Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 9 september 2015

Heavenletter 5403 In Evenwicht Zijn op de Planeet / Woensdag 9 september 2015

In Evenwicht Zijn op de Planeet
Brief uit de Hemel
Woensdag 9 september 2015


God zei:

Vermoeidheid is een idee. Het is een beladen idee. Het draagt veel bagage met zich mee. Het gerucht gaat dat je niet verondersteld wordt moe te worden, alsof er iets mis is als je moe wordt. Je verdient je vermoeidheid, geliefden.

Onze lieve dieren krijgen hun slaap, waarom jij niet?

Soms geef je de indruk dat je naar genoeg rust krijgen kijkt als iets wat is opgelegd en onbelangrijk is vergeleken met zoeven over de planeet.

Ademhaling is niet bedoeld alleen voor uitademen. Er is ook inademen. Is het ene beter dan het andere? Wedijveren ze met elkaar?

Je vult de benzinetank van je auto. Je hebt er niet zo’n hoge dunk van dat je auto benzine nodig heeft. Hm, nu Ik erover nadenk, af en toe klaag je misschien dat hij teveel benzine gebruikt.

Je hebt er geen bezwaar tegen jouw glas opnieuw met water te vullen.

Je eet vaak genoeg. Je zorgt dat je buik gevuld wordt.

Waar verzet je je precies tegen als het gaat om vroeg naar bed gaan, alsof het een opoffering zou zijn? Nou dan, beschouw rust als een altaar. Ik ben bij jou in je slaap zoals als op de dansvloer.

Rust is net zo belangrijk als buiten rondrennen.

Je geeft geld uit. Het is euro’s en centen – en gezond verstand – om te weten dat je de schatkist moet vullen.

Een kauwgombalmachine moet opnieuw gevuld worden. Wat heeft hij voor nut als hij leeg is?

Je hebt recht op rust. Rust is gelijk aan je pistool oliën. Doe het gewoon. Stel het niet uit. Wees blij om te rusten. Je denkgeest heeft de neiging een ding te zeggen en je lichaam een ander ding.

Respecteer je lichaam.

Je kunt niet alleen opstaan en van start gaan.

Ga ervoor.

Het kan heel goed zijn dat je niet genoeg rust krijgt.

Slaap is een natuurlijke daad. Actief zijn is dat ook. Beide voegen waarde toe.

Als je onder de sterren woont en geen elektrisch licht hebt en geen andere klok dan de zon, dan zul je gaan slapen zodra het donker wordt en wakker worden zodra de zon opkomt. Je krijgt meer energie als je in harmonie bent met het Universum.

Accepteer ruimhartiger het belang van rust.

Je kunt jezelf heel goed over-stimuleren en uitgeput raken.

Aan de andere kant kun je verveeld raken en je uitgeput voelen. En dus, word een trapezeartiest die leert zichzelf in evenwicht te houden op de trapeze. Verzet je niet tegen evenwicht.

Wie kan zeggen wat teveel slaap is? Of teveel van iets? Leef gewoon, geliefden.
Emoties kunnen jou ook uitputten. Je kunt ze moeten afslapen.

In de moderne wereld vul je jezelf met regels. Vergeet de regels en laat de natuur spreken. Zegen de natuur en verwelkom haar.

Maak je het idee eigen dat slaap goed is en naar buiten de wereld intrekken goed is. Allebei is goed. Evenwicht is niet altijd 50/50. Jouw lichaam en geest kunnen de ene dag meer slaap nodig hebben dan de andere dag. Waarom gierig zijn? Waarom arbitrair zijn? Neem de slaap die je nodig hebt ongeacht wat een leerboek misschien zegt. Schrijf je eigen tekst naarmate je verder gaat.

Je kunt heel goed moe zijn en bang zijn dat je ziek bent. Neem meer rust. Drink meer water. Neem meer rust. Vul je longen met lucht.

Het is moeilijk niet aan ziekte te denken als ziekte zo erg geadverteerd wordt en bij iedereen op het puntje van de tong ligt. Jou wordt geleerd ziekte te verwachten. Je bent als de Kleine Prins die woont op een kleine eenmansplaneet. Apenbroodbomen kwamen constant op. Hij moest ze snel wieden of ze zouden de planeet overnemen.

Hij was altijd op zijn hoede om de apenbroodscheuten meteen te pakken. Hij dacht er altijd aan.

Ziekte is, net als vermoeidheid, een idee dat moeilijk uit je hoofd te krijgen is. Laat ziekte noch vermoeidheid in jouw hoofd de hoofdrol spelen. Als altijd, als je iets niet wilt, focus er dan niet op.

Oké, slaap goed en het ga je goed in de wereld. Ik ben bij je. Laat Mij jouw gedachten verlichten. Jij was Mijn gedachte op de eerste plaats.

Vertaald Luus