Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 10 september 2015

Heavenletter 5404 Net Als een Ouderwetse Dans / Donderdag 10 september 2015

Net Als een Ouderwetse Dans
Brief uit de Hemel
Donderdag 10 september 2015


God zei:

Herinner jezelf eraan dat het leven bedoeld is om gemakkelijk te zijn. Heb jij niet het idee gehad dat het leven bedoeld is om moeilijk te zijn? Vanuit het menselijk oogpunt, tenzij het leven stroomt zoals jij wilt, wanneer jij het wilt, is het leven moeilijk, obstructief, het zit je in de weg.

Er is geen twijfel over, dat het leven niet altijd gaat op de manier zoals jij het zou kiezen, maar wie is het die zegt dat het leven moet gaan volgens jouw plan?

Misschien weten de krachten van het leven meer dan jij. Het is niet de bedoeling dat jij protesteert en tiert en voortdurend klaagt over het leven.

Hoe zou je leven zijn geweest als je altijd had gekregen waar je om vroeg op de manier zoals jij het graag had? Veel heen en weer en op en neer. Het lijkt erop dat een van de goede dingen van het leven is dat niet alle wensen uitkomen.

Niet dat het leven je altijd vermaakt. Er zijn momenten dat je dankbaar bent dat alles wat je wenste niet uit gekomen is. Je weet het nooit echt. In ieder geval heb je iets voor het zeggen, echter niet alles voor het zeggen.

Aan de andere kant zijn er gebeurtenissen in het leven die, op dat moment, onmogelijk in jouw belang kunnen zijn, maar later zie je echter een zegen van hen.

Natuurlijk, er zijn andere gebeurtenissen die de stoppen eruit trekken, en het is moeilijk voor jou om te verzoenen met deze gebeurtenissen.

In ieder geval, het leven heeft het laatste woord. Kijk, geliefden, jullie hebben genoeg spijt over een aantal keuzes die jullie hebben gemaakt. Er zijn geen generale repetities. Omdat je het niet ongedaan kunt maken - voor of tegen – is het beter om het wegen en het beoordelen van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden gewoon te laten vallen. Misschien zijn er momenten waarop je een aantal van jouw keuzes in het leven kan afwikkelen, maar het is echter niet de bedoeling om je leven te besteden aan speculeren over wat er gebeurd is en wat je er aan had kunnen doen, nu dat je terugkijkt.

Iedereen kan spijt kiezen, wroeging en tragedie. Ongeacht, het is beter om verder te gaan. Ga weg uit het verleden, laat het los. Herzien zoals je misschien doet, het herkauwen zoals je misschien doet, je kunt de klok niet terug draaien. Je moet vooruit blijven gaan. Wat gebeurt er als volgende? Het enige wat je kunt doen is voorwaarts gaan. Zet jouw schouder aan het wiel. Het leven is voor je. Het leven is niet in het verleden. Nou, geliefden, het is toch hoe dan ook allemaal illusie.

Wat buitengewoon belangrijk is vandaag, is dat misschien morgen niet. Heb jouw visie. Zie waar het je mee heen neemt. Uiteindelijk moet je het verleden loslaten. Je kunt het niet herzien. Heb er vrede mee. Je moet er vrede mee krijgen.

Waar is de sneeuw van weleer? Waar zijn de bloemen van morgen? Waar gingen al jouw verlangens en al jouw zorgen heen? Waar kun je heen vluchten? Waar valt er te landen? Wat kun jij je afvragen? Wat kun jij beantwoorden?

Wat jij maakt van het verleden is wat je er zelf van maakt. Wat kun je terug brengen?
Wat kun jij ongedaan maken? Hoe weet je, zelfs als je misschien beteuterd bent, dat wat er gebeurt in het leven niet is wat hoort te gebeuren. In elk geval is er meer dat gaat komen. Je weet niet helemaal wat er gedaan is en wat niet nog niet gedaan is.

Een ding dat je kunt weten is dat je het leven geleefd hebt, en je ging door. Je leefde een leven, en het was van jou. Het was niet precies gelijk aan iemand anders. Je leven heeft je ergens gebracht. Je leven had een leercurve. Je bent niet de persoon die je was toen je begon of dacht dat je zou zijn. Jij bent een origineel.

In dit drama genaamd leven op Aarde, is het leven als een ouderwetse dans. Je buigt, je ontmoet, je gaat verder.

Het leven op Aarde kan alleen het leven op Aarde zijn - zoals jij het interpreteert - en dan, poef, is jouw bezoek op Aarde voorbij.

Vertaald: Anneke