Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 21 april 2015

Heavenletter 5261 Uit het Bos de Weide in / Dinsdag 21 april 2015

Uit het Bos de Weide in
Brief uit de Hemel
Dinsdag 21 april 2015


God zei:

Je bent niet je verleden. Je bent niet je toekomst. Je bent zelfs niet je heden zoals je het ervaart. Je denkt dat zoveel uiterlijke gebeurtenissen meer van jou maken. Het zijn de innerlijke realisaties die jou meer maken. Ik ben in jou en Ik maak jou nu meer. Ik kijk met plezier naar je, wat gewoon betekent dat Ik de Waarheid van jou zie.

Wat Ik zie, kun jij ook zien. Je kunt blind zijn en zien. Je kunt de grootste losbol van de wereld zijn volgens de inschatting van de wereld en toch val je Mij ten deel. Je bent de Mijne. Er is niemand die niet de Mijne is. Dat je de Mijne bent, betekent dat je Mij dierbaar bent en Ik hou je dicht bij Me, zo dichtbij dat, op het niveau van waaruit Ik spreek, Wij inderdaad Eén en dezelfde zijn. Jij bent de Mijne, en je bezit alle bekwaamheden die de Mijne zijn. Je doet misschien liever alsof je niet veel waard bent en je gaat zo ver dat je ook de anderen op een dwaalspoor wilt brengen. Wat jij denkt dat waar is en de feitelijke Waarheid is niet altijd hetzelfde.

Hoe meer je Onze gelijkenis ziet, hoe dichter je bij de Waarheid bent. Je bent geen boek dat alleen in gedachten wordt gehouden en nooit geschreven wordt. Je bent gepubliceerd, maar je hebt je eigen biografie niet gelezen. Je vergeet de Waarheid van jou. Je ziet gewoon niet wat er voor je neus is. Ik ben voor je als je verstoppertje met jezelf speelt. Kom te voorschijn.

Natuurlijk ben je waarschijnlijk van de Waarheid van jou afgedwaald. Je dwaalde ergens heen in een roes. Als je afdwaalt, heb je de gelegenheid terug te dwalen. Je kunt jouw weg terug naar de Werkelijkheid van Wie Je bent vinden. Je bent nu aan het zwerven.

Zwerven is geen tegendraads iets. Zwerven is oké. Ongeacht hoeveel valse starts je maakt, je zult merken dat je uit het bos komt de weide in waartoe je geboren werd.
Mooie Verlangens van Mijn Hart, hoe lieflijk zijn jullie in Mijn ogen. Hoe lieflijk ben je in Mijn hart. Het is vanuit Mijn hart dat Ik je zie en jou duidelijk zie. Ik zie de Waarheid van jou in Mijn hart. Jij bent het die ergens buiten scharrelt op zoek naar jezelf, in dit of in dat, hier en daar. Je vloeit van binnen over en toch kijk je achterdochtig.

Het is net als wanneer je wakker wordt. Terwijl je slaapt ben je je er niet van bewust dat je slaapt, want je slaapt. Als je je ervan bewust wordt dat je in slaap viel, is dat wanneer je wakker bent. Je bent je ervan bewust dat je wakker bent. Als je je er ten volle van bewust zou zijn dat je sliep terwijl je sliep, dan zou je weten hoe diep in Mijn hart je bent en altijd bent geweest en hoe verkeerd je het hebt.

Je hebt het grootste deel van je leven geslapen. Zul je dit toegeven?
Nu haal je bedekkingen van jezelf weg. Je wrijft als het ware lagen van illusie van je huid af. De lagen van illusie gaan stroomafwaarts. Eenmaal weg, zijn ze weg. Poef. Intussen zwem jij stroomopwaarts om te ontdekken Wie je echt bent, alsof jezelf baart in een ander koninkrijk.

Wat een ontdekking sta je op het punt om te doen. Verward als je dacht dat je was, nu schud je je hoofd en je gouden krullen vallen op hun plek en je begint de statuur te zien die je werkelijk bent. Mijn geliefden, je stijgt boven de Aarde uit. Nu zie je het zo duidelijk. Wat een grap heb je met jezelf uitgehaald en nu komt er een lach uit je keel en ben je als een lachende Boeddha. Je lacht omdat je begint de Waarheid te zien in plaats van alle narigheid die je gewend was te zien terwijl je nog sliep of half in slaap was.

De zon komt nu in je op. Jij bent de dageraad die gekomen is.

Vertaald: Luus