Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 12 november 2015

Heavenletter 5467 Zoveel Hangt Af Van Hoe Jij Een Gebeurtenis In Je Leven Leest / Donderdag 12 november 2015

Zoveel Hangt Af Van Hoe Jij Een Gebeurtenis In Je Leven Leest
Brief uit de Hemel
Donderdag 12 november 2015


God zei:

Zoals jij het ziet, is het leven in de wereld van alles wat. Je kan een heilige zijn en je huis of grot kan nog steeds geteisterd worden door mieren die jou bijten.

Dacht je misschien dat heiligen het altijd makkelijk hebben? Dacht je dat jij de enige bent op Aarde wiens leven oneerlijk lijkt te worden behandeld? Dacht je dat ieder ander bespaard blijft van ergernis en pijn, behalve jij?

Het leven schenkt ook zegeningen. Het zou gepast zijn als je alles wat het leven je aanreikt accepteert en er niet teveel achter zoekt en jezelf niet gaat verschuilen om maar uit de problemen te blijven. In alles wat jij ziet als een terugval ligt de hand van God verstopt, en God geeft alleen zegeningen, het maakt niet uit wat jij van het leven maakt of wat je erover zegt.

Een zegening hoeft geen wens van jou te zijn die uitkomt. Een zegening kan ook een moeilijke tijd zijn. Van wat jij ziet als tegenspoed, kan je verbazingwekkend groeien. Op een dag kun je zelfs de zegen er in zien.

Er is een verhaal over een jongen die mank was. De wereld beschouwde dit onvermogen om te rennen als een tegenslag. Toch leerde de jongen die niet kon rennen om alles onder ogen te zien.

Ik heb het eerder gezegd, en ik zal het ongetwijfeld nog een keer zeggen. Je kan Mij zien als hoog in de Hemel waar alles prachtig is, en je kan Mij zien als ik zit op Mijn bergtop, waar ik aan het bekokstoven ben welke goed uitgekozen moeilijkheden Ik voor jou kan maken. Sla deze gedachten in de wind. Ik doe helemaal niet aan bekokstoven. Mijn streven is altijd gericht op meer dan jij. Er is een hele configuratie van leven. Ik zal geen verontschuldigingen maken voor hoe iets er voor jou uit lijkt te zien in jouw waarneming van de wereld. Jij en Ik wensen allebei dat jij het direct zou zien zoals Ik dat doe.

Geliefden, denk niet dat Ik niet begrijp hoe jij je voelt. Ik begrijp heel erg goed hoe jij je voelt.
Maar kijk, als iemand van Ons zijn of haar waarneming moet verruimen, zal Ik dat niet zijn.

Dacht je echt dat Ik moet omschakelen wat er in het leven gebeurt? Als er iets in het leven gebeurt dat je gelukkig maakt, ben je klaar om te accepteren wat je ziet als Mijn plan en vruchtbaar voor jou. Als er iets in het leven gebeurt dat voor jou op een straf lijkt, natuurlijk wil je dat dan niet en wil je dat wissen. Je zou het verbannen en je zou Mij willen heropvoeden, of zelfs Mij uit je gedachten willen wissen, alsof je dat zou kunnen.

Als je hopeloos wordt van Mij omdat Ik je altijd maar iets probeer te leren, is het heel goed mogelijk dat Ik meer in jouw gedachten ben dan in de gedachten van mensen die aan Mij vasthouden door dik en dun. Begrijp je wat Ik bedoel? Degenen die beweren niet in Mij te geloven, focussen zich zonder enige twijfel heel veel op Mij.

Ik zou willen dat degenen die van Mij houden zich net zoveel op Mij zouden focussen!

Er hangt zoveel vanaf van hoe jij gebeurtenissen in je leven leest. Wat het ook is dat je denkt, jij speelt een rol in je leven. Een grote rol. Jouw leven is jouw activiteit, geliefden. Je bent niet zonder verantwoordelijkheid voor jouw leven, wat er ook gebeurt. Op hetzelfde moment, hoe onschuldig kan je zijn over jouw verantwoordelijkheid.

Natuurlijk, als jouw leven is wat jij goed noemt en precies zoals jij het graag wilt, vind je het soms niet erg om met de eer te strijken, toch weiger je verantwoordelijkheid als je zeker weet dat niemand het in zijn hoofd zou halen ooit zichzelf te beroepen op zo’n ervaring. Jij bent onderdeel van wat een grootse ervaring kan zijn.

Je bent niet echt een scheidsrechter van een balspel waar je kan huilen “oneerlijk spel” , en jouw Wil geschiede.

Onthoud alsjeblieft, dat je er goed aan doet Mij niet te interpreteren alsof Ik jou iets verwijt. Schuld bestaat niet in Mijn hart. Mijn hart kan zichzelf in geen geval om het idee van schuld en verwijt zetten. Ook kan en wil Ik jou niet overladen met schuld en verwijt. Natuurlijk begrijp Ik je onschuld.

Of je het nu gelooft of niet, Ik ben een God van Liefde, en jij kan alleen maar zien tot zover je het kan zien.

Vertaald: Petra Simone
http://heavenletters.org/