Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 14 november 2015

Heavenletter 5469 Wie Is Er Verantwoordelijk Voor Jouw Reacties? / Zaterdag 14 november 2015

Wie Is Er Verantwoordelijk Voor Jouw Reacties?
Brief uit de Hemel
Zaterdag 14 november 2015


God zei:

Je kan altijd weten dat je niet alleen bent. Of je hart nu pijn doet of vol is van vreugde, je bent niet alleen. Het versje dat zegt dat als je lacht, iedereen met je mee lacht en als je huilt, je alleen huilt, is simpelweg niet waar. Het kan goed klinken, toch lachen velen met jou mee en net zovelen huilen met jou mee. Dit is hoe het leven is. Het maakt niet uit op welk hoogtepunt of op welk dieptepunt jij bent, naar wereldse begrippen, jij hebt veel gezelschap. Niemand is zonder pijn geweest en niemand is zonder vreugde geweest.

Het maakt niet uit hoe mooi, het maakt niet uit hoe rijk, het maakt niet uit hoe robuust, het maakt niet uit hoe niet-mooi, het maakt niet uit hoe arm, het maakt niet uit hoe ziek, iedereen op Aarde heeft goede tijden en noemt deze vreugde. Alles op Aarde is relatief. Het is gezegd dat hoe groot je verdriet ook is, als je de keuze had om de problemen van een ander uit een hoed te trekken, zou je ervoor kiezen om de ellende te houden die je al hebt. En, natuurlijk, je hebt een keuze gemaakt om vast te houden aan je problemen, omdat je lijden beschouwt als een beloning voor goedheid.

Je zou met tegenzin je vreugdes inruilen voor die van iemand anders. Er zijn tijden dat je kan denken dat je dat zou willen, toch zijn je vreugdes waardevol voor jou. Nog niet in ruil voor alle thee in China zou je ook maar één milliseconde weggeven van wat voor jou waardevol is. Alsjeblieft. Jouw leven is jouw leven. Het is van jou. Jouw leven is niet van iemand anders, net zo min als het leven van iemand anders van jou is.

Dat betekent niet dat je niet ook gelijkwaardige en grotere vreugdes kan hebben, uiteindelijk dezelfde als ieder ander. Je hebt alleen nog geen gelijkwaardige vreugdes. Of misschien heb je die wel, en heb je lijden aangemoedigd terwijl je jezelf van vreugde hebt weerhouden.
Niemand kan jouw vreugdes wegnemen, net zoals niemand anders jou vreugdes kan geven.

Je kan goed vreugde van anderen ontvangen, toch kan niemand jouw vreugdes voor jou uitkiezen. Vreugdes en smarten zijn allemaal van jou. Je bent alleen als het gaat om jouw tevredenheid en ontevredenheid in het leven.

In het leven drijf je niet rond ergens in een zee. Er is meer dan genoeg dat je kunt oppakken in de wateren. Hoe gelukkig of ongelukkig je bent is aan jou. Jouw emotionele toestand is een conclusie die jij trekt. Niemand zegt dat je dat moet doen. Voor zover Ik het kan zeggen, pak je je gedachten op en beschouw je ze als zekere waarheid. Je trekt je eigen conclusies en doet wat deze je zeggen.

Eén persoon denkt dat iemand of iets prachtig is, en iemand anders haalt zijn neus op voor hetzelfde ding. Dus er zijn verschillen in meningen en politieke partijen, en wat goed is voor de één hoeft niet per definitie ook goed te zijn voor een ander.

Ga voor wat jou vreugde geeft. Ga weg van wat jou geen vreugde geeft.

Iemand vroeg Mij vandaag waarom hij het ene moment gelukkig is en het volgende moment wordt gekweld door pijn. Waarom is een eindeloze vraag. De ene waarom leidt tot de andere. Ik zal je het antwoord toch wel geven.

Het antwoord op jouw vraag waarom je je het ene moment geweldig voelt en het andere moment ongelukkig, is omdat je mens bent. Dat is alles wat het is. Of liever, als een Goddelijk Wezen in een menselijk lichaam ben jij te vaak ontevreden. Tot nog toe ben je nog steeds hier en daar, berg op, berg af, alle kanten op. Toch kun je wanhoop afzweren. Beschouw wanhoop als een mug die je lastig valt.

Laat een gevoel voor humor je te hulp schieten. Wanhoop is voorheen gekomen en gegaan. Waarom neem je een gevoel van wanhoop zo serieus? Verander je wanhoop in humor. Maak wanhoop niet jouw metgezel. Knik beleefd naar je wanhoop en ga dan op zoek naar vreugde. Meng wanhoop niet met nog meer wanhoop, alleen omdat meer wanhoop jou in het verleden heeft bezocht. Waarom zou je het makkelijker maken om wanhoop te vinden, dan vreugde? Ga niet zitten wachten tot vreugde haar weg vindt naar jou. Ga het vinden.

Kijk naar jouw situatie met je ogen wijd open. Misschien heb je jezelf genoeg gestraft en is het nu tijd om op te houden met een martelaar te zijn en verder te gaan naar groenere weiden. Groenere weiden wachten op jou. Weiden kunnen niet naar jou toekomen. Het is aan jou om naar ze toe te gaan. Wat dacht je van nu?

Vertaald: Petra Simone
http://heavenletters.org/'