Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 7 september 2015

Saint Germain: Channeling September 2015 deel 1 / Barbara Bessen 7 september 2015

Saint Germain:
Channeling September 2015 deel 1
Barbara Bessen
7 september 2015
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve vrienden van de maandelijkse boodschappen. Ik heb dom genoeg mijn linkerhand verwond bij het op zijn plaats leggen van een boomstam en ik kan nu alleen maar met een hand schrijven. Omdat ik boodschappen met twee handen direct in de pc ontvang ziet het er deze maand slecht uit. Saint Germain inspireerde mij om een uittreksel uit een nieuw hoofdstuk van het nieuwe boek ter beschikking te stellen. Het verschijnt midden september.

Ik wens jullie veel plezier,

Hartelijke groeten,
Barbara Bessen

Inventaris: Wat is er aan de hand?
De weg naar de oneindigheid is ver, bijna onvoorstelbaar ver, nietwaar? Wie kan zich voorstellen hoe het is om een wezen, of een Energiewezen te zijn dat alles wat er is kan scheppen?

Wie van jullie kan zich voorstellen de Schepper van deze Aarde te zijn? Jullie neigen er nog altijd toe om jezelf als kleine mensen te zien. Jullie denken dat jullie alleen maar degenen zijn die hier rondwandelen.

In jullie dagdromen, jullie visioenen, jullie meditaties en bewustzijnsreizen krijgen jullie een kleine voorstelling, meer een vermoeden, van wat er zou kunnen zijn en wie jullie werkelijk zijn en wat daaraan vast zit. Weer met beide benen op de fysieke Aarde zitten jullie weer in de schijnbaar ware realiteit. Dat wat jullie denken hier te zijn en jullie doen de visioenen dan direct af als fantasie. Jullie denken dat jullie alleen maar gedroomd hebben. Maar wat zijn dromen?

Herinneren jullie je dromen, de overgebleven dromen? Vaak komen jullie met een voorstelling terug over wat jullie vlak daarvoor hebben beleefd. Het zijn dingen die jullie met je menselijk verstand bekijken en die schijnbaar niet in elkaar passen en die op de fysieke Aarde onmogelijk zijn. Maar in de astrale gebieden waar jullie leven plaatsvindt, in de eigen zielentuinen of/en in die van anderen, is alles mogelijk. Jullie kunnen iemand beschimpen en tegelijk een huis ontbinden en direct weer scheppen en andere mensen erbij toveren. 

Snel, en alles zonder scherven of gereedschappen die men tegenwoordig bij het afbreken of opbouwen van een huis nodig heeft. Jullie scheppen in seconden. Heel eenvoudig. In jullie dromen hebben jullie geen moeite om van A naar B te komen. Jullie doen het gewoon. Vele dromen zijn ook mogelijkheden om iets te bewerken of los te laten wat jullie in de aardse, schijnbare realiteit beweegt. Jullie vertellen je chef jullie mening of hebben plotseling ander werk. Op het volgende moment zijn jullie op Hawaii met vrienden die jullie lang niet hebben gezien. Alles is mogelijk in jullie niet-fysieke gebieden. Jullie houden het gewoon voor dromen, maar ik zeg jullie dat het realiteit is.

Jullie scheppen op een ander niveau jullie leven. Soms legt men de basis voor nieuwe activiteiten. Meestal zijn jullie bezig met oplossen, met dingen die jullie transformatie noemen. Oude dingen los te laten die jullie niet meer nodig hebben en het oplossen van oude gedachtestructuren. Alles dat jullie niet meer past wordt bewerkt, knopen worden doorgehakt en daarmee staan jullie klaar voor verdere stappen.

Wat in deze samenhang ook nog het geval is, is dat als jullie hier zijn,  jullie niet meer in zware, aardse sessies hoeven te gaan om dingen op te lossen.  Alleen mensen met zware psychosen hebben zo'n soort therapie nodig. Het zou prachtig zijn als alle aardse therapeuten zich ook met hun Hoger Zelf of met hun geestelijke helpers zouden verbinden die hen zouden kunnen vertellen wat de patiënt werkelijk nodig heeft en hoe en welke knopen doorgehakt kunnen worden.

De mens is vaak nog in de veronderstelling dat hij ergens, iets moet leren. Hij geeft daarbij wel zijn eigen macht uit handen omdat hij gelooft dat andere mensen beter zijn en meer wijsheid hebben.

Jullie hebben zeker al vastgesteld, ook zonder bij een therapeut te zijn geweest, dat jullie precies op het juiste moment weten wat voor jullie kinderen, vrienden, ouders en collega’s het beste is. En natuurlijk ook voor jullie zelf.

Het is ook interessant dat het vaak zo is dat men voor anderen met manieren om te genezen, vrijer is dan wanneer het om jezelf gaat, want dan komen er vaak oude imprints in het vizier en vertrouwen jullie meer op je verstand dat met oude afdrukken van ervaringen is verbonden.

Jullie zijn alleen op Aarde om dat wat jullie dromen noemen gericht in te zetten. Wij noemen het schepperskracht. Het is de kracht van de manifestatie en in jullie geval het vormen van eigen wegen, de wegen naar het leven van alledag die vaak nog zwaarder zijn dan jullie wensen; zelfs vanuit deze oude afdrukken. In jullie speciale gevallen natuurlijk ook omdat jullie hier niet alleen zijn.

Meer dan zeven miljard mensen bevolken deze planeet. Er is een collectief bewustzijn dat op alles drukt en dan zijn er nog degenen die gedachten van gebrek dragen, van angst om niet geliefd te zijn en dit soort zaken versterken.

Degenen die goed naar binnen kunnen kijken zien waarschijnlijk grote schatten om zich heen en altijd wanneer zij niet goed in zichzelf verankerd zijn, als zij door twijfels worden geplaagd en zorgen in het dagelijks leven over het ego opgelost dienen te worden.

Of ook als de horrorberichten in de media gevolgd worden en jullie die bij je naar binnen laten. Om jullie heen waait de lucht van wezens die zich niet met liefde voeden. Dit schijnt op het aardse niveau duidelijk te zijn. Waarom zijn er anders nog oorlogen en terrorisme? Jullie kwamen op het idee om dit te lezen of om ernaar te kijken omdat een deel van jullie Zijn dit zo wilde.

Het is het lichtere deel van het Zijn, het stralende, liefdevolle en altijd collectieve heelheid denkende wezensaandeel van jullie dat zich steeds meer in jullie leven wil voegen.

De Liefde van Al Wat Is wil door jullie heen schijnen, jullie wil vervullen en daardoor ook anderen die in jullie veld komen.  

Jullie zijn de lichtbrengers die ook wel Lucifers worden genoemd, de Lichtbrengers voor deze tijd van verandering. Velen van hen zijn hiernaartoe gekomen. Lang geleden werd dit zo gepland dat de Aarde ook de ascensie naar hogere gebieden zou meemaken en dit betreft ook dit zonnestelsel en andere.

Het is een aantal van goed vijf miljoen mensen, en het worden er meer, die dit doen.Jullie kregen je positie na de Harmonische Convergentie van 1987, laat mij deze overbekende oude informatie nog maar eens in jullie veld activeren.

Het is goed om deze weg nogmaals schoon te houden. Er worden nu vele mensen geactiveerd, jullie noemen het ontwaken. Zij weten dat de Aarde zich verandert, misschien lezen zij deze boeken of iets dergelijks, maar gaan hun weg met de wetenschap, met een betrokkenheid voor vrijheid en helderheid. Dit zijn thema’s die met groei te maken hebben. Het zijn de initiatiefnemers voor de Gouden Eeuw, iets waarover al vaak is bericht, ook met vele speculaties over wat er wel zou gaan gebeuren op de planeet Aarde.

Wat zouden wij kunnen doen, werd er op de Hogere Gebieden overlegd, om deze planeet te helpen? Jullie hebben wel enkele boeken gelezen die met ascentie en met de veranderingen in het leven te maken hebben. Jullie waren opgewonden en nu hebben jullie na 21.12. 2012 het hoofd weer een beetje naar het leven van alledag gewend. De magie is verbleekt, de vele beloften van spirituele leraren zijn niet waargemaakt. Jullie persoonlijke verwachtingen zijn misschien ook niet uitgekomen. “Is dit hele spektakel misschien een voorwendsel?” hebben zelfs enkelen van jullie gedacht. “Worden wij hier door de donkere kant van de macht met informatie gevoed om ons bezig te houden?”

Ja, enkelen van jullie of misschien zelfs velen hebben dit gedacht en waren zelfs ietwat gefrustreerd. “Is er eigenlijk wel een Hoger Zelf? Misschien ben ik wel een werktuig van andere wezens die niet van Licht en Liefde zijn.” Ook dit werd gedacht terwijl zo velen van jullie diep in je schaduwthema’s verwikkeld waren en/of met uiterlijke dingen in resonantie gingen en daarmee hun schaduw versterkten. Misschien zijn de euforische ideeën daardoor een beetje minder geworden omdat jullie in het private gebied of in je beroep niet de dingen hebben bereikt die jullie, zoals jullie denken, al goed in de geest hadden gemanifesteerd.

Ja, zo zou het geweest kunnen zijn. Nu leunen jullie misschien in je stoel achterover en zeggen: “Wat nu? Ik word ouder, heb mijn werk, mijn hypotheekrente is verzekerd, of is dit ook niet zo? Mijn ziekteverschijnselen duiken hier en daar ook weer op. Ik ben toch ook maar gewoon een mens?

Hm, enkelen van jullie vergaat het zo. Dan zijn er nog mensen die zich niet zo thuis voelen op Aarde of ietwat geïrriteerd zijn omdat zij merken dat vele dingen in hun leven op wonderbaarlijke wijze gevoegd en geleid worden. Op een bepaalde manier loopt alles op rolletjes. Zij denken dat het ooit weer anders zal worden omdat dit in de dualiteit nu eenmaal zo gaat.

„Waarschijnlijk is het geluk dat alles zo goed gaat. Of hebben de geleidegeesten goed werk afgeleverd”, zo gaat het denken. Daarmee wil ik zeggen dat jullie het zogenaamde geluk niet helemaal vertrouwen. “Het gaat allemaal geweldig, maar heb ik dit verdiend, is dit werkelijk voor mij?” Zo zijn jullie gedachten ongeveer. Het is een feit dat jullie Hoger Zelf de rode draad een beetje meer in de hand heeft. En dat wat jullie intuïtie noemen functioneert echt goed.

Jullie kijken naar binnen, vaak onbewust, en volgen de innerlijk ingeving. Wij noemen het met het Hoger Zelf in verbinding zijn.

Veel van dit soort mensen zijn vast in het dagelijks leven verankerd. Mediteren is niet zozeer hun pakkie aan. Misschien voelen zij de toegang in zichzelf op een avondje yoga. Maar hun verbinding met God verloopt eerder een beetje toevallig en wordt niet noodzakelijk als goddelijk ondervonden. Weer anderen van jullie zijn de sterke mediteerders. Zij gaan de natuur in, gaan tegen een boom zitten, gaan in het gras liggen en nemen de kracht van de Aarde en de natuur waar. Zij genieten van deze verbinding en die in hun lichaam.

Zij spreken met de bomen, verbinden zich met de deva’s van de planten en zien misschien een of andere fee.

Zulke mensen bewegen zich vaak in eigen kringen. Ook naar buiten toe leven zij een leven van bewustzijn, zijn zeker vegetariërs of veganisten. Sommigen van hen neigen een beetje naar een sekte. Andere meningen worden vaak kritisch benaderd. Eigenlijk is het voor hen heel duidelijk dat mensen geen dierlijke producten moeten eten als men de dieren hoogacht. Er zijn, zoals vaak gezegd, vele wegen die naar Rome leiden.

Zo is het spiritueel ontwaken iets dat ieder mens op zijn eigen manier beleeft. Wij zitten nu in een heel bijzondere fase van het ontwaken. Wij noemen het ook de eindsprint.

Kijk nu niet alleen op de kalender of naar de klok als jullie de koffers moeten pakken.

Er bestaat een toereikend boek van Kryon met vele parabels waarin onder andere ook wordt beschreven hoe de mens denkt, wat hij allemaal moet bedenken als de planeet opstijgt, als de mens naar hogere gebieden gaat. Wij zeggen jullie,laat huis en haard zijn wat zij zijn. Laat jullie koffers op zolder liggen, de juwelen in de kluis liggen en bekommer je niet bijzonder om je rekeningen.

Daar waar jullie heen willen bestaat dit alles in de vorm niet meer. De Gouden Eeuw heeft geheel andere paradigma’s, heel andere vereisten voor een leven. Die zijn niet vergelijkbaar met degenen die jullie nu als basis hebben. Jullie staan op het punt om er steeds meer van te begrijpen. Leun nu even lekker achteruit en denk even na: Wat heb ik nodig om werkelijk te leven? Wat maakt mij tevreden en wat maakt mij aan het lachen? “

Het is heel weinig wat jullie nodig hebben en dit heeft bijna niets te maken met aardse, fysieke dingen of omstandigheden……..…………………

Word vervolgd