Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 27 oktober 2015

Heavenletter 5452 De Waarheid van de Vrije Wil/ Dinsdag 27 oktober 2015

 De Waarheid van de Vrije Wil
Brief uit de Hemel
Dinsdag 27 oktober 2015 God zei:

Zeker, je bent geboren bij jouw moeder door haar vereniging met je vader. Maar je gaat verder terug dan dat. De vraag zweeft: Wat bracht je naar hier om te leven en niet naar daar? Welke naast elkaar plaatsing bracht jou voort? Van welke planeet werd je voortgebracht? Welke reeks van gebeurtenissen brachten jou naar waar jij je nu bevindt op deze tijd en plaats? Welke verfijndheid van het leven maakte jou precies jou en niet iemand anders?

Uit hoeveel moleculen werd jij gekozen als deze bijzondere formulering en niet degene ervoor of erna?

Het kan zijn dat gezegd wordt dat het een kwestie van toeval is, maar Ik heb verklaard dat er geen ongelukken in de wereld zijn, zelfs als lijkt dat het er vol van is. Ik zeg jou nogmaals dat er geen ongelukken zijn. Jij werd gekozen als jij. Daarom werd je gekozen, en jij hebt een doel in dit Universum. Daarom heb je een dienst uit te voeren. Daarom ben jij waardevol. Dat is een gegeven. Er is geen gespuis. Er zijn geen slechte keuzes, maakt niet uit hoe het kan lijken voor jou.

Elke geboorte is een Goddelijke Geboorte Goddelijk Gekozen. Ongeacht of je goed werd ontvangen of slecht ontvangen, dat is waar. Ik heb jou uitgekozen. Ik was de eerste die jou koos. En Ik kies goed. Jij kunt geen ongeval qua geboorte zijn. Helemaal niet zoiets. Als je geboren bent op de Aarde, was je aangewezen. Het is de bedoeling voor jou om hier te zijn.
Jij bent alleen beperkt in dat je een mens zult zijn. Anders, is alles mogelijk.

Een gladiool kan slechts een gladiool zijn. Een paardenbloem kan alleen een paardenbloem zijn. Jij kunt alleen een mens zijn. Welk mens je zou zijn en in welke familie je zou geboren worden is niet een toevallige gebeurtenis.

De wind en de vogels en de hele natuur kunnen misschien bepalen waar een bloem groeit. Dit lijkt niet van groot belang voor jou of een madeliefje groeit in het ene veld of het andere of tussen welke scheur in een cementen trede een paardenbloem groeit. Echter, natuurlijk, is het van groot belang voor jou waar je geboren bent en bij wie. Je hebt relaties die je leven beïnvloeden, en het ene ding leidt naar het andere.

Je bent een mens. Alles is meer betrokken voor jou dan voor een roos. Alles hangt af van al het andere. Het meest van alles, hangt alles af van jou. Je hebt een beweeglijkheid. Jouw lot is aan jou. Je hebt zeggenschap. Je hebt de vrijheid om te kiezen waar je van hier af heen gaat. Jij kunt jouw keuzes herzien. Jij kunt een fortuin maken, of jij kunt een fortuin verliezen. Een roos heeft niet de keuzes die jij hebt. Alle keuzes die jij hebt zijn jouw zegen, en maar toch maken nog meer keuzes je leven complexer.

Je hebt instincten, maar je instincten zijn echter niet zo duidelijk, want jou is Ware Vrije Wil gegeven. Je leven is niet geordend voor jou.

En jij vraagt je af of je echt vrije keuze hebt. Als jouw leven jouw lot is, hoe kan het dan zijn dat je vrije wil hebt?

Geliefden, je vrije wil is jouw lot. Je hebt beslissingen te maken. Jouw beslissingen zijn jouw lot. Zelfs je ongevallen die je als zodanig ervaart, op een bepaald niveau, kies jij hen, of je ze koos hen voordat de keuze bewust voor je stond. Jouw Vrije Wil stelt jouw Lot vast. Je stelt jezelf in voor elke interactie. Jij kiest jouw lot, zelfs als je niet weet wat je doet.

Op elk moment, ben jij vrij om opnieuw te kiezen. Jij ziet, en jij kiest. Wanneer jij een bepaalde koers hebt gekozen, kun jij ook jouw koers resetten. Jij brengt jouw stem uit. En jij kunt een andere stem uitbrengen. Jij kunt jouw stem veranderen. Je maakt wat verstandige keuzes genoemd wordt, en je kunt ook keuzes maken die je berouwt, en dus kun jij je stem wijzigen.

Uiteindelijk is dit wat jij doet.

vertaling:Anneke