Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 13 juli 2015

Heavenletter 5345 Jouw Heilige Macht / Maandag 13 juli 2015

Jouw Heilige Macht
Brief uit de Hemel
Maandag 13 juli 2015


God zei:

Hier is een les voor het leven. Dit is een uitstekende les die je moet leren. Het is een eenvoudige les. Lange tijd heb je deze les niet in je opgenomen. Je hebt hem smalend genegeerd of het ego heeft hem voor jou genegeerd.

Hier is de boodschap die je moet onderhouden:
Je hoeft niet voor jezelf op te komen.

In de wereld, zoals jij je die inbeeldt, eist het leven dat je voor jezelf opkomt. Het eist dat jij met woorden de strijd aanbindt, want zoals het jou lijkt, heeft niemand het recht jou over het hoofd te zien of jou te beledigen of jou op enige manier te vernederen.

Je veronderstelt dat wat iemand zegt of niet zegt de macht heeft jou te vernederen. Je bent misschien snel met jouw God-gegeven macht weg te geven.
Je zegt misschien tegen jezelf: “Deze keer zal ik voor mezelf opkomen”.

Als je voor jezelf opkomt, denk je dat je zegt: “Je moet mij niet beledigen. Je hebt niet het recht mij te beledigen”. Zo heb je juist de schijnbare ander het recht gegeven. Je hebt het hem gewoon gegeven als je zegt: “Kijk, je hebt mij beledigd”.

Ik zeg je niet een muis te zijn. Ik zeg je dat het een muis is die piept. De schijnbare ander hoeft geen boze reactie uit jou te krijgen. Je hoeft jouw heilige macht niet weg te geven. Je hoeft jouw heilige macht niet aan iemand over te geven. Zelfs als je in de gevangenis bent kun je jouw Macht in Stilte voor jezelf houden.

Ben je bang dat zwijgen instemmen is? Zwijgen heeft een heleboel macht. Of je kunt antwoorden: “Natuurlijk”. Oké betekent: “Oké, laten we verder gaan met ons leven”.

Is dit niet wat bij karate gedaan wordt? Jouw zogenaamde tegenstander kan het niet van jou winnen als je je niet verzet? Jij verslaat jezelf. Wat wil je graag macht. Natuurlijk, je hoeft niet voor machteloosheid in de wereld te bezwijken. Je hebt de macht om niet te reageren. Je hoeft niet iemands sufferd te zijn.

Zwijgen is een uitstekend hulpmiddel. Het staat tot jouw beschikking.
Je vecht niet voor je leven. Overdreven gevoelig zijn is ego, geliefden.
Als jij jezelf toevallig als een boksbal in het leven beschouwde, heroverweeg het dan. Of buitengesloten, of verloochend, of gekleineerd.

Je bent geen slachtoffer. Een slachtoffer is niet een of/of zaak. Het is niet: Je bent slachtoffer of je bent geen slachtoffer. Jouw keuze om geen slachtoffer te zijn gaat verder dan terugslaan. Denk goed na. Misschien vind je het leuk slachtoffer te zijn. Misschien vind je het fijn om woedend te zijn. Misschien zoek je naar een gevecht en de zogenaamde dader geeft jou wat je wilt. Wat zijn je beweegredenen, geliefden? Wat maakt dat je boos wordt? Welk teken draag je op je rug? Wat wil je? Welke signalen zend je uit?

Als je niet de slachtofferrol wilt spelen, speel hem dan niet. Zelfs als je jezelf misschien in een hoek hebt gedreven, kun je eruit komen. Welke rol je ook speelt, je kunt eruit komen. Je verandert rollen niet met tekeergaan. Je doet het met bewustzijn. Als je ontwaakt, geef je ook degenen dichtbij je een kans om te ontwaken.

Je hebt misschien gedacht dat jij een ander een opdonder geeft. De mogelijkheid bestaat dat een pestkop jou een opdonder geeft. Als dit het geval is, dan ken je nu de stille kracht die je hebt. Stille kracht is stille kracht. Onuitgesproken kracht is net zo goed kracht. Als je jezelf in een moeilijke situatie gebracht hebt, dan kun je eruit komen.

Ik zal zover gaan met te zeggen dat er geen slachtoffers in de wereld zijn, alleen degenen die ervoor kiezen die rol te spelen. Als dit de rol is die je gespeeld hebt, verander nu dan de rollen. Er zijn andere rollen dan slachtoffer of dader. Er zijn veel andere en betere rollen om te spelen. Kies de rol die je voor jezelf in de wereld speelt.

Vertaald: Luus