Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 26 juni 2015

Oth: DE JOJO-MAAND: van het intense voelen / Ellen Rauh / 1 juni 2015

Oth:
DE JOJO-MAAND: van het intense voelen
Ellen Rauh / 1 juni 2015

Lieve samen, dierbare samen. Er staat jullie een intense tijd te wachten, een intense tijd qua voelen.

Vele mensen zijn nu bezig met een soort balans opmaken:

Waar sta ik nu eigenlijk?
Ik heb al zoveel gedaan, waar dient het eigenlijk toe?
Wat nu?

Vele mensen staan op een tweesprong of op een rotonde met zeven afslagen en zijn rondjes aan het rijden en tijdens het rondjes rijden steeds maar denken:

Wat nu?
Wat heb ik eigenlijk allemaal verzameld?
Welke denkpistes heb ik gevolgd?
Welke technieken heb ik me eigen gemaakt?
Allemaal leuk, allemaal goed, maar nu?
Wat heb ik er eigenlijk aan?
Wil ik er nog iets mee?
Of wil ik iets nieuws?

We kunnen jullie verklappen dat alles wat je ervaren hebt, bijdraagt aan de volgende stap. Geen enkele ervaring is voor niets geweest. Het Universum verspilt niets, al zouden jullie het soms wel denken.

Waar de komende tijd over gaat – en velen zullen het al ervaren hebben de afgelopen maand – dat je bij heel veel gevoelens uit zal komen: een onbestemd verdriet, een onbestemd afscheid nemen zonder dat er afscheid genomen moet worden. Elk van jullie is bezig met een soort rouwproces, een rouwproces over jezelf, je oude zelf. Elk van jullie gaat afstand nemen van je oude zelf en jezelf opnieuw profileren. Voor sommigen zal het hetzelfde lijken en toch anders zijn. Ineens gaan kwaliteiten meespelen die altijd maar zo'n beetje vaag op de achtergrond aanwezig waren. Het was vaak een kiezen: het één of het ander. Er komt een grotere eenheid in jezelf.

Meerdere aspecten van jezelf komen aan bod in wat je doet. Het zal dus een waaier worden van activiteiten. Want je hebt al veel ingrediënten verzameld zoals Ellen het vaak zegt waardoor je allerlei unieke recepten kunt verzinnen.

De komende maand zal het nog steeds gaan om ervaringen. Diepe ervaringen die je als het ware weer herbeleeft, doorvoelt en wij zouden zeggen: voel ze.

Het gevoel kan intenser zijn dan vroeger. Maar je hebt je technieken eigen gemaakt om het intens te durven voelen en als de tijd rijp is, weer over te gaan op iets anders. Dat is het grote verschil en dat is de grootste winst die jullie geboekt hebben. Iets intens durven ervaren en dan weer verder gaan. Vroeger was intens ervaren vaak gekoppeld aan ziek worden, ziek zijn of een tijd niet nuttig kunnen zijn. Nu kun je intens ervaren – het echt ervaren – er de tijd voor nemen en weer verder gaan, zonder dat je een burn-out hoeft te hebben, zonder dat je ziek hoeft te worden, zonder dat je een tijd aan de zijlijn geparkeerd wordt. Besef heel goed wat een enorme winst dit is, want als je jezelf de vrijheid kunt geven om intens verdrietig te zijn, niet eens precies te weten precies waarom, maar het wel te zijn, het wel te voelen, gaat die golf over en voor je het weet, stap je in de volgende golf van super gelukkig zijn, van enthousiast zijn. Intens ervaren zal dus een aaneenschakeling worden van intens voelen.

Het gevolg daarvan is wel dat je lichaam er enorm moe van kan worden. Emoties, intense emoties kunnen lichamelijke moeheid veroorzaken en velen van jullie hebben het misschien al ervaren of gaan het ervaren, dat er iets veranderd is in je slaappatroon. Vele mensen slapen dieper. Je weet dat je heel ver weg bent geweest, heel diep ontspannen hebt en het staat los van tijd. Sommigen hebben meer behoefte om te slapen. Wij zouden zeggen: geef er aan toe – indien mogelijk. Het geeft je lichaam de mogelijkheid om bij te tanken en daardoor dieper en intenser te kunnen voelen. Maak dus tijd vrij voor hazenslaapjes. 

Gebruik de vrije tijd om niet helemaal vol te plannen, maar om lichamelijk bij te komen en te durven voelen.

Oth-channeling door Ellen Rauh

1 juni 2015, Nederland

(Ontvangen via Hs voor wakkeremensen.blogspot.nl)