Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 7 november 2015

Heavenletter 5462 Ah, Het Zoete Mysterie Van Het Leven / Zaterdag 7 november 2015

 Ah, Het Zoete Mysterie Van Het Leven
Brief uit de Hemel
Zaterdag 7 november 2015


God zei:

Eén doel van jouw leven moet zijn om je te verdiepen in dit mysterie dat leven wordt genoemd.

Je kan weten dat het doel in jouw leven is om Mij te dienen, wat hetzelfde is als het dienen van het Universum en iedereen daarin. Het ene doel kan groter lijken dan het andere, toch is dat niet zoals Ik het zie. Doel is doel. De kleine jongen die zijn vinger in de dijk stopte in Holland had een doel. Zijn doel was een overstroming tegen te houden.

In de wereld heeft een doel een zeker gewicht, en een ander doel is minder en een ander groter, toch is dit niet hoe Ik het zie. Elk doel is groot. Jij bent de moeite waard. Ik zeg het nog een keer: Jij bent de moeite waard. JIJ BENT DE MOEITE WAARD.

Wat was ook alweer de fabel over de leeuw die groot was en de rat die klein was en toch, toen de leeuw gevangen zat in een val, knaagde de rat het touw door dat de leeuw gevangen hield, zodat het de rat was die de machtige leeuw bevrijdde. Ieder doel is groot en iedere gebeurtenis is groot, van de grootste naar de kleinste, het maakt niet uit hoe de wereld het ziet.

Jij dient, ongeacht wat de kosten zijn. Ik breng dit naar voren omdat ik graag zou willen voorstellen dat je kosten en dienstbaarheid niet met elkaar in verband hoeft te brengen. Waarom? Geliefden, waarom zou je het begrip van kosten meerekenen in de diensten die jij verleent aan het Universum? Noch pijn, noch lijden creëren hoogstaande dienstbaarheid.

Ja natuurlijk, op zichzelf kan pijn een doel dienen, toch dient pijn niet beter dan vrijheid van pijn. Pijn is niet noodzakelijk om jouw dienstbaarheid groots te maken. Je kan een heilige zijn zonder pijn. Heb het idee dat jij geen, absoluut geen pijn nodig hebt, van welke aard dan ook.

Je hoeft geen pijn te hebben. Pijn hoort niet bij jou. Pijn verdagen is geen vereiste. Ik zou degenen van jullie die lijden op wat voor manier dan ook, graag het idee willen aan aanvoeren dat pijn geen invloed op jou heeft. Je kan inderdaad een goede houding hebben ten opzichte van het leven in zijn geheel en jouw eigen leven in het bijzonder. Je hoeft niet door het vuur te gaan om te zuiveren of zoiets.

Dit is een gevoelig punt wat Ik hier probeer te maken. Ik zou graag willen dat jij het idee hebt dat pijn, hoeveel je er ook van hebt en hoeveel je officieel niet lijkt te kunnen stoppen, niet iets is wat je moet hebben. Het is waar dat overal iets goeds uit kan komen, en nog altijd is pijn een vereiste. Je kan erge pijn hebben. Je kan het niet ontkennen, toch zou Ik graag willen dat je pijn ziet als iets wat niet bij jou hoort.

Evenmin moet er een lijstje worden bijgehouden van de redenen van jouw lijden, die je vervolgens kunt afvinken. Noch moet er een lijstje worden bijgehouden, waarop de redenen waarom anderen geen pijn hebben kunnen worden afgevinkt. Noch pijn, noch pijn-vrij, is een systeem om waarde mee af te meten. Ik zou graag willen dat je denkt dat je geen pijn hoeft te hebben. Het zou geen opoffering zijn om pijn op te geven.

Kun je moedig zijn met pijn? Ja. Kan pijn je nederig maken? Ja. Ja, inderdaad. Maar je kan ook moedig en onderdanig zijn zonder pijn.

Er is geen prijs die jij of wie dan ook moet betalen om in leven te zijn op Aarde.

Vertaald: Petra Simone