Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 12 augustus 2015

Heavenletter 5375 Dienstverlening aan het Universum / Woensdag 12 Augustus 2015

Dienstverlening aan het Universum
Brief uit de Hemel
Woensdag 12 Augustus 2015


God zei:

Geliefden, als de wereld te veel voor je is en de gedachte aan werk jouw vibratie verlaagt, denk dan aan een ander woord voor werk. Als het woord werk – wat uiteindelijk een gedachte is – jouw hart doet zinken, vind dan een blijer woord voor werk. Hoe je je over je leven voelt is op jouw gedachten gebaseerd.

Noem werk dan spel. Noem het vreugde. Noem het een uitdrukking van liefde voor je familie. Noem het een zegen. Noem werk jouw dienstverlening aan de wereld. Noem werk dienstverlening aan Mij, en maak de reis licht.

Als je graag naar school ging, denk dan aan werk als een school waar je naar toe gaat. Dat zal iets van het gewicht van je afnemen.

Als je niet van school hield, noem dan de plaats van tewerkstelling jouw naschoolse activiteiten. Dat is het, nietwaar, nu dat je niet langer op school bent?

Noem werk een kans. Noem het een reddende genade. Werk is uiteindelijk een reddende genade. Het houdt je bezig. Je verlangt misschien dagen waarop je niets hoeft te doen. In werkelijkheid wil je geen prognose van niets te doen. Zonder iets zijn waarvoor je verantwoordelijk bent, kan jou doelloos of toegeeflijk maken. Niets doen kan kleine dingen groot maken. Met niets dat je moet doen voor langere tijd, grijp je naar strohalmen. Ingebed in niets doen geeft jou beslist meer tijd om over jezelf na te denken. Dit is niet altijd een gunst. Focus is goed. Het is beter jezelf met werk bezig te houden en je dagen te vullen dan je af te vragen wat je met illusoire tijd moet doen.

Ja, dienstverlening is een goed woord. Op een of andere manier dien je. Dien goed. Beschouw dienstverlening, wat het ook zijn mag, als het werk dat je doet, en dien goed.

Je bent veel meer dan een werkpaard, maar dienstverlening is een bijdrage die je geeft. Laat dienstverlening jouw keuze zijn. Dienstverlening vergroot jouw invloed in de wereld.

Er is gezegd zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens, hoe bescheiden het mag zijn – misschien kan ook hetzelfde gezegd worden van waar je vijf dagen per week heen gaat. Bedenk dat je je hele leven “ergens” moet doorbrengen. Als het geen werk is, waar dan?

De uitdrukking betaald werk omvat meer dan geld.

Nu zal Ik je een ander aspect vertellen van wat je kunt toevoegen aan wat werk genoemd wordt, arbeid, routine, verantwoordelijkheid, overwerk, overbesteding.

Neem jezelf niet zo serieus en evenmin bedoel Ik te suggereren dat je jezelf als onbelangrijk beschouwt. Tegelijk is werk gewoon een ander deel van het leven. Geniet van het leven zolang het er is.

Bedenk dat je in de bioscoop bent. Observeer. Leer. De waarheid is dat je in een bioscoop bent in de wereld. Maak het een interessante film, zelfs een leuke film. Er is absoluut geen reden jouw leven met werk te temperen. Het is beter jouw leven met werk op te fleuren.

Noteer alles wat je graag doet over je werkleven, of je wat je leuk zou kunnen vinden als je erover nadenkt. Keer om wat je misschien niet leuk vindt. Het is goed dat je iets hebt om ’s morgens voor op te staan. Het is goed dat werk jou doet opstaan en de deur uitgaan. Moge het een goede zaak zijn dat je uit je werk naar huis kunt gaan en wees blij.

In alles is iets goeds en het is aan jou het te vinden.

En als je echt absoluut weg moet gaan waar je bent en je een andere baan zoekt, dan hoeft dit geen bezoeking te zijn. Als je erin slaagt iets nieuws te vinden om te doen, als het gebeurt, is het gemakkelijk. Weet dan van te voren dat het gemakkelijk voor je is een werkgever te vinden die naar jou zoekt.

Wat je in het leven ook doet, maak het gemakkelijk om te doen, niet moeilijk. Maak het de moeite waard. Je bent niet beperkt door wat er in het leven gebeurt. Je bent onbeperkt.

Vertaald: Luus