Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 21 oktober 2015

Heavenletter 5445 Bewustzijn is van Jou / Woensdag 21 oktober 2015

Bewustzijn is van Jou
Brief uit de Hemel
Woensdag 21 oktober 2015

God zei:

Als je je onveilig voelt in de wereld, herinner jezelf er dan aan dat je bij Mij bent. Je onveilig voelen is onwetendheid, geliefden. Het is net als wanneer je naar de supermarkt gaat en je vergeet je boodschappenlijstje. Je herinnert je sommige dingen en je vergeet andere. Herinner je Eenheid. Ze is van Ons.

Je hoort niet graag dat het leven is wat je ervan maakt, maar jouw leven is van jouw gedachten gemaakt. Ja, het lijkt dat je jouw gedachten niet kunt helpen. Je voelt je ellendig. Je voelt je slachtoffer van je gedachten, maar jij bent er de denker van. Het is beter niet de schuld op jezelf of iemand anders te gooien, toch houd jij de verantwoordelijkheid.

Natuurlijk, als jong kind was je onschuldig. Je liep tegen bepaalde aspecten van het leven aan en je paste je eraan aan. Het komt hier op neer, geliefden: Jullie zijn degenen die het tij van het leven keren.

Als je een hoop gedachten hebt om teniet te doen, dan is het aan jou ze teniet te doen. Van nu af aan ben jij de dirigent van jouw leven. Als je tuba speelt, dan produceer je noten. Als je viool speelt, dan neem je verantwoordelijkheid voor de muziek die uit de viool komt. Als je fluit speelt, dan ben jij de fluitspeler. De fluitmuziek kondigt zich van jou uit aan. Jij bent de componist van jouw leven.

Ongeachte welke omstandigheden buiten jouw controle jou naar deze plaats in je leven brachten, de volgende zet is aan jou. Verwar verantwoordelijkheid niet met schuld. Schuld is een tijdverspiller. Schuld brengt jou nergens. Het houdt jou waar je bent. Als je ergens anders zijn wilt, dan moet je er snel aan gaan werken.

Jouw houding is Koning. Kies een richting. Zegen jezelf. Tenzij jij jezelf zegent, heb je medelijden met jezelf. Geen gesnotter meer, alsjeblieft. Je hebt werk te doen. Ga aan de slag.
Sommigen zullen misschien zeggen dat als er een tornado is en je merkt dat je in een boom zit dat Ik zeg dat jij verantwoordelijk bent voor het belanden in een boom. Wat Ik absoluut zeg is dat jij ervoor verantwoordelijk bent om uit de boom te komen. Je hebt nog steeds gedachten. Op deze manier, door jouw gedachten, hou vol en red dan jezelf.

Ik herhaal en herhaal het verschil tussen vergissing, schuld, en anderzijds verantwoordelijkheid. Er is alle verschil in de wereld. Bepaal nu de richting voor jouw leven. Neem het heft in handen.

Als je merkt dat je op een verlaten eiland bent, zelfs als je gekidnapt werd of op het eiland achtergelaten, wie is er dan nu verantwoordelijk? Eerlijk of oneerlijk is onbelangrijk. Wat je ook doet, je moet niet kniezen. Je kunt iets doen naast kniezen en je moet. Dit is jouw leven. Jouw leven is aan jou. Ja, er is moed voor het leven nodig en het leven ligt in jouw handen en het leven is de moeite waard.

Ja, er zijn hindernissen op jouw weg. Het is aan jou om over de hindernissen heen te klimmen. Laat niet jezelf een hindernis zijn.

Als het regent, steek je paraplu op. Als je geen paraplu hebt, ga dan onder een boom. Als er geen boom, geen portiek, geen regenjas is, dan word je nat. De zon zal te voorschijn komen en je zult droog worden.

Of het getijde van een oceaan kan jou naar zee trekken. Misschien zul je gered worden. Hoe dan ook, je bent gered, want je hebt de kans je lichaam los te laten en Thuis bij Mij te komen. Niets is verloren. Waarom, geliefden, denken jullie dat de dood van een lichaam zo dodelijk is?

Niets is fataal. Fataal is een idee. De Aarde is gevuld met ideeën. Kies je ideeën. Ongeacht wat dan ook, je zult bloeien. Bewustzijn is, en bewustzijn is van jou.

Vertaald: Luus