Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 22 april 2015

Heavenletter 5262 Rozen Zijn Prachtig / Woensdag 22 april 2015

Rozen Zijn Prachtig
Brief uit de Hemel
Woensdag 22 april 2015


God zei:

Wat Ik zie in je hart is liefde, terwijl jij onrust zou kunnen zien. Geliefden, tenzij jullie ontspannen genoeg zijn om lief te hebben, is wat je hebt onrust. Om lief te hebben, is alles wat je hoeft te doen onrust loslaten onder welke naam je het ook noemt - spanning, razernij, haast, zorgen, spijt, wrok, verstoring, gierigheid. Al deze en nog veel meer zijn woorden die blokkades vertegenwoordigen voor de liefde om vrij in en uit je hart te kunnen stromen. Lang verhaal kort gemaakt is dat je hart, gemaakt van Mijn hart, hier om is om lief te hebben en niets dan liefhebben.

Nervositeit, ongerustheid, angst en alle andere gelijkwaardige woorden bevriezen jouw liefde en weerhouden haar van stromen. Over het geheel genomen, wat deze verontrustende woorden vertegenwoordigen zorgt voor het blokkeren dat je liefde ontvangen kunt, evenals haar geven. Wanneer een menselijk hart is ontgrendeld, zal de liefde er in stromen, en liefde zal er uit stromen. Dit is de natuurlijke gang van zaken. Elke onderdrukking van de expressie en de ontvangst van liefde komt voort uit een onvermogen om los te laten wat je tegen houdt.

Ik begrijp dat je geleerd kunt hebben om jouw liefde te blokkeren op de moeilijke manier. Jaren geleden had je misschien geen andere keuze dan om je liefde te blokkeren. Het kan inderdaad zijn dat je geen andere keuze had, maar toch, nu, ben jij een volwassene, en je hebt de keuze. Wees er niet verlegen over. Het is de bedoeling dat jij je liefde aanbiedt en vriendelijk bent. Hoe een andere persoon is gewond geraakt en misschien niet vrij is om te accepteren mag jou niet weerhouden van het gratis geven van jouw liefde.

Het kan zijn dat jij er niet eens zeker van bent van wat Ik bedoel als Ik zeg om liefde te geven en te accepteren. Ik bedoel niet overal huwelijksaanzoeken of dat jij een of alle avances moet accepteren. Ik spreek over vriendelijkheid en het samen gaan in waarachtige vreugde. 

Waarachtigheid is hier een sleutelwoord. We spreken niet over sentimentele liefde of vertoon dat je niet kunt waarmaken. We spreken van een ongedwongen vriendschap. Lieve Hemel, liefde hoeft geen romance te zijn noch mag liefde romantiek uitsluiten. Je hoeft niet gehaast te zijn. Wees vrienden in de eerste plaats, en als de romantiek van zelf groeit, prachtig! Een romance hoeft niet te groeien. Een romance heeft zijn waarde. Vriendschap heeft dat ook. Laat vriendschap als eerste komen. Laat vriendschap gemakkelijk zijn en vanzelf groeien.

Liefhebbend zijn heeft niets te maken met hoe het hoort te zijn, behalve dat de liefde bedoeld is om gemakkelijk te geven en makkelijk te krijgen.

Liefde hoeft niet spectaculair te zijn. Noch hoeft vriendschap dat te zijn. Liefde en vriendschap hoeven niet een idee te zijn van wat ze geacht worden te zijn. Laat liefde en vriendschap zijn wat ze zijn. Liefde hoeft niet te worden beperkt. Laat liefde betekenisvol zijn in de mate dat zij dat is.

Boven alles mag liefde niet onecht zijn. Evenmin hoeft liefde een levenslange verbintenis te zijn.

Er zijn vele soorten liefde, ben je het er mee eens? Er is liefde op het eerste gezicht. Er is liefde die opbouwt. Er is liefde die voortduurt, en de liefde die niet voortduurt. Laat jezelf liefhebben, en laat anderen liefhebben, en laat de liefde zijn voor zover zij zonder speciale inspanning is. Liefde hoeft niet te worden gedisciplineerd. Liefde hoeft niet op een bepaalde manier te verschijnen om liefde te zijn. Laat liefde zijn. Er zijn miljarden en miljarden manieren om lief te hebben.

Rozen zijn bloemen, alle bloemen hoeven echter geen rozen te zijn.

Madeliefjes pretenderen niet om rozen te zijn of denken zelfs dat ze iets anders zijn behalve de madeliefjes die ze zijn.

Gladiolen zijn mooi.
Liefde is mooi. Hiermee is genoeg gezegd.

Vertaald: Anneke