Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 3 maart 2015

Hoe ontgiftig je van E621 (mononatriumglutamaat) en E951 (aspartaam) / 20 mei 2014 by GoedGezond Geplaatst 3 maart 2015

Hoe ontgiftig je van E621 (mononatriumglutamaat) en E951 (aspartaam)
Posted on 20 mei 2014 by GoedGezond

In het artikel ‘E-nummer 621 verstoort zenuwstelsel ernstig. Waar zit het in?‘  kun je  lezen waarom je E621 beter kunt vermijden. Je lichaam hoopt giffen op, zoals E621 (mononatriumglutamaat, MSG) en aspartaam (E951).

De vraag is dan ook: hoe kom je er vanaf ?
Terwijl we mononatriumglutamaat en/of aspartaam binnen krijgen in de loop der tijd, produceert ons lichaam een formaldehyde bijproduct tijdens de omzetting van de deze gifstoffen. De formaldehyde bindt zich aan de DNA cellen en veroorzaakt DNA schade.

Het is de opeenstapeling van formaldehyde, die ziekte (waaronder kanker) en persoonlijkheids-, ontwikkelings-, en neurologische aandoeningen veroorzaakt. E621 en E951 zijn niet zomaar gifstoffen: het zijn excitotoxinen. En dit zijn moleculen, die werken als prikkelende neurotransmitters, die tot vergiftiging van zenuwcellen kunnen leiden.