Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 17 augustus 2015

Heavenletter 5380 Verwacht Grootsheid / Maandag 17 Augustus 2015

Verwacht Grootsheid
Brief uit de Hemel
Maandag 17 Augustus 2015


God zei:

Op het ene moment voel je dat je te veel lief hebt, meer en meer. Je bent er zeker van dat je weet hoe je diepgaand moet liefhebben, en, dan, vaak, raakt je hart geïrriteerd, zelfs aangevallen en verraden.

En dan het volgende moment wanhoop je of je ooit echt oprecht kunt lief hebben. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je nog nooit hebt lief gehad, en dat je nooit zal weten hoe lief te hebben zoals andere mensen lijken te doen, gelukkige huwelijken hebben en genieten van elk moment van het leven in plaats van verbijsterd te zijn.

Je wilt niet beseffen dat je niet weet hoe je moet lief hebben. Je vindt het niet leuk om te beseffen dat de momenten waarvan jij gelooft dat je lief hebt, je misleid wordt.


Dan zeg je soms tegen jezelf:
"Als deze wereld waarin ik leef toch een verhaaltjes-land is, wat maakt iets hiervan dan überhaupt uit? Wat is überhaupt het nut ervan? Een verhaal met een happy end, of een verward verhaal, of een diep ongelukkig verhaal, wat maakt het uit? Allemaal een droom."

Zelfs als jij je wanhopige vragen en jouw leven bagatelliseert, weet je dat het leven belangrijk is. Het is pijnlijk belangrijk, want de liefde is de Heilige Graal die jij zoekt vanuit de diepte en hoogte en breedte van je hart.

Het kan je niet schelen dat alles omtrent het leven een sprookje is. Waarom kun je niet een sprookje leven waar dromen van zijn gemaakt? Je moet het hebben. Jij moet dit ten minste een keer in je leven hebben en meteen.

Je vindt het prima dat vele anderen deze mooie en prachtige droom leven, maar jij wilt het echter ook. Je bent verdrietig om ongelukkige en bittere mensen die het gevoel hebben dat het leven aan hen voorbij ging. Je hebt groot mededogen voor hen, echter met de kracht van God in jou, wil je niet een van hen zijn, zelfs als je bang bent dat je dat bent.

Jij bent er zeker van dat het leven is bedoeld om meer te zijn dan desillusie en teleurstelling. Je leven viel buiten de boot, en jij, immers, bent ook niet alles wat je wilde, ofwel.

Geliefde Kinderen, denk op een andere manier. Jouw leven bevat aanrakingen van de Hemel.

Ten minste toen je ernaar leefde, waren ze prachtig. Alleen later, wrong de wereld de waarheid omtrent de wereld uit jou, en je bleef achter met een bittere smaak in je mond. 

Hoe zeer verlangde jij ernaar om liefde te geven en te ontvangen. Je voelde je verlaten, concluderend dat je met lege handen stond.

Waarom hield het leven zulke dromen omhoog, als het leven je totaal zou laten zitten en al je dromen verscheuren, alsof geen van hen er überhaupt iets toe deed?

Het loslaten van het verleden en het loslaten van dromen zijn twee verschillende dingen. 

Laat het verleden los en houd jouw dromen vlak voor je. Je leven is niet bedoeld om een kaskraker film te zijn. In de eenvoud van het leven, is er zoete beloning.

Ooit beroerde het vinden van een glanzend zilveren dubbeltje je hart, en je had geluk. Je was toen onschuldig, en nu ben je misschien cynisch geworden. Pak de onschuld terug, en geef cynisme op.

Het verschil tussen jou nu en jouw jeugd is dat in je jeugd, jij Grootsheid verwachtte. Jij had gelijk. Je had gelijk om Grootsheid te verwachten, maar je gooide verwachting weg en hield vast aan teleurstelling. Jij voorspelde teleurstelling en ontmoette hem met open armen, alsof teleurstelling een goede vriend van jou was. "Zie je wel," zei je.

Kweek verwachting aan, geliefden. Heb er een voorkeur voor. Je zal verwachten, en jij zult ontvangen. Kleine vreugden zijn goed. Accepteer kleine vreugden en plaats ze in je hart. Veel kleine vreugden zijn ook geweldig. Ken jouw geluk. Zelfs als je lief had en verloren hebt, je had lief. Trouwens, je weet niet welke geschenken morgen brengt.

Vertaald: Anneke