Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 7 oktober 2015

Heavenletter 5431 Wil Je Jouw Omstandigheden Veranderen? / Woensdag 7 oktober 2015

Wil Je Jouw Omstandigheden Veranderen?
Brief uit de Hemel
Woensdag 7 oktober 2015

God zei:

Mijn kinderen wachten vaak op omstandigheden om te veranderen voordat ze veranderingen in zichzelf zullen maken. Deze muur opzetten is hoe je hetzelfde blijft. Hoe gesloten of open je zijn mag aangaande hoe je jouw Leven ziet kan jouw vooruitgang bepalen of je status quo. Je geeft misschien de voorkeur aan een oud menu boven algemeen beginsel.

Wil je jouw omstandigheden veranderen? Als je echt de externe omstandigheden van je leven wilt veranderen, dan moet er iets in jou gebeuren. Iets van het oude moet plaatsmaken voor het nieuwe. Natuurlijk zal dit op een of andere manier gebeuren.

Word nu niet verontwaardigd. Het is zo simpel, maar Ik begrijp dat het niet zo simpel voor jou is. Om vanbinnen te veranderen, om oprecht te veranderen, moet je iets loslaten en daar wringt de schoen. Je zou iets loslaten als je er maar op kon rekenen dat het leven verandert zoals jij wilt. Ja, er moet iets veranderen, geliefden – en het moet binnenin jullie veranderen.

Het leven is geen handelspost. Je kunt geen deal sluiten. Niet vaak, misschien nooit. Je kunt niet tegen het leven zeggen: “Laten we het op mijn manier doen, Leven. Geef mij een welkome verandering en als alles verzekerd is naar mijn wens en mijn wil, dan zal ik iets van minder of gelijke waarde opgeven”.

Ik snap het – je wilt een deal! Je wilt een transactie in jouw voordeel. De zaak is: Laat iets gaan zodat er ruimte is voor groter.

Het is niet zo dat je iets opgeeft. Je bent gewoon klaar met iets dat niet langer nuttig voor je is. Je geeft geen arm of been op voor Mij. Je geeft je gezondheid niet op, je jongste zoon of iets dergelijks. Je weet nog niet wat je op zou kunnen geven.

Het is aan jou een gezichtspunt of een actie of een bepaalde manier van denken op te geven. Je verwijdert iets om jouw leven te openen. Als je voor al het andere moet blijven zoals je bent, dan verzet je je ertegen je leven te openen naar een nieuwe filmhaspel. Doe wijd open en verwacht het nieuwe. Je kunt hiernaar kijken als naar de tandarts gaan.

Het leven wijd openen verwelkomt kansen.

Wat riskeer je door het leven jou te laten leiden en het leven de vrije teugel te geven? Het leven zal jou ergens brengen. Het leven zegt:

“Kom met mij mee. Op dit moment kun je de toekomst niet zien en je sluit misschien zegeningen buiten. Het kan heel goed zijn dat je houdt van alle afmetingen zoals je die nu hebt, maar Ik herinner Mij wat klachten te horen. Voordat je tevredengesteld bent, is het mogelijk dat je zo veel zult onderzoeken en waarborgen en garanties wilt om aan jouw favoriete beeld te voldoen dat je de kansen die Ik, het Ware Leven, jou bied voorbij laat gaan, en dus mis je de boot”.

Het leven zal jou niet bedotten. Door jezelf niet voor verandering open te stellen, misleid je misschien jezelf met wat je verlangt. Het leven is niet voor jou uitgetekend. Je kunt alleen maar nemen wat er komt. Je kunt het Leven buitensluiten en vasthouden aan wat je gewend bent.

Wat denk je dat je riskeert? Je hebt de keuze tussen oude manieren die je op de eerste plaats misschien nooit gewild hebt riskeren en een open veld accepteren. Doe een gok, geliefden, doe een gok. De gok staat plaatsmaken voor nieuwe zegeningen voor. We hebben het erover dat jij een gezichtspunt inruilt voor een ander. We praten over jouw blik verbreden, niet hem beperken.

Je kunt plannen wat je maar wilt. Je kunt plannen tot in het kleinste detail. Waar brengt jou dat? Het is beter te leven dan te plannen. Hoe dan ook, jouw plannen, hoe gedetailleerd ook, zijn niets vergeleken bij wat het leven jou brengen kan als je wilt loslaten. Maak ruimte voor het leven om in te lopen. Kies meer voor wat je wilt dan je kiest voor wat al voorbij is. Ik stel voor dat je openstaat voor het Leven.

Zou je vasthouden aan banden die plat zijn? Zou je muffe frisdrank blijven drinken? Zou je bij voorkeur automatisch Nee zeggen tegen het Leven in plaats van Ja?

Vertaald: Luus