Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 3 maart 2015

Heavenletter 5212 Wees Blij dat Je Leeft / Dinsdag 3 maart 2015

Wees Blij dat Je Leeft
Brief uit de Hemel
Dinsdag 3 maart 2015

God zei:

Jij zou doordacht en niet gedachteloos moeten willen zijn, terwijl je tegelijkertijd tracht te voorkomen dat jij je hoofd overlaadt met gedachten. Overladen met gedachten, kom jij waarschijnlijk nergens. Eén gedachte tegelijk. Misschien kunnen sommige mensen met veel gedachten jongleren en ook met veel acties jongleren, of het lijkt zo. Ik ben geneigd te denken dat je misschien niet een van deze bent. Het beste is misschien dat je één soort voedsel tegelijk eet, zelfs al liggen er veel soorten voedsel op je bord.

Alles kan gedaan worden op zijn beurt.
Hoewel er zwaartekracht is in de wereld, ben jij niet bedoeld om zwaartillend te zijn.
Jij moet lichtvoetig zijn en licht van denkgeest en hart en Mijn mooie Licht binnenin jou laten schijnen op de wereld die voor je ligt. Houd jouw licht schijnend, en je zult niet onthand zijn in de wereld. Erg serieus zijn kan een knelpunt in je leven zijn.

Wees een lichtgewicht. Wees meer als een serene balletdanser. Serene balletdansers in het leven zijn niet meer gericht op hun individualiteit. Ze zijn gericht op de dans en het verhaal dat ze onthullen. Balletdansers werken, in zekere zin, met de snelheid van het licht en kunnen lichtvoetig starten.

Ik ben er niet zeker van dat ernst zijn plaats heeft in het leven in de wereld. Eén puntige gerichtheid heeft zijn plaats. Verlang naar wat je wenst en ga daar achteraan, maar je moet niet zo ernstig zijn dat je anderen opzij mept. Als jij wenst om ergens te komen, blijf je nog steeds binnen de snelheidslimiet. De snelheid van het licht is de ware snelheid waarin alles gebeurt voordat je het ziet. Alles is compleet binnen een handomdraai van het denken. Als genezing je doel is, weet dat jij al genezen bent. Als een carrière jouw sterke wens is, ga er voor en vind het, echter niet door de uitsluiting van al het andere.

Als rijkdom jouw wens is, wat heb je als je het hebt? Wat ga je ermee doen? Een groter huis voor jezelf bouwen? Geliefden, denken jullie echt dat je gelukkiger zult zijn in een groter huis of met een buitengewone auto of met wat dan ook dat misschien het leven kan vullen in de wereld?

Geluk is niet buiten je. Het is binnenin je. Wees blij dat je leeft. Besteed aandacht aan wat je langer dan een minuut geluk geeft. Na te denken over geluk is veel waard, maar toch niet hetzelfde als gelukkig leven. Leer nu geluk kennen. Wees gelukkig waar je nu bent. Gelukkigheid is niet iets wat ver van je af is. Wees nu blij en wacht niet op een andere dag.

Geluk lijkt te komen als je er niet op zoek naar bent, op dezelfde manier als je wilt creëren, dan creëer je. Jij denkt niet diep na over het maken. Wanneer jij een sculptuur of een schilderij aan het maken bent of een toneelstuk aan het schrijven bent, kom je in de creatieve daad, en vergeet jij jezelf voor een welkome tijd.

Je vergeet jezelf om jezelf te vinden. De verlorene zal worden gevonden heeft een nieuwe betekenis voor jou nu. Te zeer bewust van jezelf, ben je jezelf kwijt geraakt aan jezelf.

Als je lief hebt, leef je liefde, dan schreeuw je het niet van de daken. Over liefde uitschreeuwen is uitschreeuwen over wat immers je natuurlijke staat is. Jij loopt niet rond zeggend: "Kijk, ik adem!" Evenmin loop je rond zeggend: “Ik ben hier in het hart van God". Noch loop je rond zeggend: "Ik ben een moeder," of: "Ik ben een vader."
Een baby loop niet rond zeggend: "Ik ben een baby." Een baby is een baby.

Je hoeft niet rond te lopen en zeggen: Ik ben Gods kind." Je bent een Kind van God. Je hoeft niet rond te lopen en zeggen: "Ik ben een essentieel deel van God, en ik dien Hem op Aarde." Je bent wat je bent, en je bent een essentieel deel van God en jij dient en jij dient, en jij dient. Een manier waarop jij dient is door te genieten van het leven op Aarde. Je geniet echt van het dienen als het uit je hart komt. Denk alsjeblieft niet voor een moment dat Mij dienen een zwaarwichtige taak is. Mij dienen is zo licht als lucht.

Je dient Mij niet met een gevoel van plicht. Je dient Mij niet omdat je hoort dat het een goede zaak is om te doen. Jij dient Mij, en Mij dienen zal je gelukkig maken. Jij bent niet om het even wat, behalve wat je al bent. Immers, je bent gemaakt naar Mijn beeld.

Vertaald: Anneke