Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 30 maart 2015

Heavenletter 5239 Mogen Vreugde en Verantwoordelijkheid Zich Verenigen / Maandag 30 Maart 2015

Mogen Vreugde en Verantwoordelijkheid Zich Verenigen
Brief uit de Hemel
Maandag 30 Maart 2015


God zei:

Neem ter harte dat het leven leven niet hetzelfde is als een wedstrijd lopen. Heb je niet het gevoel gehad dat je was als een locomotief die de tandwielen moet aanzwengelen en zo snel als je kunt een heuvel op moet gaan om nog een heuvel te beklimmen en nog een? Het leven is meer dan dit.

Je hoeft niet door het leven te galopperen, en evenmin hoef je ook niet een trage log lijkende olifant te zijn. Je hoeft niet langzaam-maar-zeker te zijn, en evenmin moet je op een perfecte er-tussenin koers zijn. Evenmin moet je de overwinnaar te zijn.

Ik nodig je uit in vreugde te leven zelfs als er een deadline is. Deadlines zijn geen zaak van leven en dood hoewel velen deadlines als een zaak van leven en dood ervaren, alsof de wereld daarvan afhangt, alsof het leven zelf een soort noodgeval is.

Voor zover Ik weet, ben Ik het Die van jou afhankelijk is. Ik ben van jou afhankelijk om te varen en te vliegen en te genieten en op dit land te werken, Aarde genaamd, dat Ik voor je heb ingericht.

Als Ik zou zeggen dat het belangrijk is dat je geniet, wat beslist zo is, dan weet je dat Ik niet bedoel te zeggen dat je alle verantwoordelijkheid moet opgeven voor vreugde.

Vreugde is primair. Je kunt verantwoordelijk zijn en vreugde hebben. Het idee is plezier te hebben in wat je ook maar doet. Laat vreugde deel van je leven zijn.

Vreugde komt van binnenuit. We zijn eerder door deze les gegaan over waar echte her-schepping vandaan komt, niet van buitenaf maar van binnenuit.

Natuurlijk, ga naar een beurs als dat jouw vreugde is. En als naar een beurs gaan om welke reden ook niet jouw vreugde is en je toch moet gaan, geniet dan toch als je daar bent.

Het verhaal dat je je jonge kind voorleest kan heel goed niet jouw eerste keus zijn van wat je graag leest. Toch is het jouw vreugde een verhaal hardop te lezen om het plezier dat jouw voorlezen jouw jonge kind brengt.

In dit geval kunnen jouw vreugde en die van je kind niet gescheiden worden. Jouw vreugde vereist geen applaus van jouw kind voor jou. Het plezier van het kind is genoeg. Je neemt de tijd om je kind voor te lezen. Dat je hardop voor je kind leest, is kostbaar voor je kind, want het hardop voorlezen van niemand is hetzelfde voor je kind als dat van jou. Je kind voorlezen is meer dan hardop lezen. Het is ook jouw aanwezigheid en je aandacht die op je kind gericht is. Voor even komt je zoon of dochter voorlezen op de eerste plaats, vóór alle andere dingen die je moet doen of wilt doen.

Je geeft een waarde aan wat je doet. Omarm het werk dat je doet.
Je behoudt je verantwoordelijkheden. Je schuift ze niet opzij. Evenmin verwaarloos je jouw vreugde.

Je kunt alles doen. En je kunt zelfs genieten van dat wat jou in het algemeen geen vreugde geeft.

Gezegd kan worden dat het leven een evenwichtsoefening is. Behoud je evenwicht ongeacht wat ook. Het leven gaat niet altijd op jouw manier, noch loopt het leven altijd van jou weg en laat jou in het stof achter.

Je wedijvert niet met het leven. Jouw leven is geen kwestie van hoe hard je loopt of wat de wereld en anderen van jouw leven denken. Dit is jouw leven. Het is van niemand anders. Het behoort jou toe.

Tegelijkertijd doet wat jouw kinderen en gezin van jou denken er heel erg toe. Ze zijn jouw verantwoordelijkheid en mogen zij, met Mijn hele wil, jouw vreugde zijn.

Verantwoordelijkheid en het leven lopen hand in hand. Ze zijn op dezelfde koers. Verantwoordelijkheid en vreugde, vreugde en verantwoordelijkheid trekken jouw leven. Mogen zij zich verenigen. Mogen zij één en hetzelfde zijn. Moge jij één zijn met jezelf.

Vreugde en verantwoordelijkheid zijn stappen waarover We hier spreken die jou naar Verlichting brengen terwijl je al op weg bent.

Vertaald: Luus