Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 6 maart 2015

Heavenletter 5215 Het Leven Gaat Verder, en Dat Moet Jij Ook / Vrijdag 6 maart 2015

Het Leven Gaat Verder,
en Dat Moet Jij Ook
Brief uit de hemel
Vrijdag 6 maart 2015

God zei:

Nooit bedoelde Ik dat jij de analist van de wereld moest zijn. Je probeert zo erg het leven te verklaren vanaf het oppervlakkige niveau waarop je het beoordeelt. Je kunt heen en weer analyseren en nooit leren met het Leven op Aarde om te gaan. Het leven wordt bepaald vanaf diepere niveaus dan jij het toeschrijft.

Je ziet het leven als verkeerd. Je geeft jezelf de schuld van wat er is misgegaan. Je vraagt jezelf af wat je deed om wat je als ongeluk of erger ziet te veroorzaken. Of je kijkt naar je buurman verderop in de straat of de bestuurder van een auto om de schuld op te schuiven, of je kijkt naar God en ziet Mij als jou in de steek latend of zelfs jou straffend en daarom zie je Mij dan misschien als een Onzichtbare Konkelaar in de lucht. Je bent er zeker van dat Ik niet van je hou. Als Ik van je zou houden, zou Ik dan toestaan dat zulke dingen jou en andere goede mensen overkomen? Natuurlijk niet, weet je zeker, als Ik van je zou houden.

Tegelijkertijd zou je kunnen denken dat dergelijke teleurstellingen geschikt zouden kunnen zijn voor sommige andere mensen van wie jij denkt dat zij tegenslag verdienen.

Je moet nu weten te stoppen met op deze manier te denken. Zo denken is niet een uitweg uit het bespeurde slijk waarin je jezelf bevindt. Net als kinderen het trottoir de schuld zouden kunnen geven dat ze erop vallen – slecht trottoir – zoek jij iets om de schuld aan te geven.

Verantwoordelijkheid en verwijt zijn twee verschillende dingen. Kom zover dat je schuld kunt afschudden en tegen jezelf toegeven dat het leven zo is of dat het leven soms zo is en dat het niet bedoeld is voor jou persoonlijk. Misschien was je daar gewoon. Misschien was je er toevallig. Misschien is het oké dat Jack en Jill (vert.: uit een Amerikaanse filmkomedie) van de heuvel af vielen en Humpty-Dumpty (vert.: een karakter uit een Engels kinderversje) niet meer in elkaar gezet kon worden.

Je gaat het leven niet tot onderwerping aan jouw wil slaan. Doe gewoon zo goed mogelijk je best met wat het leven jouw kant opgooit. Roep wat je liefde zou noemen naar je toe en laat het dan los.

Wens dat je een vrije geest bent en veerkrachtig omgaat met wat er maar komt. Volhard in het leven liefhebben. Gooi het leven niet weg vanwege iets. Je moet het leven leven en er sportief in zijn. Elke tirade van jou over het onrecht van het leven gaat geen verschil maken. Alles wat je doen kunt is anders naar het leven en jouw plaats in het leven kijken. Dit zal veranderen hoe je ademt. Dit zal jouw vooruitzichten veranderen. Je kunt trots zijn. Je kunt ophouden met jezelf neer te halen. Je kunt fier staan naast het leven en je kunt goedheid en genade aan het leven geven.

Trouwens, je kunt net zoveel energie geven aan de welkomstgeschenken die het leven over jou uitstort als je gegeven hebt aan de fouten die je ziet. Je kunt het leven een halve kans geven. Je kunt zelfs het leven toejuichen omdat je erin leeft. Je juicht het leven niet toe voor een beloning, zelfs als het leven toejuichen zijn eigen beloning is. Je probeert niet het leven om te kopen. Je geeft het leven geen schouderklopje zodat het leven jou een schouderklopje kan geven. Doe wat je doet omdat het aan jou is dat te doen. Het is het enige dat je doen kunt om eerlijk tegen het leven te zijn.

Je bent gezegend om op Aarde te leven. Hou op met anders te denken. Sprint heuvel op en heuvel af. Hoe het leven ook voor je ogen verandert, neem er het goede van en hol ermee weg. Wees eerlijk met het leven. Wees een enthousiast supporter van het leven en iedereen erin.

Als er een boom is waarvan je niet leuk vindt zoals hij eruit ziet, dan schop je hem niet. Als je vrouw geen perfecte koffie zet, dan drink je hem toch genadig op. En als het leven jou geeft wat de hele wereld ziet als een slechte kaart, haal er dan het beste uit dat je kunt. Je maakt deel uit van het leven. Je bent niet hier om het leven opnieuw te doen of ongedaan te maken. Je bent hier om te zweven en gaandeweg anderen te inspireren.

Wijs niet de kracht van inspiratie af. Wijs niet jouw plaats in de zon af. Behoud jouw plaats in de zon ongeacht wat dan ook. Zelfs met wat de wereld dreunen noemt, gaat het leven verder en dat moet jij ook.

Vertaald: Luus