Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 20 november 2015

Bashar: Beschrijvingen over gedrag. / Darryll Anka Geplaatst: 20 november 2015

Bashar:
Beschrijvingen over gedrag.
Darryll Anka
Geplaatst: 20 november 2015
Vertaald uit het Engels door Henk Steur 

Vraag:  Bashar, kan ik jou een vraag stellen over bepaalde menselijke emoties die op lijken te komen  als wij schijnbaar afdwalen van integriteit?

Bashar:  Ja.

V: Kan ik daar een korte verklaring van krijgen?Wat is boosheid?

B:  Boosheid is: in lijn zijn met wat voor jou waarheid is. Alles dat langer blijft dan 10 tot 15 seconden is geen boosheid meer, maar oordeel.

V:  Okay, wat is angst?

B:  Angst is de herkenning dat je op een frequentie zou kunnen opereren die niet noodzakelijk in lijn is met wat jij voor jou als jouw waarheid ziet. En het voegt op een bepaalde manier energie toe die jullie kan versnelling en in het Nu brengt. De negatieve effecten die angst kan hebben zijn, nogmaals, alleen oordelen van de angst – en dat is iets dat jou niet dient!

V:  Ik snap het. En wat is verdriet?

B:  Verdriet, nogmaals, is het oordeel dat jij niet in verbinding staat met een deel van jezelf. Dat jij, tussen haakjes, ergens iets kan verliezen – alsof jullie ergens iets zouden kunnen verliezen.

V: O, dat is mooi. En wat is wrok?

B:  Dat is, in jullie bewoordingen, verbonden met het idee van jaloezie, afgunst. Het is een oordeel over het zelf dat men niet bezit wat men in een ander ziet en denkt dat dit niet bereikbaar is. Maar bedenk dat het vanuit ons gezichtspunt zo is dat als jullie het kunnen zien, jullie het ook moeten bevatten.

V:  Dank je. En wat is eenzaamheid?

B:  Nogmaals, het idee van afscheiding van jezelf van de rest van Alles Dat Is wat jullie zijn. Het geloof dat als je op jezelf bent aangewezen – een idee, een gescheiden Universum op die manier – dat dit idee niet automatisch de polariteit inhoudt dat jullie met alles zijn verbonden en nooit alleen kunnen zijn.

V: Heel mooi. De laatste lijkt een chronische conditie te zijn in plaats van een tijdelijke. Ik heb twee meisjes op mijn kantoor. Een van hen begrijpt verzekeringen perfect en de ander begrijpt er werkelijk niets van en dus noemt zij zichzelf dom. Wat is domheid en intelligentie, twee dingen die voor en tijdens een leven gemaakt lijken te zijn?

B: Dank je. Het is niet gemaakt, maar het idee erover wel, op elk gegeven moment is het wat een individu relateert aan een vibratie. Want herkennen dat iemand in een ding “dom” kan zijn is tegelijkertijd herkennen dat die met iets anders briljant kan zijn! 

V:  Mhmm.

B:  Het idee is gewoon selectief. De herkenning van de vibratie die jullie, in jullie bewoordingen, werkelijk opwindt en wat jullie echt niet opwindt.

V:  Okay...

B:  Het kan ook…… het kan ook een bewuste of onbewuste afwijzing zijn om te herkennen dat jullie compleet zijn en alle informatie bevatten die jullie op elk moment maar nodig hebben.

V:  Dit lijkt gemaakt te zijn voor een leven, je krijgt niet…..

B: Dit kan wel, maar het hoeft niet zo te zijn, en met name omdat dit het trans-formele leven op jullie planeet is, het is minder aanvaardbaar dat dit voor een heel leven geldt.

V:  Hmmm, waarom zou iemand dat probleem dan scheppen? Voor haar is het een groot probleem dat zij niet lijkt te kunnen…...

B: Ja. Omdat zij willen ervaren hoe het is om tot in die mate beperkt te zijn. Omdat het een van de ervaringen is waar jullie aan kunnen deelnemen binnen Alles Wat Is. En het kan ook andere mensen dienen door zorg en compassie en door te leren dat ook zij leraren kunnen zijn.

V:  Wat is oordeel?

B:  Oordeel is afscheiding, beperking. Het is de ongeldigverklaring van de verschillende componenten binnen Al Wat Is – zoals jullie dit zien.

V: Maar kan je er geen positief iets van maken……

B:  Voorkeur. Voorkeur is het gewoon herkennen van de vibratie de met jou relateert. Oordeel is de ongeldigheidsverklaring van waar jullie niet de voorkeur aan geven - als minder dan waar jullie voor hebben gekozen. Je kunt ook gewoon observeren, om zo te zeggen, en daar hoeft geen oordeel aan verbonden te zijn.

Je kunt gewoon observeren dat iemand negatieve energie lijkt te gebruiken, dat hoeft geen oordeel te zijn.Jullie kunnen gewoon herkennen dat jullie in dat geval, laten wij zeggen, de voorkeur geven aan positieve energie. En hun voorkeur voor negatieve energie is wat zij nodig hebben om te leren. Dit is dus gewoon een observatie en geen oordeel.

V:  Maar als je hen vertelt dat zij negatieve energie manifesteren, is dat dan geen oordeel?

B:  Dat kan nog steeds een observatie zijn zolang er niet het idee van delen met hen aanwezig is en dat het geen inbreuk is op wat jullie denken dat er zou moeten veranderen- omdat het “beter” zou zij als zij dit zouden doen. Dit is dan wel een oordeel.

Het idee van: “Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld zult worden gaat over wanneer jullie over een ander oordelen, jullie zelf de vibratie van oordeel worden. Het is niet dat jullie geoordeeld worden van buitenaf – er is geen buitenaf. Begrijp jij mij?

V:  Ja. Dank je!

B:  Dank jou!