we ook als collectief donkere wolken zeer dichte energie uit ons systeem.

Het donkerste dichtste laat zich in de voorlaatste maand van dit jaar met zijn sterk 15/8 –accent nog eens zien op het wereldtoneel, en doet dat net in een land dat ooit gesticht werd met de leuze ‘Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap’. Toeval? Ik geloof het niet. In Parijs dan nog, zoals J. Hoffman opmerkte, de Lichtstad…Nu het Licht zich overal snel vermenigvuldigt, staat al wat geen Licht is, al het oude, verstarde en geen Liefde kan of wil toelaten, onder enorme druk. Het massaal ogenblikkelijk verspreiden van alle informatie over heel de wereld maakt dat alles voortdurend wordt gedeeld, besproken en innerlijk verwerkt. Mensen maken in deze tijden in zichzelf en ook uiterlijk nog veel duidelijker de keuze voor liefde en vrede (en zullen daarvoor de komende tijd en jaren nog in veel groter en nooit geziene getale op straat komen en initiatieven ontwikkelen), en daarin kunnen wij op dit moment op ene bescheiden en onzichtbare manier een grote hulp en steun zijn in en voor het collectief.


Door hier en nu vandaag te kiezen voor het loslaten van oude pijn en wrok en woede of wat ons ook belemmert om hier en nu vandaag in vrede te zijn, door hier en nu vandaag onszelf tot rust te brengen en ons absoluut niet te laten meeslepen in golven van angst, balanceren we onszelf en het collectief, brengen we onszelf én het collectief weer in ons serene rustige liefdevolle centrum, en zijn we een baken van stabiliteit en vrede in een woelige maatschappij in overgang.

We kunnen dat, daarvoor zijn we hier. Het kost ons soms echt wel inspanning want door alle energie-instroom bevinden we ons zelf ook regelmatig in woelig vaarwater. Maar het loont dan ook de moeite, want allen samen kunnen we veel meer dan we denken. De Nieuwe Aarde creëren, de hemel op Aarde neerzetten, een wereld in vrede scheppen, dat doen we allen samen, elke dag opnieuw, moment na moment, door de kleine dingen van alledag, door alert te zijn op wat we denken, wat we voelen en vooral door het heldere vuur van onze ware kern en onze innerlijke zon, en onze heldere serene innerlijke waterpoel steeds weer aanwezig te voelen in onszelf. De wind van verandering blaast hard, wij staan er middenin, maar we blijven staan…

Keep the Faith

Fran