Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 29 april 2015

DE ZIEL / 29 april 2015/ door Neal Donald Walsch

DE ZIEL
29 april 2015/ door Neal Donald Walsch

Een van de meest belangrijke boodschappen van de Gesprekken 
met God 
Deel 1

WAT IS DE ZIEL

Is er echt zoiets als de "ziel"?
Als dat er is, wat is het dan? Kan het zelfs worden beschreven?
Kan de ziel een deel van God zijn, dat fungeert als een soort "metafysische magneet" dat meer van wat God is aantrekt? Ontvang een aantal onverwachte antwoorden op lang gestelde vragen hier.


Deel 2

WAAR ZIT DE ZIEL


Er zijn mensen die zeggen dat het lichaam de "tempel is van de levende Spirit" dat het de ziel herbergt tijdens zijn reis op aarde. Toch zegt Gesprekken met God ons dat we dit allemaal verkeerd hebben. Het is net andersom.


Deel 3
WAAROM IS ER EEN ZIEL

Het is een ding om te weten dat we allemaal een ziel hebben, en zelfs om te weten waar het is. Maar als we er geen idee van hebben waarom we een ziel hebben, zullen al onze inzichten zinloos zijn. Dat is de reden waarom de derde belangrijkste vraag van het leven hier wordt beantwoord.


Deel 4
DE LOGICA VAN DE ZIEL

Er is een zekere logica in hoe alles wat we te weten komen over de ziel is verweven met ons leven --- of, op zijn minst, kan worden gekoppeld aan onze dagelijkse ervaring als we het toestaan. Indien we dat doen, dan hebben we het grootste hulpmiddel ontdekt dat God ons ooit gaf.


Deel 5
ALLES BIJ ELKAARLove,  Your Friend ...

Neale.
Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl