Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 november 2015

Heavenletter 5470 Voortreffelijk Waar / Zondag 15 november 2015

Voortreffelijk Waar
Brief uit de Hemel
Zondag 15 november 2015
                                                                              
God zei:

Er is een vonk in ieder van Mijn prachtige kinderen, een vonk die de anderen die anderen genoemd worden oplicht en de wereld in zijn geheel. Merk hierbij op dat Ik heb gezegd ieder van Mijn kinderen, want iedereen heeft die vonk in zich. Jij hebt de vonk in je. De vonk komt van dieper dan diep. Dit ben jij in je stralende glorie. Je hebt deze vonk in je om de wereld te doen oplichten.

Iemand die vanuit het oogpunt van de wereld als prachtig wordt gezien, heeft dit aangestoken licht waarover ik spreek, en toch zal de oppervlakkige schoonheid na een tijdje minder aantrekkelijk en interessant zijn. Niettemin, iemand die in wereld-termen deze uiterlijke schoonheid nooit heeft gehad, heeft dit innerlijk helder licht dat diezelfde wereld doet oplichten, die uiterlijke schoonheden doen oplichten. Het is niet origineel om te zeggen dat oppervlakkige schoonheid maar tot een zekere diepte gaat, maar er is deze innerlijke schoonheid die de wereld oplicht zoals de sterren. Echt, wat is er zo prachtig aan de sterren, behalve hun licht dat schijnt in het donker?

Misschien ken je het licht niet dat uit jou tevoorschijn springt. Als baby heb je dit licht. Vers uit de Hemel, ben je wel degelijk gehuld in dit licht. En als je verlamd bent, straalt ditzelfde licht uit jou tevoorschijn. Er is licht voorbij het lichamelijke dat van jou is. Als je liefde voelt, schijn je het voort. Licht is licht, waar het ook vandaan schijnt.

Ogen worden hemellichamen genoemd. Ogen worden de ramen van de ziel genoemd. Het is slechts gedeeltelijk waar om te zeggen dat schoonheid ligt in de ogen van de aanschouwer, omdat er een levendige schoonheid is in alle mensen op aarde die licht schijnen vanuit hun verlichte ogen. Onder het klatergoud, onder alles, ligt het Licht van God. Het is gelegen binnenin jou, helderder dan helder, maar het is niet van de fysieke wereld. Het gaat verder dan de fysieke wereld. Dit is het Ware Licht, als gezien vanuit een andere wereld.

Licht dat onthuld wordt, is gelukkig zijn. Het is de Gloeiende Zon binnenin jou. Soms wordt het ook wel eens onthuld in tranen, omdat het licht van tranen ook liefde verkondigt. Er zijn golven van liefde. Zelfs in verdriet worden deze stralen niet verminderd. Heilig zijt gij, ongeacht hoeveel sneeuw jouw licht ook mag bedekken. Zelfs een snelle glimp van jouw licht is genoeg om het gezicht van de wereld te veranderen en alle eenzaamheid waarmee de wereld lijkt te worden gevuld op te lichten, waarna de bewolking er klaar mee kan zijn.

Een wereld zonder liefde is koud. Liefde licht jou op, en liefde verwarmt je. Liefde en haar licht herinneren jou aan de Hemel. De Hemel is meer dan een plaats die wel of niet kan worden bepaald. De Hemel is in jou en, net zoals Ik, niet ver weg ergens in de lucht, in de buitenwijken van de wereld. Je kunt van de Hemel houden op een afstand. Je kunt het leuk vinden te denken dat de Hemel een andere wereld is. Je kunt het leuk vinden om de Hemel te zien als een droomplek. Bekijk het meer als een plek waar prachtige dromen worden gedroomd en waar elke droom uitkomt.

Dromen die jij droomt als je wakker bent zijn ergens diep in jou al uitgekomen.
Zulke dromen waren altijd echt, of ze zouden niet bestaan.

De Nieuwe Wereld is altijd echt geweest. Ze was alleen nog niet ontdekt. Het land dat Columbus ontdekte is er altijd geweest. Het was alleen nog niet door ogen gezien in de rest van de wereld. De Nieuwe Wereld bestond al, net zoveel als iets in de relatieve wereld bestaat.

Waar bestaan dromen? Binnenin jou, zelfs als je niet gelooft in je hoogste dromen. Waar bestaat de Hemel? Binnenin jou, zelfs als je het niet gelooft. En waar besta Ik? Binnenin jou en in alles wat bestaat of niet bestaat.

Jij bent een van mijn dromen die uitkomt. Ik was echt, en jij was echt in Mijn licht dat ook schijnt in jou en buiten jou. Wij zijn echt, wij zijn voortreffelijk echt. Wij zijn Eén Eenheid.

Vertaald: Petra Simone