Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 4 november 2015

Heavenletter 5459 Jij Bent God’s Geliefde / Woensdag 4 november 2015

Jij Bent God’s Geliefde
Brief uit de Hemel
Woensdag 4 november 2015


God zei:

Bedenk eens hoe het leven zou kunnen zijn als je zou leven zonder spijt. Zoals het nu is, stapel jij je spijt op. Je struikelt over al je spijt.

Er is een geheim, om zonder spijt te zijn. Het geheim is om uit het verleden te stappen. Laat het verleden los, en je zal niet langer vol zitten met berouw. Een gevoel van schuld is iets dat je jezelf hebt opgelegd. Iets aan jezelf opleggen is niet echt een prachtig ding om te doen.

Spijt, wroeging en berouw zijn niet groots of heldhaftig. Inzichten zijn goed. Krijg een inzicht, en ben er dan klaar mee. Loslaten is een groot geheim in het leven. Vasthouden is je vasthouden aan het verleden.

Jij bent niet je verleden. Het idee dat je dat wel bent houdt je tegen. Je bent zelfs niet wie je nu bent, liefste. Dat is niet wie jij bent. Wie jij bent is jouw Wezen. Wat jij bent, is wat jij bent. Jouw Wezen is iets liefs and iets om blij mee te zijn, als je dit maar zou willen accepteren.

Ik ben jouw erfdeel. Ik ben jouw offer, en Ik ben volledig Zijn. Het is geen mythe dat jij Mij erft. Nog voordat jij begon aan dit leven, was Ik van jou. Ik ben jouw houvast aan de Realiteit. Ik ben jouw Essentie. Jij bent Mijn geliefde.

Het verleden, zoals jij het ziet, is als een wolf die jou zich aan jouw vastklampt. De wolf is een voorstander van jouw verleden. Ga er niet in mee. Jouw verleden kan prachtig zijn, als je het verleden niet toelaat jou te irriteren en je naar beneden te trekken.

We spreken over onthouden, toch herinner jij je de slechte indruk om mee te beginnen. Het is de door jou waargenomen onwetendheid die spijt veroorzaakt. Je was onschuldig. Je wist iets nog niet. Je maakt, zoals de wereld dat noemt, een fout. Doe jezelf niet langer pijn met daden waar je spijt van hebt, gemiste kansen, de weg die je wel of niet bent gegaan. Blijven aarzelen in het verleden is een goede manier om te betreuren dat je een bepaalde weg hebt gekozen en niet een andere weg. Misschien heb je spijt van een woord wat je hebt gezegd. Je bent erg onaardig tegen jezelf als je denkt aan dit moment. Zelfs als het dertig jaar geleden gebeurd is, gebeurde het gisteren. Je schildert jezelf in een hoek, van waaruit jij jezelf nog niet helemaal hebt bevrijd.

Je moet jezelf vrijlaten. Het maakt niet uit hoe lang geleden of hoe actueel het is, het verleden is het verleden. Het verleden is niet van jou. Het verleden laat zich door jou dragen. Genoeg met het verleden. Genoeg met alle fouten die je hebt gemaakt of alle fouten die jou zijn aangedaan. Het verleden betekent nu niets meer voor jou. Het is de krant van gisteren. Het is opgedroogde inkt. Alle fouten zijn in het verleden. Laat hun greep op jou los.

Geef ze een kus en zeg “tot ziens”. Je hebt spijt dat je de fouten hebt gemaakt. Maak jezelf nu los. Je moet wel. Het is niet nieuw. Het is oud. Op het moment dat het gebeurde, was het al oud nieuws.

Ooit was je een baby. Je bent niet langer een baby. Ooit was je een jong kind. Wat je ook ziet als niet-goed doen – je wist gewoon niet beter. Jij kan je berouw uiten, prima. Je hebt er spijt van. Laat dan dat hoofdstuk gaan.

Het heeft geen zin om hierover boos te worden op jezelf. Daar zit niets goeds in. Je bent er niet om een slaaf te zijn van je verleden. Je hebt Vrije Keuze. Gebruik je Vrije Keuze. Als je jezelf snijdt, krijg je daar misschien een litteken van. Wonden in het leven waarin jij iemand pijn doet of negeert, zijn er niet voor jou om stijf en onuitwisbaar te maken. Laat ze gaan. Je moet ze laten gaan. Laat ze helen. Hou het verleden niet vers. Blijf het verleden niet opnieuw beleven. Maak dat je er klaar mee bent.

Het verleden waar je spijt van hebt is geen eremedaille. Het verleden waar je spijt is er niet om over je hele geest te worden getatoeëerd.

Doe je hoofd omhoog en weet dat je veel meer bent dan welke wandaad dan ook. Jij bent Mijn geliefde.

Vertaald: Petra Simone