Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 25 april 2015

Heavenletter 5265 In de Stroom van Tijdloosheid / Zaterdag 25 april 2015

In de Stroom van Tijdloosheid
Brief uit de Hemel
Zaterdag 25 april 2015


God zei:

Wat betekent het in het moment te leven?
Het betekent dat je bent waar je bent en niet ergens anders. Je bent geen minuut vóór en evenmin ben je een minuut achter. Je bent niet georiënteerd op het verleden en evenmin ben je georiënteerd op de toekomst. Je denkt niet aan iets anders. Je bent waar je bent.

Als je een kopje koffie drinkt, geniet je van de koffie. Je geniet van de mensen die je ziet in het restaurant en je geniet van de mensen die langs het restaurant lopen. Je denkt niet aan verleden, heden of toekomst. Je bent in het heden. In bepaalde zin, geliefden, ben je het heden. Dit is meer dan in het heden zijn.

We kunnen zeggen dat er niets anders bestaat dan het heden. Je denkt niet aan een Universum. Je bent het Universum geworden. We kunnen zeggen dat je niet aan Oneindigheid denkt omdat je Oneindigheid bent. Je bent in de stroom van tijdloosheid. Dit is wat dit moment is. Je bent waar je bent, en je bent niet waar je niet bent.

Je bent in een bepaalde omgeving, maar er is geen statisch. Er is geen inmenging met wat nu is.

Er is focus hoewel Ik niet zeg dat jij gefocust bent. Dit is een natuurlijke werking. Er is geen inspanning. Er is intentie, ja, misschien.

Het is zelfs weg van het moment als je denkt dat je je moet focussen. Nu is focus zonder eraan te denken. Dit is zijn waar je bent zonder eraan te denken. Je bent Zijn.

Dit is gelukkig zijn, want wat is er om ongelukkig om te zijn als je in leven bent en precies waar je bent? Bedenk dat je in Oneindigheid bent in welke vorm ze zich ook presenteert.

Ongelukkig zijn komt door zorgen uit het verleden en ongelukkig zijn komt door angst voor wat er in de toekomst mis zou kunnen gaan. In het heden is er geen juist of verkeerd. Er is gewoon Is-heid. Jij bent Zijn. Je bent de zon die schijnt. Geen inspanning voor de zon. De zon schijnt gewoon, en jij bent gewoon hier bij Mij in de Zon en ja, elke straal ervan. Je bent waar je bent en je ervaart stralen van het Bewustzijn van de Zon. Het is niet bepaald dat je het ervaart, want je BENT het. Jij bent de Zon. Je bent dat altijd geweest, maar je bent afgeleid van Wie je bent door de geluiden en beelden die je hier en daar ziet, net zoals een baby een rammelaar onderzoekt.

Je kunt jezelf en Mij beschouwen als de Ene Zon die aan de hemel schijnt. Ik verlaat de Zon nooit. Op de oppervlakte draaf je heen en weer in je gedachten. Jouw geest is een reiziger die uit alle ramen van de Zon kijkt, en je gelooft echt dat je buiten de Zon bent. Hoe dan ook, je verlaat de Zon nooit. Je bent de Schijnende Zon waar je je over verwondert.

Je staart in een robijn zonder het besef dat je de robijn bent die je ziet. Je kijkt door de robijn en toch zie je de robijn niet zoals hij is – een reflectie van jou en jouw licht. Je ziet niet in dat je het Hele Wijde Universum bent en alles wat eraan voorbij ligt en wat je ziet, zie je door jezelf.

We zouden kunnen zeggen dat dit moment pal voor je is als een mantra. Je bent erbij en dan vergeet je het. Als je beseft dat je dit moment bent vergeten, ergens naar bent afgedwaald, dan kom je ernaar terug. Als jouw geest afdwaalt van de Zon die je bent, dan nodig Ik je uit om naar je bewustzijn van de Ware Natuur van het Leven waar je permanent bij Mij woont, terug te komen. In het moment, nu, precies waar je bent, woon je in de Eeuwigheid.

Vertaald: Luus