Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 17 november 2015

Heavenletter 5472 Hou van Je Leven / Dinsdag 17 november 2015

Hou van Je Leven
Brief uit de Hemel
Dinsdag 17 november 2015

God zei:

De onzichtbare mechanismen van het leven werken ten gunste van jou. Jij en Ik zijn het niet altijd eens over wat de moeite waard is. Moeten jouw dromen uitkomen op volgorde van jouw bevelen? Als ze dat doen, als ik op jouw bevel moet springen om je een plezier te doen, als ik jouw besluit moet volgen, wat voor soort God zou Ik dan zijn? Ik zou jouw Ja-God zijn en je altijd op je wenken bedienen.

Feit is dat Ik altijd alert op jou ben, maar ik ben er niet op jouw commando. Als je net zoveel wist als Ik, zou Onze Wil in alle kwesties dezelfde zijn. Als jij je leven kon zien van een verre afstand, zou je Mij misschien wel niet zo graag op jouw bevel hebben.

Je zou zelfs kunnen zeggen:
“Dank U, God, voor het ongedaan maken van wat ik wil. Ik dacht dat ik het wist. Ik wist zeker dat ik het wist en heb mij vergist. Mijn oogpunt was kort door de bocht. Ik was niet in de gelegenheid Uw visie te volgen, omdat ik nog niet ver genoeg kan kijken, en ik heb de neiging om te denken dat wat ik zie, alles is wat er te zien is. Ik heb mij niet alleen maar vergist, geliefde God. Ik heb mij droevig vergist.”

“Ik zie bijvoorbeeld niet wat er de moeite waard is aan mij, zonder een huis of geld of familie. God, wie op Aarde zou de liefde van zijn leven willen verliezen, krap bij kas willen zitten, of eenzaam zijn?”

Mijn Geliefden, jullie geven de staat van jullie positie erg goed weer. Iets dat door de wereld constant wordt gezien als ongewenst, kan echter in jouw voordeel zijn. Je ziet niet hoe dat in je voordeel kan zijn. Met een langere visie zou je het kunnen zien. Er is groter en meer dan alles waar je momenteel van droomt. Er zijn grotere zegeningen, dan waar jij van droomt. Er is een groter perspectief dan jij momenteel kan herkennen.

Niemand wil hartzeer, toch groei je zelfs van hartzeer. Ik zeg niet dat je er op uit moet gaan om te zoeken naar moeilijke tijden. Oh nee, zoek naar vreugde. En toch, als wat jij ziet als verdriet bij je langs komt, zoek dan naar iets goeds op de lange termijn. Ik zweer je dat er daar iets goeds is.

Jouw leven op Aarde hoeft niet gelijk te zijn aan de visie die de wereld er van heeft.

Jij denkt dat als je maar dit of dat had gedaan, je gelukkig zou zijn. Je moet je er van bewust zijn dat er velen zijn die hebben waar jij naar verlangt, en ze kunnen even zo goed niet gelukkig zijn. Niets brengt jou van zichzelf geluk. Je moet je eigen geluk herkennen. Je moet je er bewust van worden. Net als wonderen, moet je jouw geluk toestaan om zijn eigen dek te schrobben. Verklaar dus je eigen verklaring van onafhankelijkheid en geluk.

Je lijkt geen remmingen te hebben tegen het verklaren van je ongelukkigheid. Je weet heel goed hoe zwaar ongelukkigheid weegt. Je werkt het tegen, en toch kun je er aan bijdragen. Je ziet ieder detail er van. Jij werkt tot op het bot aan ongelukkigheid. Laat ongelukkigheid gaan en haal je geluk binnen. Hou van je leven. Wees blij om in leven te zijn en ga liever rozenblaadjes verzamelen als je dat wilt.

Jij bent de vertaler van jouw leven. Vertaal je leven voor de verandering eens anders. Verdedig en steun je leven. Wees de kampioen van je leven. Het leven heeft zijn wendingen. Gebruik eens andere woorden om jouw leven te omschrijven.

Herinner jezelf er aan dat het leven een Heilige Onderneming is en dat het leven is gemaakt van helden en heldinnen. Ik zie jou anders dan hoe jij jezelf ziet. Wat als wat Ik zie meer waar is dan wat jij ziet? Wat als je je zegeningen bent misgelopen? Je bent zo bekend met jezelf, dat je je eigen licht niet kan zien. Begin er eens mee om je eigen licht op te merken. 

Als je wilt dat de wereld anders is, begin er dan mee om jezelf anders te zien. Je kan jezelf optrekken of naar beneden halen. Welke van de twee jij ook kiest, ook jij stelt de wereld samen. Hou van jezelf en je brengt de wereld naar een hoger niveau, dezelfde wereld die jij nu in diskrediet kan brengen.

Vertaald: Petra Simone