Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 9 oktober 2015

Heavenletter 5433 Het Geheim van Geluk / Vrijdag 9 oktober 2015

Het Geheim van Geluk
Brief uit de Hemel
Vrijdag 9 oktober 2015

God zei:

Heb moed vandaag. Vat vandaag moed met je hoofd. Je gaat vooruit. Accepteer: Dit is God Die tegen je praat. Met al Mijn liefde en met heel Mijn hart spreek Ik vandaag tot je. WEES GELUKKIG VANDAAG. Ik zing deze woorden tegen je. Wees Mijn kind dat over de Oceaan zwemt vanwege Mij. Wat kun je niet doen voor God? Je kunt gelukkig zijn voor God. Ja, je kunt zelfs gelukkig zijn voor God. Je kunt jezelf toestaan gelukkig te zijn omwille van de liefde van God, omwille van jouw liefde voor God.

Hier is het geheim van geluk. Vergeet jezelf. Denk aan Mij. Bedenk waarvoor je hier op Aarde bent. Niet om jezelf te dienen. Niet om je op jezelf te focussen. Maak Mij gelukkig. Hoewel Ik altijd gelukkig ben, wees gelukkig voor Mij.

Je bent hier op Aarde om Mij te dienen. Je dient Mij heel goed als je gelukkig bent.

Dus als je ongelukkig bent, hoe word je dan zonnig? Hoe verander je de kleur van dit moment van grijze lucht naar zonnige hemel die tot in je hart reikt?

Wees blij als je aan Mij denkt. Dit is niet gemaakt. Dit is niet doen alsof. Dit is niet – absoluut niet – jezelf dwingen iets te zijn. Dit is geluk toestaan jouw hart en ziel over te nemen. Kijk omhoog. Denk aan Mij. Denk aan Mij gelukkig maken. Zonder slaafse aandacht op jouw geluk, zul je simpelweg gelukkiger zijn. Zonder zelfs beleefde of verre aandacht op jouw geluk, zal geluk verschijnen en gedijen. Jouw geluk is jouw geschenk aan Mij. Wees gelukkig om Mij.
Schijn met een zaklamp op geluk, en je ziet het misschien niet. Je kunt geluk niet onder dwang voeden. Geluk hoeft niet in de schijnwerpers te staan. Het houdt er meer van onopgemerkt binnen te glippen.

Teveel aandacht op jezelf, en je bent ongelukkig. Minder aandacht op jezelf, je bent gewoon gelukkiger. Wat maakt jou dan ongelukkig? Teveel stilstaan bij jezelf en in het bijzonder jouw eigen voldoening. Dit maakt jou pietluttig en geïrriteerd.

Kom deze kant op naar Geluk. Stop met erover marchanderen. Stop met het uit te vogelen. Stop met vallen zetten voor geluk alsof je een vallenzetter zou zijn in het bos. Geluk is geen prooi waarop je jaagt. Is dit een revolutionaire gedachte?

Geluk is een perceptie die jou volgt als je het naast je laat dribbelen op eigen kracht. Jaag op geluk zonder zaklamp en geluk zal jou vinden. Je zult merken dat geluk jou achternaloopt. Geluk zal naar jou lachen.

We spreken over iets natuurlijks. Het is natuurlijk voor geluk naast jou te lopen. Geluk is jouw natuurlijke staat. Geluk is Mij als Ik naast je loop en jouw hand vasthoud. Dit geluk was nooit bedoeld zeldzaam te zijn of anders dan gebruikelijk. Geluk is een natuurlijke gebeurtenis. Het is geen aanvulling, helemaal niet.

Je weet genoeg om te weten dat zonder geluk er iets mis is. Het is onnatuurlijk ongelukkig te zijn. Het is egoïstisch ongelukkig e zijn. Het is teveel aandacht op jezelf. Op sommige manieren doe je Mij aan de Prinses en de Erwt denken. Zelfs als ze op 100 opgestapelde matrassen lag, had de Prinses last van één erwt.

Denk je voor één ogenblik in, dat als je een persoonlijke bediende had, haar hele aandacht op jou gericht zou zijn. Als een persoonlijke bediende wil ze weten dat je comfortabel bent, dat je niet oververhit bent en dat je het niet koud hebt. Ze hangt om je heen met haar aandacht. Heb je honger of dorst? Ze leest je een lijst voor van een enorm menu. Wat zou je willen voor ontbijt? Havermout of eieren, of beide? Hoe zou je jouw eieren willen? De zonnige kant boven of zacht gekookt? Zou je graag één ei willen of twee? Zou je koffie willen vandaag? Sterk of licht?

En zo verder. Het is niet echt zo leuk op al je wenken bediend te worden.

Dit kan echter zijn hoe je geluk zoekt. Wees niet zo onderdanig tegen geluk. Wees er niet zo bezorgd over. Weet dat geluk komt en wees er niet zo gevoelig over. Dring niet zo bij geluk aan. Weet dat geluk het jouwe is. Sta geluk toe uit eigen vrije wil te komen. Accepteer vooruitgang en terugslag van geluk. Wees niet zo temperamentvol over geluk. Je bent niet de Prinses en de Erwt.

Vertaald: Luus