Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 15 augustus 2015

Heavenletter 5378 Het Leven Wikkelt Zijn Klos Garen Af / Zaterdag 15 Augustus 2015

Het Leven Wikkelt Zijn Klos Garen Af
Brief uit de Hemel
Zaterdag 15 Augustus 2015


God zei:

Heb jij je ooit afgevraagd of als je ergens anders geboren zou zijn, hoe verschillend jij en jouw leven zouden kunnen zijn? Wat als jij was geboren in de Himalaya, hoe zou je dan zijn? Wat zou je doen? Of als je ergens anders geboren zou zijn, hoe zou je dan zijn? Wat als je geboren zou zijn bij andere ouders zelfs in jouw stad, zelfs in het huis naast je, hoe zou je dan zijn? Hoe anders zou je dan misschien zijn? En wat als je geboren zou zijn op een ander moment van de tijd? Zou jij jezelf zijn of iemand anders?

Maar de conclusie is dat je bent geboren bij de ouders bij wie je geboren bent, in het land waar je in leeft, op dit punt in de tijd waar je bent en je bent zoals je bent, en je hebt de neigingen die je hebt.

Dat feit dat er geen toevallen zijn, zou jouw zienswijze moeten veranderen. Je bent geboren of geadopteerd daar waar je hoort te zijn. En je leert en ontwikkelt je, net zoals het bedoeld is voor jou, ongeacht hoezeer jij jouw opvoeding waardeert of je opvoeding niet waardeert. Ik vermoed dat jij je opvoeding meer waardeert naarmate je verder gaat in het leven. Misschien wel, misschien niet.

Natuurlijk, je had ook betekenis voor je ouders, net zo goed, of je nou zonnige dagen of bewolkte nachten meebracht.

Hier is wat Ik je wil vertellen. Het is helemaal goed. Hoe je ook bent, waar je ook bent, welke talenten je hebt of niet hebt, jij bent in orde. En, ongeacht hoe je opgevoed bent of niet opgevoed bent, je ontplooit jouw talenten, ongeacht de nadelen, en het kan zijn dat je jouw talenten niet ontwikkelt ongeacht dat je geboren bent met een zilveren lepel in je mond.

Het is niet altijd mogelijk in de wereld om te weten wat een voordeel is en wat niet. Alles kan het een ofwel het ander zijn.

Op hetzelfde moment, is er iets omtrent jou dat jij bent, ongeacht iets anders. Je kunt niet jouw voor- of nadelen verantwoordelijk houden. Je hebt grote inspraak in wie je bent en hoe je bent en wat je als volgende doet.

Er wordt gezegd dat Ik werk op vreemde en wonderlijke manieren. En dat doe jij ook. Dat doe jij ook.

Ieders leven is anders. Twee broers in hetzelfde huishouden lijken veel op elkaar of lijken helemaal niet op elkaar. Zij kunnen wellicht onvergelijkbaar anders zijn, en toch, en toch zijn ze echter broers die op wonderbaarlijke wijze zijn ontsproten uit dezelfde ouders.

Het kan worden gezegd dat elk aspect van je leven jou beïnvloedt, de boeken die je leest, de nummers die je zong, de leraren die je had, de leraren die je niet had, je taal, de sneeuw, de bossen, de regen, de droogte, de bergen, de bomen, de dalen.

Er is iets waar jij dankbaar voor bent, waar iemand anders niet dankbaar voor is. Ongeacht wat er is, jouw leven is aan jou.

Het kan worden gezegd dat jij je lotsbestemming volgt, zelfs als het kan zijn dat je geen idee hebt wat je lotsbestemming is. Je volgt ongeziene aanwijzingen. Het kan ook worden gezegd dat jij je eigen lotsbestemming maakt.

Sommige van Mijn kinderen lijken zeker te zijn van jongs af aan hoe ze willen dienen in deze wereld. En er zijn anderen die steeds wisselen en onzeker zijn.

Hier is Mijn punt. Het is in orde. Je bent goed zoals je vandaag bent. Het leven is zijn klos garen aan het afwikkelen. Je leven kan plotseling veranderen. Er is geen weten. Het kan zijn dat je zeker bent van iets, en je leven gewoon blijft gaan zoals het gaat. Het kan ook zijn dat je er zelfs zeker van bent dat je leven hetzelfde zal blijven, en het verandert vlak voor je eigen ogen.

Hoe zou jij weten dat jouw leven is of niet is zoals het bedoeld is om nu op dit moment te zijn? En morgen is het bedoeld om te zijn, zoals het morgen verschijnt? Het maakt niet uit hoeveel je weet, hoe weinig je weet. Hoe weinig weet de wereld.

Vertaald: Anneke