Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 september 2015

Heavenletter 5402 Boekhouden / Dinsdag 8 september 2015

Boekhouden
Brief uit de Hemel
Dinsdag 8 september 2015


God zei:

Iedereen en alles bestaat in jou. Je gooit een net uit, en je haalt het net binnen dat je uitgooit.

Nu, dit klinkt heel erg als: "Zoals gij zaait, zult gij oogsten." Ik vraag jou om het beginsel van gelijke handel los te laten, want, als je gul en goed bent, kun jij ook geflest worden, terwijl iemand anders, die niet royaal of zo goed is in jouw termen, misschien een fortuin kan oogsten. Dan kun jij misschien uitroepen: "Oneerlijk."

Oneerlijk kan het misschien zijn, maar protesteren komt neer op het vertragen van jezelf. Jij kunt je hele leven huilen: "Oneerlijk", en het brengt je nergens. Dan is jouw beeld van jezelf van iemand die oneerlijk is behandeld. Dit is niet het beeld dat jij zou moeten willen hebben van jezelf. Je wilt niet vasthouden aan het beeld van jezelf als iemand waarop getrapt is of verraden is, zeker niet door God of het leven of hoe je het kunnen misschien zou noemen.

Vergeet niet, je leeft in een wereld die Verhalenland zou kunnen worden genoemd. Kan er een goed verhaal zijn, zonder dat iets uit balans is? Zelfs als alles prachtig wordt uiteindelijk, waar kan het verhaal zijn als je met zekerheid weet wat er gaat gebeuren?

Verhalen in de wereld zullen nooit uitgestorven raken, en alle verhalen hebben geen happy end. Thema's kunnen achter de schermen zijn voor jou om te ontdekken, maar het verhaal zelf echter moet worden verteld, gelezen, of gespeeld op een podium of in een film of op tv - en in het leven.

We hebben het niet over vergelding. We spreken over een subtieler niveau. Als je vreugde geeft, ben jij de ontvanger van vreugde in het moment van het geven. Wanneer jij verdriet geeft, ben jij de ontvanger van verdriet, zelfs als je jezelf als overwinnaar beschouwt. Jij bent de ultieme ontvanger van wat je geeft, want dit is het niveau waarop jij actief bent.

Het is als volgt: Als jij een onuitwisbare paarse magische stift gebruikt om een schilderij te maken, komt iets van de verf onuitwisbaar op jouw handen krijgt. Je bewustzijn is je bewustzijn. Je bewustzijn kan alleen voor zover gaan als het gaat. Als je een gruwelijke daad uit voert, ben jij het die het deed. Als je een wonderlijke gulle daad verricht, verrichtte jij hem.

Als je iemand vergiftigt, zou vergelding betekenen dat jij zal worden vergiftigd of een even intens einde van je leven zou jou overkomen of jouw kinderen. Dit is niet hoe het leven werkt, noch zou Ik willen dat het op deze manier zou werken. Dit is meer als wraak of vergelding.

Hoe zou je uit deze smalle baan komen? Wanneer zou er een einde aan komen?

De verrichte daad is de wraak/vergelding zelf.

Denk slechts in één term qua vervoeging van een werkwoord, en dit is de tegenwoordige tijd.

Daarom, hoe kan er later beloning zijn of later straf zijn? Jouw belonen van de ander is jouw beloning. Het is direct. Een ander kwetsen bereikt jou of je nou doorgrondt dat de zogenaamde andere jouw eigen Zelf is of niet.

Kijk naar het concept van vergelding in termen van Mijn aandacht. Kom op, denk je dat Ik zou zorgen voor de boekhouding die nodig is om te voldoen aan wat karma genoemd wordt? 

Noch zou Ik iemand inhuren om de boekhouding te doen. Ik heb betere gedachten om over te denken en meer liefdevolle handelingen uit te voeren. Maak karma niet tot de zondebok.

Ik zou je willen vragen waarom vergelding zo juist en nodig en belangrijk voor jou mag klinken.

Dit lijkt op de basisschool of zelfs de kleuterschool waar een kind zou kunnen zeggen: “Hij sloeg mij eerst, dus heb ik hem terug geslagen.”

Ik zou niet iets zo opschepperigs zeggen als: "Mij is de Wrake." Wraak is helemaal niet aangenaam voor Mij.

Vertaald: Anneke