Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 23 april 2015

Energie Update /20 april / door Fran Tielemans

Energie Update
20 april / door Fran Tielemans

Begin vorige week was er op de Zon een grote vlek zichtbaar, die zich naar de Aarde keerde. En inderdaad, sinds midden vorige week kregen we een hele reeks –weliswaar kleine en grotere - geomagnetische stomen over ons heen (in ons energieveld). Gisteren leek die golf enigszins weg te trekken, maar vannacht en vandaag laat het zich voelen dat we nog altijd in een sterk integratieproces van al die energie zitten. Velen kunnen afgelopen dagen dan ook last hebben gehad van zware vermoeidheid, vertraagde spijsvertering, mentale mist en/of emotionele opflakkeringen. Ieder individu voelt zelf wel aan hoe hij/zij daarmee het beste omgaat, maar een goeie mix tussen beweging en rust, frisse lucht en aangepaste voeding kan al veel verhelpen.

De onderliggende 12/3-vibratie van april zet ook aan tot rustig aan doen, afwachten, niets forceren. Wanneer we in een dergelijke maanden absoluut vooruit willen met bepaalde dingen die vanuit de ziel niet als hoogste prioriteit worden gezien, dan kunnen we ons danig gefrustreerd of afgeremd voelen. We voelen allen dat er veel verandering aan het komen is, dat er veel verschuift, maar het is nog steeds allemaal vrij vaag. De verschuivingen gebeuren nog steeds vooral innerlijk, zowel individueel als in het collectief energieveld, en dat kan ons geduld regelmatig op de proef stellen.


Ook communicatie kan deze maand wat moeilijker verlopen. Wachten op nieuws dat maar niet komt, boodschappen die verkeerd overkomen, het lijkt wat op Mercurius retrograde, maar het heeft altijd als doel ons volop bij ons innerlijke zelf te brengen.

Maar wanneer we ons kunnen verzoenen met onze weg en onze stroom aanvaarden, kunnen we toch genieten van de dingen die er zijn. En om ons te verzoenen met onze weg en onze stroom, helpt het om regelmatig in te tunen op de kosmische tijd, via meditatie en stilte. Op die momenten van puur ‘zijn’ gebeurt er zoveel regeneratie, recuperatie en healing, dat we ons afvragen waarover we ons alweer ook zo druk maakten voordien. Dan kunnen we opnieuw relativeren, en zien we de illusie in van alle vergankelijkheid hier in dit leven op Aarde.

Keep the faith
Fran