Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 2 maart 2015

Heavenletter 5211 Vrede, Liefde en Uitgestrektheid / Maandag 2 Maart 2015

Vrede, Liefde en Uitgestrektheid
Brief uit de hemel
Maandag 2 Maart 2015

God zei:


Open je hart voor Mij en wat zullen We gelukkig zijn. Heb een opendeurbeleid met Mij. Geen balustrades tussen Ons. De enige hindernissen die mogelijk tussen Ons zouden kunnen worden bedacht zijn denkbeeldig en Ik kan Me die zelfs niet voorstellen. Jij bent echter goed in verbeelden met welk doel dan ook of helemaal geen doel. Bepaalde grenzen tussen Ons dienen een niet gewild doel of dienst. Wie zou Ons ooit zelfs maar voor een ogenblik of een centimeter gescheiden willen houden?

En om welke Aardse reden zou je? Er zijn zoveel verhalen over Mij geweest en dus zet jij vermoedelijk om veiligheidsredenen een ontsnappingsclausule tussen Ons.

Hoe zit het met over enige hindernis springen die jij je tussen Ons verbeeldt? Haal hem neer. Er ligt geen waarde in Mij ontwijken. Verder heeft elk gordijn dat je ophangt gaten erin en op de eerste plaats werkt het niet. Op de tweede plaats kan niets werken om Ons te scheiden. Laat jouw aarzelende angsten los en maak dat je hier komt en erken de Opperste Eenheid die Wij zijn, met of zonder jouw toestemming. Je hebt jouw toestemming nodig alleen maar om jezelf te onthullen dat je met Mij kunt spreken.

En als je niet wilt spreken, werkt Stilte ook goed. Drink Mijn liefde in als Ik tot jou spreek van liefde. Jouw hart zal gaan trillen, oké. Uiteindelijk kan geen hart Mij weerstaan, dus wat een dwaasheid is dit allemaal? Het moet de dwaasheid zijn van afscheiding en een beetje schijn van controle waaraan je wilt vasthouden voor het geval dat. Voor geval van het ego, neem Ik aan.

In Waarheid heeft het ego niets met jullie te maken, geliefden. Helemaal niets. Dat is de Grap met het ego. Je hebt geen ego. Het ego heeft jullie! Het ego, een vreemdeling, een indringer die denkt dat hij een hek kan zijn om jullie van je Bron weg te houden. Geliefden, haal het zich erin mengende ego weg, en Wij zijn Eén. We zijn niet in het minst tegenovergesteld aan elkaar. We zijn in elkaars hart en dit is precies waar Wij horen en graag willen zijn.

In Ons Hart van Harten is Eenheid een onontkoombaar feit. Eenheid komt niet van enig beginsel. Ze is gewoon wat is en Wij houden van Eenheid. Er is geen tussen Ons. Er is gewoon Eén en hier worden alle verlangens vervuld. Vanaf het eerste moment van Onze Constante Eenheid is er niet veel, als er al iets is, over om te wensen, want in Onze Eenheid gaat natuurlijk niets verloren tenzij jij bedoelt dat het rafelige ego verloren gaat.

Het ego verdwijnt als een regendruppel en alles wat over blijft is Eenheid. Wij zijn Eén en Wij zijn onvermijdelijk Eén wat het ego er ook van mag maken.

Welke zorgen heb je als je Eenheid erkent? Je hoeft niet te tobben. Er komt geen zorg binnen. Geen zorgen, groot of klein. Geen ontsteltenis. Geen misleidende beroering. Geen verwarde strijd. Niemand die niet Eén is. Niemand die niet in de Eenheid van Liefde leeft.

Niemand buiten Liefde. Niemand turend in de etalage van de snoepwinkel en niet wetend hoe er binnen te komen en die alleen kijkt door een raam en zich alleen verbeeldt hoe vervulling moet voelen.

Vervulling is Vrede. Vervulling betekent niet naar Vrede, Liefde, Uitgestrektheid zoeken behalve een aanvaarding van Vrede, Liefde, Uitgestrektheid, een welkom aan en het besef dat er geen plaats is om heen te gaan, want je bent al hier in Mijn hart, en niemand, niets kan Eenheid van Eenheid los trekken.

Je hebt Mijn hart nooit verlaten. Toch zeg Ik omwille van de taal, maak dat je hier terugkomt. Pronto! Kom, lig in een hangmat met Mij, en voor altijd Eén zul je weten dat je bent, Eén met Mij en het Hele Universum en hier zijn Wij (Ik).

Er is geen Buiten Onze Eenheid. Buiten-heid bestaat niet. Dat is een luchtspiegeling. Dat is een vervalsing. Dat is de Nieuwe Kleren van de Keizer.

Vertaald: Luus