Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 28 juli 2015

Heavenletter 5360 Kun Je Te Veel Weg Geven? deel II / Dinsdag 28 Juli 2015

Kun Je Te Veel Weg Geven? deel II
Brief uit de hemel
Dinsdag 28 Juli 2015


God zei:

Misschien ben jij te gewetensvol. Zou het kunnen zijn dat er iets in jou is dat meer en meer en meer wil geven om in het beeld van een gever te zijn? Je moet niet vergeten dat jij persoonlijk niet nodig bent. Je hebt het gevoel gehad dat je nodig was. Wie is nodig? IK BEN nodig.

Wees voorzichtig dat jij niet je positie in het leven verheerlijkt. Je bent veel waard. Je bent goud waard, maar je verlaagt echter niet jouw eigen waarde, om anderen te dienen en verhoogt hun gepercipieerde waarde.

Nooit wil Ik dat jij jezelf naar beneden haalt. Dit is geen nederigheid. Soms overdrijf jij je waarde door te veel van jezelf weg te geven. Begrijp je Mij?

Je bent nodig en welkom, maar niet iedereen heeft jou echter nodig. Je hebt ook jezelf nodig en jouw leven. Je bestaat ook voor het welzijn van jezelf en voor het welzijn van anderen. Je mag jezelf niet uit wissen. Nederigheid betekent niet het negeren van jezelf en jouw behoeften in de mate dat je misschien doet. Te veel geven laat jou in een lastige plek achter. 

Ik vraag jou niet om op je knieën te gaan voor wie dan ook. Je kan niet ieders vloeren dweilen. Als jij dat hebt geprobeerd, zou je niet in staat zijn om jouw eigen vloer te dweilen. Je weet dat Ik spreek over hetgeen dat jouw te veel geven kan zijn. Te veel geven is niet goed voor jou of voor de anderen. Te veel geven mag niet jouw ideaal zijn.
Niemand vindt het echt leuk dat jij te veel geeft. Het kan misschien een last zijn die op hen drukt.

Ja, natuurlijk, uiteindelijk zijn we allemaal verantwoordelijk voor iedereen en alles. Je wilt mensen helpen, maar het nemen van de verantwoordelijkheid voor iedereen als jouw persoonlijke verantwoordelijkheid, neemt de verantwoordelijkheid weg van waar de verantwoordelijkheid rust. Jouw rond rennen helpt niemand, en zeker niet jezelf. Je bent grootser dan het ego.

Misschien heb je het gevoel dat je meer moet geven, meer dan je kan geven, teneinde te worden gewaardeerd. Waardering is niet je doel. Niemand moet meer geven dan hij of zij kan geven. Persoonlijk gewin vereisen werkt niet. We zouden zelfs kunnen zeggen: Geef minder en krijg meer. Er zijn mensen die zo goede ontvangers zijn zoals jij je een gever bent, maar ook jij verlangt ernaar om te ontvangen. Ik zeg niet dat je niet moet ontvangen. Ik zeg dat het ontvangen je motivatie niet kan zijn, want dan is jouw oog gericht op het verkeerde doel, en, meest waarschijnlijk, zelfs zeker, zul je teleurgesteld zijn. Zorg ervoor dat als een gigantische gever, jij niet aan het geven bent met de ene hand en aan het nemen met de andere.

Er is niets mis met het ontvangen, behalve het hebben van een grote behoefte om te ontvangen. Je hoeft het niet nodig hebben om zo veel van de wereld en de mensen daarin te ontvangen. Er zijn appels aan de bomen voor jou. Je hoeft niet de bodem om te spitten en zaden te planten en dan teleurgesteld zijn dat ze niet snel genoeg bloeien om jou te behagen. Jij bent omringd door zilveren appels. Pluk de appels die al hier zijn. Laat het beplanten aan Mij over. Iedereen kan op Mij rekenen, en dat is jou inbegrepen. Ik bedoel niet dat je rond lummelt en niets doet. Wees een ZIJN-er en minder een overal-rond-rennende-doener.

Zeker, je bestaat voor meer dan jezelf. Jij bent niet het enige doel van je leven, maar je kunt ook jezelf dienen. Wat maakt dat je voelt dat je zoveel verschuldigd bent? Dit is de kern. Ik heb gezegd: niemand is iets verschuldigd, en aan niemand is iets verschuldigd. Put je zelf niet uit.

Vertaald: Anneke