Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 20 augustus 2015

Heavenletter 5383 De Manier waarop Je uit de Oceaan Stapt / Donderdag 20 Augustus 2015

De Manier waarop Je uit de Oceaan Stapt
Brief uit de Hemel
Donderdag 20 Augustus 2015


God zei:

Als een daad gedaan is, ga je er dan over zitten broeien, of ga je verder? Je weet heel goed dat wat je moet doen doorgaan is, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Laten We zeggen dat jou dertig jaar geleden onrecht werd aangedaan, en het kan heel goed zijn dat je het nog niet hebt losgelaten. Je hebt jezelf misschien aan dit oude misdrijf vastgeklonken en je houdt het warm. Het is een langzaam branden.

Of het nu iets moois is dat jou eens is overkomen en nu is het er niet meer, of, als het een wrede slag is die plaatsvond, je kunt het niet blijven opwarmen. Als je een wond hebt, dan blijf je er niet aan plukken. Je kunt absoluut gelijk hebben dat wat jou overkwam jou nooit had moeten gebeuren. De zaak is dat het gebeurde, en nu moet je het loslaten en doorgaan. Het verleden is niets om vibrerend in jou te houden. Laat het los.

De manier waarop je uit de oceaan stapt op een mooie zomerdag, is de manier om uit het verleden te stappen. Je stapt er gewoon uit. Je droogt jezelf af en dan ga je naar huis of misschien uit eten. Je blijft zeker niet het stappen uit de oceaan herhalen alsof het een gezang of een voetbalherhaling is.

Als er een deel van jouw leven is dat jou niet gelukkig maakt als je eraan denkt, waarom er dan over blijven piekeren? En als er een heel mooi deel van jouw leven was en dat is voorbij, waarom dan vasthouden aan wat niet langer is? Waarom het herbeleven om jezelf verdrietig te maken? Waarom wil je verdrietig zijn?

En iedereen van wie nu zijn of haar jeugd voorbij is, waarom verlangen naar de dagen dat je een schoonheid was en gewild? Je had die dagen. Kus ze vaarwel. Je hebt jouw ware innerlijke leeftijd. Uiterlijke leeftijd blijft niet. Vroeg of laat gaat de aangestoken lucifer uit. Het leven in de wereld komt in stappen. De nieuwste auto is de nieuwste auto voor korte tijd. Elke eik was eens een zaailing. De mooiste gordijnen verschieten in de zon.

Het is geen geheim dat alles in de wereld verandert en niets hetzelfde blijft. Het leven in de wereld is een bewegend beeld; het is geen stilstaande foto.

Geniet van de zon en geniet van de maan en de stralende sterren. Geniet ervan kind te zijn en geniet er ook van op te groeien. Geniet simpelweg. Oogst opstaan ’s morgens en oogst in bed springen ’s avonds.

In het leven ben je op avontuur. Geniet van het avontuur. Geniet van de Sahara en geniet van het regenwoud. Interesseer je voor alles van het leven, ongeacht de omstandigheden.

Je kunt de dageraad niet tegenhouden. Je kunt het getijde niet indammen. Omarm in plaats daarvan de dageraad en het getijde. Je bent in dienst van het Universum. Wat het leven jou ook geeft, neem het. Als je ervan houdt, waarom niet? En als je er niet van houdt, hou er dan evengoed van. Dit is jouw avontuur.

Geen twee mensen leven hetzelfde leven. Voor iedereen is het leven een mix. Je begrijpt de ins en outs van je leven die geweest zijn misschien niet, en niemand, niemand weet wat morgen brengt.

Als het leven niet het lied speelt dat jij wilt, dans dan op het lied dat er is. De kwestie is te dansen. Je hebt misschien niet alles voor het zeggen. Er zingt misschien een onbekende minstreel. Dit kun je weten:

Op elk moment is er iemand die wat jij een heerlijk leven zou noemen heeft, terwijl jouw leven vandaag misschien charmes onder de oppervlakte heeft. Morgen kan jouw leven een heerlijke dag zijn en jouw liefste dromen uitkomen. Zou je hier tegen zijn?

Vertaald: Luus