Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 april 2015

Heavenletter 5260 Interesse Verliezen in Lolly’s / Maandag 20 april 2015

Interesse Verliezen in Lolly’s
Brief uit de Hemel
Maandag 20 april 2015


God zei:

Dit is niet de eerste keer dat Ik op Mijn preekstoel ben gaan staan, zal Ik maar zeggen, en drong er bij jou op aan om uit te gaan van overvloed en niet van gebrek. De wereld heeft je anders geleerd. De wereld heeft jou geleerd om uit te gaan van gebrek wat op hetzelfde neerkomt als uit te gaan van bezit en gehechtheid. Je wordt bezeten of geobsedeerd door bezittingen. Geliefden, er is niets waar jullie eigenaar van zijn.

Eigenaarschap is een illusie. Je wordt een verzamelaar van wat? Materie. Als je de Kohinoor diamant in jouw kluis hebt, ben je niet de eigenaar ervan. Als je een biljoen dollar er voor betaalde, wat een rechter ook zou kunnen zeggen, je bent er niet de eigenaar van. Je houdt een aantal bezittingen voor een tijdje in jouw handen, je bent echter niet de eigenaar van wat er in je handen ligt.

"Deze lolly is van mij," zou een kind kunnen zeggen tegen een vriend. "Ik heb tien lolly's, en jij kunt niet meer dan één van mijn lolly’s krijgen of ze zullen weg zijn, en ik zal er geen meer over hebben."

Lolly's zullen zich vermenigvuldigen. In het leven, hoe meer je geeft, hoe meer je hebt. De wereld heeft het verkeerd om. Bezittingen zijn niet de jouwe. Je hoeft er echt niet zo stevig aan vast te houden.

Als je gehecht bent, is het moeilijker om te geven. Wil jij gehecht zijn? Ik vraag niet: Ben jij gehecht? Ik vraag: Wil jij gehecht zijn? Willen en zijn zijn vaak twee verschillende vragen.

Ik veronderstel dat je zou zeggen: "Oh, nee, ik wil niet gehecht zijn. Ik weet dat gehechtheid een val is. Het houdt me gevangen. Ik weet dat, in het leven, het beter is om niet gehecht te zijn."

Als Ik jullie zou vragen: "Geliefden, zijn jullie gehecht?" zouden jullie waarschijnlijk antwoorden: "Ja, ik ben gehecht." Je bent misschien trots dat je alles hebt waar je aan gehecht bent. Jij bent waarschijnlijk aan een hele hoop dingen en ideeën gehecht. O, Hemeltje, die ideeën die jou gebonden houden.

Jij wilt je vrijgevig voelen. Ik weet dat je dat doet. Je zou misschien kunnen zeggen dat je vrijgevig zult zijn als je rijk bent. Ik zeg nu vrijgevig te zijn. Op deze manier zul jij je rijk voelen en niet zo gehecht zijn.

Het is mogelijk dat je bent opgegroeid met het idee dat je beter op je hoede zou kunnen zijn, of alles wordt bij je weggegrepen. De wereld zou zorg willen dragen voor jouw gedachten en handelingen. We kunnen zeggen dat de wereld bezeten is van jou en wat je denkt, doet en zegt. De wereld zou willen dat jij voldoet aan haar manier van denken. Morgen kan de wereld misschien een andere manier van denken hebben, en wil jou dus mee trekken. De wereld kan middenin veranderen en net zo gelijk hebben als altijd, zoiets als de manier waarop seizoenen veranderen, of kleding stijlen elk jaar.

Je kunt niet passen in de wereld die jou niet past. Dat is het afsnijden van je voeten om in de wereld te passen. Dat je niet past in de wereld betekent niet dat je haar hoeft te confronteren. Als de wereld zegt om je vijand lief te hebben als jezelf, zul je geen vijanden hebben. Het is onwaarschijnlijk dat je het brein van iemand anders kan veranderen. Wie kan jullie verstand veranderen, geliefden, behalve jullie? Ook al was het zo, je zou het weer terug kunnen veranderen.

Het kan zijn dat vastberadenheid niet beter is dan flexibiliteit. Dat hangt er van af. In de relatieve wereld, wordt gedacht dat alles afhangt van wat eerder geweest is, alsof het verleden de toekomst vertelt. Het is zo dat een arme man rijk kan worden. Een arme man kan arm blijven. Een rijke man kan arm worden, of hij kan rijker worden. Er zijn geen vooraf bepaalde conclusies in het leven. De toekomst is niet noodzakelijkerwijs gebaseerd op het verleden.

Wees blij om te delen en verwelkom het nieuwe. Het kan zijn dat je de interesse in lolly's verliest, en dan kunnen ze gewoon lolly's zijn en je zult niet langer houden van je collectie want jij bent gegroeid naar een nieuwe hoogte.

Vertaald: Anneke