Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 18 november 2015

Heavenletter 5473 Jij Bent De Machtige Kapitein Van Jouw Schip / Woensdag 18 november 2015

Jij Bent De Machtige Kapitein Van Jouw Schip
Brief uit de Hemel
Woensdag 18 november 2015


God zei:

Ik zal je vertellen wie jouw aartsvijand is. Ik zal je vertellen wie jou bedriegt. Ik zal je vertellen wie jou in de problemen brengt. Geliefden, dat ben jij zelf. Dit is onderdeel van het leven op Aarde.
Jij bent degene die jezelf ontkent. Je kan je verantwoordelijkheid ontkennen door iemand anders of iets anders verantwoordelijk te houden. Je verwijdert verantwoordelijkheid alsof je een sjaal van je schouders haalt. Hoe handig is dat. In verwarde angst ben je nooit verantwoordelijk, wat er ook gebeurt. Je ziet jezelf als kwetsbaar, alsof verantwoordelijkheid voor jou te zwaar zou zijn om te dragen. Geliefden, iedereen is verantwoordelijk. Erken dit.
Wat groot misdrijf is het om verantwoordelijk te zijn. Verantwoordelijk zijn is jouw kracht, niet jouw zwakte. Totdat je verantwoordelijk bent, blaast de wind je in de rondte en ben je ongelukkig. Je kunt beter verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Het maakt je solide. Het maakt jou meer een burger en minder een reiziger. Jij hebt rechten en privileges. Je kunt beter verantwoordelijk zijn voor hoe je doet en hoe je reageert in de wereld.
Jij bestuurt onvermijdelijk je eigen boot. Sta rechtop en neem verantwoordelijkheid voor jouw leven. Dat is de belangrijkste sleutel naar jouw evolutie. Jij bent de verantwoordelijke persoon die aan het roer staat. Je bent niet arme ongelukkige jij. Jij bent de machtige Kapitein van het Schip. Jij bent niet degene die aangedaan is. Jij bent degene die zijn eigen koers zet.
Hoe je het leven ontvangt maakt al het verschil in de wereld. Jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Jij bent sterk, niet zwak. Je behaalt winst als je verantwoordelijkheid neemt. Je gaat jouw verantwoordelijkheid niet omleiden naar een derde partij. In Hemelsnaam, waarom zou je geen verantwoordelijkheid voor je leven nemen en ermee aan de slag gaan!
Verantwoordelijkheid is geen schuld. Schuld is een strafpunt. Verantwoordelijkheid is een verdienste.
Neem jezelf niet in de maling. Wees een leider, geen slachtoffer. Natuurlijk, het is mogelijk dat je graag een slachtoffer wilt zijn en geen verantwoordelijkheid wilt dragen. Dat kan je in jouw ogen een zekere status geven, maar waarom? Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven geeft jou een veel betere status.
Als een tornado jou oppikt en je in een boom laat vallen, wie is er dan verantwoordelijk voor wat jij nu doet? Kijk niet om je heen. Jij bent verantwoordelijk voor wat je nu doet. Jij bent degene die beslist. Als iemand je komt redden, dan is dat goed en wel. Als jij een manier vindt om jezelf uit de boom te krijgen, ook goed en wel. In beide gevallen neem jij verantwoordelijkheid voor het wachten tot je gered wordt, en je neemt verantwoordelijkheid voor het zelf naar beneden komen. Wanhoop niet. Jij maakt de beste keuze. Een helikopter die niet komt is niet verantwoordelijk. Jij komt ter zake als je verantwoordelijkheid neemt voor jouw omstandigheden. Je geeft jouw leven het beste wat je kunt geven.
Ja, wachten op een helikopter kan een verantwoordelijke beslissing zijn, toch ben jij degene die verantwoordelijkheid neemt. Jij kiest wat je ziet als jouw beste toevlucht op dat moment.
Alleen achteraf kun je een beslissing zien als een vergissing. Natuurlijk heb je van tevoren geen achteraf. Toch draag je menselijke verantwoordelijkheid. Dat betekent niet dat je een fout hebt gemaakt.
Je hebt Mij horen zeggen dat er geen ongelukken bestaan. Hoe weet je , dat wat je nu ziet als een vergissing, niet de juiste beslissing was? Resultaten vertellen niet het hele verhaal. Je kunt maar kijken tot zover je kan zien. Veroordeel jezelf niet, en je zal niet aarzelen om verantwoordelijkheid te nemen. Het maakt niet uit hoe drastisch een keuze die jij hebt gemaakt achteraf lijkt te zijn, je weet in feite niet of het een vergissing was. Als er geen ongelukken zijn, zijn er geen vergissingen. Verantwoordelijk zijn betekent niet dat je schuldig bent. Zet het idee dat je schuld moet meedragen maar opzij. Wees verantwoordelijk en hou niet vast aan schuld.
Er is meer te aanschouwen in de Hemel en op Aarde. Je hebt nog lang niet alles gezien.
Vertaald: Petra Simone