Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 5 maart 2015

Heavenletter 5214 Wat Zegt Jouw Hart? / Donderdag 5 maart 2015

Wat Zegt Jouw Hart?
Brief uit de hemel
Donderdag 5 maart 2015

God zei:

Ja, natuurlijk, het maakt een verschil waar je zit. Vanuit waar je zit, zie je. Zit op de grond en je hebt een uitzicht. Zittend op een kruk aan een loket, heb je een ander uitzicht. Zit buiten op de veranda 's nachts, en je kunt de sterren zien.

Ik probeer te zeggen dat jij vaak zit waar je verstand is en misschien minder vaak waar jouw hart is. Er is echt één plek om te zitten en naar te handelen, en dat is in je hart. De vraag om te stellen is: Wat zegt mijn hart?

Nou, nou, Ik bedoel niet dat je nooit naar je verstand moet luisteren. Je kunt je hoofd gebruiken. Ren niet over een spoorlijn in de hoop sneller te zijn dan een tegemoetkomende trein. Snauw niet tegen je baas, alleen maar omdat je dat wilt. Sla niet op je borst en probeer te zijn als Tarzan midden op De Dam. Jij kunt luisteren naar je hart en oplettend zijn tegelijk.

Misschien is de vraag: Wat zegt mijn intuïtie? Moet mijn verstand het altijd voor het zeggen hebben? Moet ik zo op mijn hoede zijn dat mijn hart niet durft te spreken?

Misschien kunnen jouw hart en verstand trouwen en je antwoorden als Eén.
Ik ben er behoorlijk van overtuigd dat, als jouw huidige perspectief jou terughoudt, er een andere plek is voor jou om te zitten.

Als je in de schoenen van iemand anders stond, zou je anders zien. Je zou misschien iets wel begrijpen wat je niet begrijpt tot nu toe.

Laten We eerlijk zijn. Je verstand is niet tolerant. Je verstand kan rond racen en weer terug. Je denkgeest is zelfs een redetwister met zichzelf. Je denkgeest houdt ervan in de huidige stand te blijven, terwijl je hart waarschijnlijk meer pioniert in het Onbekende.

Wat jij altijd al geweten hebt, kan misschien niet langer meer werken voor jou. Het kan je misschien nooit hebben gediend, maar je luisterde naar je verstand in plaats van je hart. Je hoeft niet bang te zijn dat je hart verwend zal raken. Het komt niet vaak voor dat je hart een kans krijgt om verwend te worden. Het kan heel goed zijn dat jij je hart verwisseld met smoesjes die jouw verstand je geeft.

Te vaak antwoordt je verstand vanuit zijn stoel en zegt: "Het is beter om te blijven waar je bent dan er op uit te gaan op avontuur." Geliefden, Ik ken niets meer tegenstrijdig aan het leven leven dan dat, of dit: “Voorkomen is beter dan genezen". Hoe weet jij dat wat dan ook hiervan waar is?

Een verstand dat een besluit genomen heeft kan zijn gestopt met kijken en denken enige tijd geleden. Laten We zeggen dat je denkgeest is als een kop thee, je blijft echter niet bezig met het opwarmen van jouw thee. Je begint helemaal opnieuw met een vers kopje. Als er geen winst is in het toevoegen van water aan je zelfde kopje thee om er langer van te hebben, welke winst denk je dat er in het opwarmen van oude gedachten zit?

Er is een aantal gedachten die zijn beproefd en waar. De gedachte dat Ik besta is waar. Deze gedachte blijft warm uit zichzelf de hele tijd. Hij vervliegt nooit. Het is niet zo dat jij wil zorgen dat je gedachten waar zijn. Jij wilt ware gedachten denken.

Natuurlijk, er is iets voor te zeggen om iets te ontdekken. Het leven zal het ontdekken. Het leven zal je leren. Alleen liefde is waar. Alleen licht is waar. Alleen broederschap is waar. Wat negatief is, ongeacht hoe schijnbaar waar, houdt geen stand. Het kan zijn dat jij gelooft in angst, dat maakt de angst echter niet waar. Je kunt geloven dat iemand het verdient om gekwetst te worden, maar dat is niet waar. Als je bij jouw laatste ademteug bent gekomen, dan weet jij dat het niet waar is. Jij zult ook weten dat de dood niet waar is. Alleen op het fysieke vlak kan de dood waar zijn.

Wees oprecht jegens jezelf, en je zult weten wat liefde is, en je zult liefde vinden exact hier in je hart.

Vertaald: Anneke