Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 4 maart 2015

Heavenletter 5213 Misschien Hoef Je Het Niet te Begrijpen / Woensdag 4 maart 2015

Misschien Hoef Je Het Niet te Begrijpen
Brief uit de Hemel
Woensdag 4 maart 2015

God zei:

Liefde kan alles doen. Liefde kan wonderen verrichten.

Je denkt misschien:
“Vast wel. Liefde kan wonderen verrichten. Er zijn levens gered, enz. enz. Ik geloof het. Wat ik niet geloof is dat mijn liefde in mijn leven wonderen kan verrichten. Ik heb liefde gegeven die niet werd beantwoord. Het geven door mij van mammoet-liefde bracht mij niet mijn ware liefde. Al mijn liefde heeft mij voor zover ik zien kan op geen enkele wijze gespaard – behalve misschien mij mijn geluk bespaard – dat kan ik wel zien. Mijn ervaring lijkt te zijn geweest dat mijn liefde verkeerd begrepen is, er teveel van gemaakt werd of niet genoeg. Het leven is te verwarrend. Ik ben er zeker van dat U volledig zicht op het leven hebt, God. Ik gewoon niet.

“Ik wil zeggen dat U niet mijn leven leeft. Ik doe dat. U zegt misschien dat U en ik Eén zijn, maar ik zie niet dat Uw hart pijn doet. U kunt zeggen dat Uw hart het mijne is en vice versa, maar Ik snap het niet.

“God, ik wil niet dat U ook maar één keer gekwetst wordt zoals ik gekwetst ben. Ik wil helemaal niet dat U pijn voelt. Ik ben blij dat U wijs bent en vol liefde en het debat over en de ontwikkelingen van het leven zoals ik het ken te boven gaat. Ik zou niet willen dat U anders bent, ik hoop dat U dat weet. Ik zou U op geen enkele manier willen veranderen. Het is mijn individuele zelf dat ik graag zou veranderen als ik maar wist hoe.

“Ik ben er vrij zeker van dat U mij zou zeggen anders naar mijn leven te kijken en dat dit alle verschil van de wereld zou maken. Ik ben er zeker van dat U gelijk heeft. Ik weet gewoon niet hoe ik hoe ik mij voel moet veranderen. Als ik mij goed voel, dan voel ik me goed. Als ik me beroerd voel, dan voel ik me beroerd. En als een hiervan de overhand neemt, dan heeft die de overhand. Ik probeer echt positief te denken. Ik probeer en bedoel alle goedheid van het Universum te ontvangen. Ik probeer echt liefde te geven en ik geef liefde en niettemin, voel ik me verloren en weg van het leven en zijn vreugde.

“Ik ben een nieuweling hier. Ik weet niet hoe spontaan blij te zijn of spontaan ook maar iets. Hoe ik me voel lijkt me te willen straffen”.

Nu moet ik je onderbreken, geliefde. Geef alsjeblieft toe dat er momenten zijn dat je spontaan ongelukkig bent. Het is niet altijd zo dat iets van buiten jou het veroorzaakt heeft. Daar zit je dan, en plotseling voel je extreem verdriet. En er zijn tijden dat je ontdekt dat je spontaan blij bent. Geluk en droefheid lijken te komen uit eigen beweging, niet uit die van jou. Het is net zoals je over een steen struikelt of een diamant op straat vindt. Je laat het niet gebeuren. Het gebeurt. Dit is zoals jij het ziet.

Ik vraag je het leven anders te zien op deze manier:
Denk aan de vreugde van het vinden van een diamant. Denk niet aan de angst om te struikelen en te vallen. k begrijp dat in het menselijk leven beide gebeuren en je zou over een steen kunnen struikelen terwijl je dacht aan het vinden van een diamant. Ik zeg niet dat geluk of droefheid vinden een goocheltruc is die jij uitvoert. Ik zeg dat je geen slachtoffer bent. Ja, onverwachte ongelukken gebeuren en ook verwachte ongelukken gebeuren. Als je denkt aan een chocoladetaart, dan heb je meer kans om er een voor je neus te vinden omdat je een chocoladetaart in je gedachten respecteert.

Als je denkt dat er een ongeluk of tragedie voor je ligt, dan is er aan een ongeluk of tragedie gedacht en er is meer kans dat die jou vinden. Ik heb eerder gezegd dat jouw welkomstgedachten jou meer blijdschap geven terwijl je aan ze denkt. Er is meer vreugde voor jou in denken aan chocoladetaart dan er vreugde voor je is in het denken aan iets wat je niet wilt. Het is ook mogelijk een bepaalde zoetheid te toveren in jezelf zien als de held van een tragedie, hoe de tranen vallen, hoe je lijdt, hoe dapper je bent. Is dit niet ook mogelijk? Voorbij je gedachten neem je de emoties in je op die dieper zijn dan de gedachten.

Ja, je hebt gelijk. Er is zoveel wat je niet begrijpt. Misschien hoef je het niet te begrijpen. Misschien moet je gewoon je aandacht op de koperen stang houden zoals bij een draaimolen op een carnaval, en dan zul je de koperen stang gemakkelijker zien.

Vertaald: Luus